Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022)

Mostar Dergisi

Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022) Sözleri ve Alıntıları

Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022) sözleri ve alıntılarını, Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022) kitap alıntılarını, Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Anlam, “niçin/” sorusuna verilen yanıttır. “Hayatın anlamı nedir?” demek, “Bu hayatı niçin yaşıyoruz?” demekle aynıdır. Bu soruya bir müminin cevabı “Allah rızası, cennete erişme” yahut “cehennemden uzak durma” olabilir. Ahiret inancına sahip olmayan birinin cevabı ise yalnızca bu dünya ile sınırlık kalır: “Mutluluk, erdem, haz…” İnsan bu yanıtlardan hangisini benimserse benimsesin, anlam olarak kendisine neyi esas alırsa alsın değişmeyecek tek bir şey vardır: Bu anlamların hakiki boyutta gerçekleşip gerçekleşmediğine bakabilmek için hayatın tamamlanması, yani ölümün gelmesi gerekir.
Göz menzilimiz içerisine girdiği hâlde bize Allah’ı hatırlatmayan hiçbir şey, hakikatte bizim dostumuz değildir.
Reklam
Eğitim-öğretim konusunda şikayetle yetinen edilgen tavırlardan, sadra şifa olmayan palyatif tedavilere rağbet ucuzluğundan kurtulup meseleyi doğru anlamaya, doğru müdahalelerle çözmeye çalışmak için Mümtaz Turhan, Necip Fazıl, Nurettin Topçu, Peyami Safa, Tarık Buğra, Cemil Meriç, Erol Güngör, Sezai Karakoç ve Kemal Sayar gibi isimleri okumak gerekiyor.
doksan dokuz bin dokuz yüz doksan dokuzu gözüne mertek sokulsa görmez de bir tanesi nokta kadar tohuma bakınca içindeki ağacı görür.” İşte Necip Fazıl o ağacı gören ve onun yetişmesi için çabalayan şair, muharrir ve yazardır.
“Hakâiku’l-eşyâ sabitetün…”. Yani “Eşyanın hakikati sabittir” demektir. Eski filozoflar eşyanın hakikatini sabit görmemişler fakat müslüman âlimler eşyanın bir vehim ve hayalden ibaret olmadığını, bir hakikatinin olduğunu ve bu hakikatin sabit olduğunu söylemişlerdir.
Geri14
45 öğeden 41 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.