Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

2 Cilt Takım

Mü'minlere Vaazlar

Mehmed Zahid Kotku

Mü'minlere Vaazlar Sözleri ve Alıntıları

Mü'minlere Vaazlar sözleri ve alıntılarını, Mü'minlere Vaazlar kitap alıntılarını, Mü'minlere Vaazlar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem hazretlerinin kızı Fatıma'ya öğrettiği dua şudur: "Ya Fatıma! Şu tavsiyemi dinlemekten seni ne men ediyor?" Yani "Dikkatle dinle de bunu her zaman oku." demek istiyor. يَا حَيُّ، يَا قَيُّومُ ، بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ، فَلَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ، وَأَصْلِحْ لِي شَأْنِي كُله. "Ey hayy ve kayyûm olan Allahım! Rahmetine sığınarak senden bütün işlerimi düzeltmeni ve bir an bile beni kendi başıma bırakmamanı isterim."
Sayfa 67 - Server yayınları (1.cilt)Kitabı okuyor
Hızır ile İlyas aleyhimesselam her hac mevsiminde bir araya geldiklerinde şu duayı okuyarak ayrılırlarmış: بِسْمِ اللَّهِ مَا شَاءَ اللَّهُ، لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ، مَا شَاءَ اللَّهُ ، كُلُّ نِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ؛ مَا شَاءَ اللَّهُ الْخَيْرُ كُلُّهُ بِيَدِ اللَّهِ ، مَا شَاءَ اللَّهُ ، لَا يَصْرِفُ السُّوءَ إِلَّا اللَّهُ "Bismillah, Allah'ın adı ile Allah ne dilerse o olur. Kuvvet ve kudret ancak Allah'ındır. Allah neyi dilerse o olur. Her nimet Allah'ındır. Hayrın tamamı Allah'ın yed-i kudretindedir, kudret elindedir. Allah neyi dilerse o olur. Fenalıkları, kötülükleri insanlardan def eden ancak Allah'tır." Her kim sabahleyin bu duayı üç kere okursa yangından, boğulmaktan ve hırsızlardan Allah'ın izniyle emin olur.
Sayfa 72 - Server yayınları (1.cilt)Kitabı okuyor
Reklam
Çünkü amelsiz ilim vebaldir, sorumluluktur. Amel edilmeyen her ilim, sahibine mesuliyettir.
Sayfa 44 - Server Yayınları / İkinci cilt
İnsanlık ancak İslâmiyet'tedir.
Sayfa 15 - Server yayınları (1.cilt)Kitabı okuyor
Sakın şöyle deme! "Şu kişilerin bütün ömürleri haramlarla, fenalıklarla geçer. İbadet ve taat de bilmezler. Fakat rızıkları nerede ise başlarından taşacak." Sen rızkı yalnız yemek ve içmekte mi sanıyorsun? Allah celle ve alâ kullarına ayrı ayrı mânevî rızık verir. Ondan mahrum olduktan sonra hayvandan ne farkı kalır? Hayvanların da çok yiyenleri ve rahat yaşayanları vardır. Ama ne yazık yine hayvandır! Biz ise müslümanca yaşamak ve müslüman olarak ölmek isteriz. Elhamdülillah Allahu Teâlâ bizi hem maddî ve hem de mânevî rızıklarla merzuk eylemiş, rızıklandırmış olduğundan şükrümüzün de bu sebepten çok olması gerekir.
Sayfa 57 - Server Yayınları / İkinci cilt
Reklam
İmam Şa'rânî hazretleri kalbin, gönlün kötü, yaramaz huy ve ahlâklardan ve mezmum sıfatlardan dolayı bozulmasının sebeplerini şöyle anlamaktadır: Ulema-i âmilîn olan zâtların gönüllerine Cenâb-ı Hakk tarafından beş şey verilir: 1. İlim, 2. Hilim, 3. Hikmet, 4. Haşyetullah, 5. Kerem. Evliyâullahın kalbine de yine Cenâb-ı Hakk tarafından beş
Sayfa 83 - Server yayınları (1.cilt)Kitabı okuyor
