Muhammedi Bilinç

Taşkın Tuna
Albert Einstein
Sadece iki şey sonsuzdur. Evren ve insan aptallığı ve evrenin sonsuzluğu konusunda emin değilim.
Reklam
“Aklımın almadığı şey, şu koskoca evrenin aklıma nasıl sığabildiğidir.” Albert Einstein
Sayfa 155Kitabı okudu
“Tanrı evreni yüksek bir matematik kullanarak yaratmıştır.” Paul Adrien Maurice Dirac
Sayfa 138Kitabı okudu
“Yarabbi! Bana eşyanın hakikatini göster!” Hz Muhammed (sav)
Bu defa elimize bir su damlası değil de bir tuz zerresini alalım. Hepimizin bildiği tuz! Bu tuzun içindeki atomları saymaya kalksak, acaba ne kadar zaman alırdı düşünebilir misiniz? Mümkün değil tahmin edemezsiniz. Eğer bu tuz zerresinin içindeki atomlardan her saniyede bir milyar adet saydığımızı varsayarsak ( ne kadar hızlıyız değil mi) bütün atomların sayılması için tam 500 yıl süreye ihtiyacımız olacaktı.
Sayfa 165Kitabı okudu
Reklam
Albert Einstein
"Sadece iki şey sonsuzdur, biri Evren diğeri de insanların akılsızlığı. Birincisinden pek de emin değilim."
Sayfa 155Kitabı okudu
Neyin peşindeyiz? Bizler kimiz? Bizi biz yapan nüfus idaresinin verdiği kimlik numarası mı? "Ben" dediğim zaman kimi anlayacağım? Atom yığınından ibaret olan anatomik bedenimi mi? İçimde korkunç girdapların, şiddetli fırtınaların hüküm sürdüğü ruhsal varlığımın bilinç yapısını mı? Kimi?
Albert Einstein
" Aklımın almadığı şey, şu koskoca Evrenin aklıma nasıl sığabildiğidir. "
Sayfa 155Kitabı okudu
Werner Karl Heisenberg
"Gözlemlediğimiz şey aslında doğanın kendisi değildir, yalnızca doğanın yönelttiğimiz soruya verdiği bir cevaptır."
Sayfa 174Kitabı okudu
Reklam
"Sanki güneşin başka yapacak bir işi yokmuş gibi bir salkım koruğu, bir salkım üzüm haline getirmek için aylarca uğraşır." Galileo Galilei
Evrenimiz sadece enerjiden ibaret bir büyük sistemmiş.
Isaac Asimov
" Antropik Prensip öyle anlaşılıyor ki, insan oğlunun tıpkı bir gözlemci gibi Evrende var olmasını gerekli kılıyor. Yüzlerce milyar galaksi içindeki bir tek bizim Samanyolu Galaksisi içinde yine yüz milyarlarca güneş içindeki ufacık bir Güneş etrafında bir toz zerresi gibi olan Dünya üzerindeyiz. Bu Dünya, bu kadar dev bir Evren içinde sırf bizim için mi var? "
Sayfa 202Kitabı okudu
Eğer durmakta olan trenin arka vagonuna bir lokomotif usulca bağlanır ve lokomotif treni harekete geçirirse, vagonlar son vagonun yol almasıyla beraber peş peşe harekete geçerler. Bir süre sonra lokomotif en arkadaki vagonla bağını ayırsa bile, vagonlar uzun bir süre yol almaya devam edeceklerdir. Lokomotifi görmeyen bir gözlemci, hayretler içinde bu tren nasıl oluyor da hareket ediyor diye merak edecektir. Oysa treni harekete zorlayan lokomotiftir. Onun görünmez oluşu, bazı kişilerin aklını karıştırsa da, görebilenler için hayret verici değildir.
Sayfa 178Kitabı okudu
Ayık kişiler için ağaçların yeşil yaprakları bile bir divandır. Her zerre Cenab-ı Hakk'ın ilahi sanatını ifşa eden birer ayettir. Sad-i Şirazi
Resim