2018 Eylül

Mostar Dergisi - Sayı 163

Mostar Dergisi

Mostar Dergisi - Sayı 163 Sözleri ve Alıntıları

Mostar Dergisi - Sayı 163 sözleri ve alıntılarını, Mostar Dergisi - Sayı 163 kitap alıntılarını, Mostar Dergisi - Sayı 163 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Görülmüştür ki cehalet, kişinin kendine olan güvenini artırır."
Sayfa 45
Hayat yalnızca geriye doğru anlaşılabilir ama ileriye doğru yaşanır.
Sayfa 27
Reklam
Ayrıca geleneğimizde çok kitap okumak değil bir kitabı çok okumak önemsenmiştir. Farabi, Aristo Fiziği'ni kırk, Kitabü'n-Nefs kitabını ise iki yüz kere okuduğunu söylüyor.
Sayfa 23
Kafka'nın bütün eserlerini kendisi öldükten sonra yakılması için yakın arkadaşına teslim ettiği herkesin malumu...Yani eğer eserlerinin yakılacak kadar kötü olduğunu düşünüyorsan neden kendin yakmayıp vasiyet ediyorsun?
Sayfa 61
Reklam
Her bulduğunu yemiyorsan her bulduğunu da okumayacaksın!
Okumak belli bir amaca hizmet etmeli. İnsan hayatı sayılı günlerden oluşur. Bir yılda 52 hafta var. Her hafta bir kitap okusan, yılda 52, on yılda 520, yüzyılda 5200 kitap okursun. Madem bu kadar sayılı ve az okuma şansımız var, o zaman bu sayıyı doldururken elbette seçici olmamız gerekiyor. Belli bir disiplinle ve belli bir sırayla okumamız lazım...
Ayrıca geleneğimizde çok kitap okumak değil bir kitabı çok okumak önemsenmiştir. Farabi, Aristo Fiziği'ni kırk, Kitabü'n-Nefs kitabını ise iki yüz kere okuduğunu söylüyor.
İlim öğrenmede edep,saygı ve sabır çok önemli. Bunlara dikkat edilmeden öğrendim zannettiğin bilgi için boş tenekeden çıkan ses ile eşdeğerdir.
Bir gün düşersin ve ömrün hikayesi oradan başlar.
Reklam
İnsan Neden Şiir Okur?
Çünkü şiir hem bu dünyanın hem ötelerin sesini içinde barındırır. Ruhun sesini aradığı için çekicidir ve bu çekiciliği sebebiyle yüzyıllardır sahiciliğini korumaktadır.
Medeniyetimizin Şiir Kapısından Girmek
... bıkmadan usanmadan gazel okumak, ezberlemek bu edebiyatın dilden kalbe inmesi için öncelikli şarttır.
Sayfa 7
Şiir, insana hayatı anlamlandırma, kendi varlığını bütünün içinde fark ettirme noktasında bir imkandır.
Sayfa 15
Geleneğimizde çok kitap okumak değil bir kitabı çok okumak önemsenmiștir. Farabi, Aristo Fiziği'ni kırk, Kitabü'n-Nefs kitabını ise yüz kere okuduğunu söylüyor.
Şair, eşyaların üzerindeki perdeyi kaldırıp hakikati görmek ve göstermek için didinen bir hakikat arayıcısıdır.
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.