Resül-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Büreyde radıyallahu anh'e şöyle demiştir: "Ya Büreyde! Allahu Teâlâ'nın hayır murad ettiği kimseye talim buyurduğu duayı sana öğreteyim mi?" Büreyde radıyallahu anh da; "Öğret yâ Resûlallah!" deyince Resûl-i Ekrem ona bu duayı öğretti: اللَّهُمَّ إِنِّي ضَعِيفٌ فَقَةٍ فِي رِضَاكَ ضَعْفِي، وَخُذْ إِلَى الْخَيْرِ بِنَاصِيَتِي، وَاجْعَلِ الْإِسْلَامَ مُنْتَقَى رِضَائِي، اللَّهُمَّ إِنِّي ضَعِيفٌ فَقَةٍ لِي، وَإِنِّي ذَلِيلٌ فَأَعِزَّنِي، وَإِنِّي فَقِيرٌ فَأَغْنِنِي، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ) "Allahım! Ben zayıf ve âciz bir kimseyim. Rızanı tahsil için beni kuvvetlendir. Beni daima iyiliğe götür. Son emelimi İslâmiyet kıl. Allahım! Ben âcizim, sen beni kuvvetlendir. Ben zelil bir kimseyim, sen beni izzetlendir. Ben fakirim, sen beni zenginleştir. Yâ erhame'r-rahimîn."
Sayfa 68 - Server yayınları (1.cilt)Kitabı okuyor
"Otomobile kurulmak, evinin içini süslemek, paraları israf etmek bir mutluluk, saadet değil midir?"diyecek olursan ben derim ki, " Saadet, iç huzuru, gönlün selameti Hakk'ın rızasını kazanmaktadır."
Sayfa 151
Bir kişi günahlarından şikayet maksadıyla Vâ zünübah! Vâ zünübah! diye huzûr-ı Resûlullah'a geldi ve bu sözünü bir kaç defa tekrarladı. Bunun üzerine Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdular: اللَّهُمَّ مَغْفِرَتُكَ أَوْسَعُ مِنْ ذُنُوبِي، وَرَحْمَتُكَ أَرْجَى مِنْ عَمَلِي "Allahım! Senin mağfiretin, bağışlaman benim günahlarımdan çok daha geniş, rahmetin de amelimden daha çok ümit vericidir." de Sonra bunu üç kere söylettiler ve buyurdular: "Haydi kalk! Muhakkak Allahu Teâlâ seni mağfiret eyledi."
Sayfa 34 - Server yayınları (1.cilt)Kitabı okuyor
Reklam
Bu dünya, gördüğümüz gibi bir yolcu geçididir. Burası durulacak yer değildir. Burası ancak âhiret saadet ve selâmet evini kazanabilmek için bir imtihan yeridir. Buranın zevk ve safasına aldanırsan hakiki saadeti ve selâmeti kaybedersin. Bu zevk ve safa dediğin şey görüyorsun ya bir sürü elem ve keder dolu. Sonrası arkası da yok... Bir gün ölüm gelip hepsini alt üst edip geçer, vesselam.
Sayfa 18
17. Fâsık Bir Kimse İle Bir Müddet Oturmak
Huylar sârîdir, bulaşıcıdır yani birbirine çabuk geçen hastalıklardandır. Onun için onlarla oturmayı alışkanlık hâline getiren kimse, hiç farkına varmadan, bakarsınız ki bir gün onları bile geçmiştir. Allah'ın velîlerinden başkasını dost edinmeyin. Allahu Teâlâ'nın zikrinden kaçanlardan, ibadetten ve taatten uzak olanlardan siz de uzak olun. Ancak mü'minle dost olun ve yemeğinizi de müttakî kimselere yedirin ki hem dünyada hem de âhirette size faydası olsun. Kötü ve günahkâr insanlarla dostluk etmek ateşten bir parçadır; dostlukları fayda vermez, sözlerinde de durmazlar.
Sayfa 76 - Server Yayınları / İkinci cilt
"İnsan ne kadar yaşasa da gönlü bir türlü ihtiyarlamaz." derler.
Sayfa 140 - Server Yayınları / İkinci cilt
Sakın deme ki; "İşte bu kadar insan var. Bunların bir kısmının maneviyattan hiç haberi bile yoktur. Ama pekala yaşıyorlar..."
Sayfa 14
Elinden giden dünyalıklar için ağlayıp sızlamak nasıl günahsa dünya nimetlerinin çokça gelmesinden dolayı sevinmek de hep cahillik alametidir. Akıllı kimse içini ve dışını daima âhiret işlerine sarf eder. Dünya malı ne olursa olsun fânîdir; insan gibi. Fakat ibadet ve taat daima kalıcıdır ve âhirette de sahibiyle beraberdir.
Sayfa 75 - Server Yayınları / İkinci cilt
450 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.