Günümüz Türkçesiyle ve Açıklamalı

Münacat Risalesi

2021 51. kitabı
Allah'ın varlığı, birliği, rububiyeti, kudretinin büyüklüğü rahmetinin genişliği hakimiyeti, ilim ve hikmetinin herşeyi içine alması gibi en mühim iman esaslarını harika bir icaz içinde, fevkalede bir ka'tiyet ve halisiyet ve yakiniyet ile isbat eder. Öldükten sonra dirilmeye dair delilleri çok kuvvetlidir.
MünâcâtBediüzzaman Said Nursî · Envar Neşriyat · 0500 okunma
·58 syf.·
2022 29. kitabı
Münâcât
Münâcât
Bediüzzaman Said Nursî
" Ey şiddet-i zuhurundan gizlenmiş ve ey kibriya-yı azametinden tesettür etmiş olan Sani'-i Hakim ve Halık-ı Rahim! Bütün eşcar ve nebatatın, bütün yaprak ve çiçek ve meyvelerinin dilleriyle ve adediyle; seni kusurdan, aczden, şerikten takdis ederek hamd ü sena ederim." Kısacık ama okumaya doyum olmayacak, tekrar tekrar okunabilecek bir tefekkür ve dua kitabı. Tek kelimeyle bu kitaba bayıldım. Ortalama 55-56 sayfadan oluşan bu kitap da Üstad Bediüzzaman Said Nursi ilk başta tefekkür ettirerek başlıyor ve okuyan insanı derin bir tefekkür dünyasına sokuyor kitabın sonlarına doğru da derin tefekkürü, dualara bağlıyor ve dualar ile kitabı tamamlıyor. Tek kelimeyle müthiş bir tefekkür ve dua kitabı idi... Ne kadar kısa ise de nice uzun kitaplardan daha mükemmel bir muhteviyatı olan bir kitaptı...:) ;)
MünâcâtBediüzzaman Said Nursî · Rnk Neşriyat · 0500 okunma
Münacat (Dua)
2018 37. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2018 22:00
Risale-i Nur külliyatının Şualar isimli kitabında 3. Şua bölümünde yer alan ve dualardan oluşan, müstakil olarakta yayınlanmış bir eserdir Münacat. Diğer dua kitaplarından farklı olduğu nokta ise; Bediüzzaman’ın, mevcudat ve mahlukatı Yaratıcının varlığının ve birliğinin zaruri oluşuna dair beden ve hal lisanıyla ettikleri şahitlikleri zikrederek dua etmesidir. Dolayısıyla bu dua kitabını okurken, kainattaki değişim ve dönüşümlerde Allah’ın varlığını ve birliğini nasıl okuyabileceğimizi görerek inancımızı kuvvetlendirebiliriz. Ayrıca her bir duanın başında, edilen duayla ilgili olarak Allah’ın farklı isimlerinin zikredilmesiyle, bu isimleri öğrenmiş ve kainattaki ilahi faaliyetlerde Allah’ın hangi isimlerinin nasıl tecelli ettiğini anlamış oluruz. Hasılı kelam, Bediüzzaman’ın ifadesiyle her bir risale yazılmış olduğu makamla ilgili bir üstünlüğe ve ayrıcalığa sahiptir. Münacat isimli eser de okuyucusuna bunu fazlasıyla hissettiriyor. Bol istifade ve istifazalı okumalar dilerim.
2024 18. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2024 23:36
MünâcâtBediüzzaman Said Nursî · Envar Neşriyat · 0500 okunma
Kulluğun Özeti..
2020 9. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2020 19:30
Münacat : Sözlükte “fısıldamak” anlamındaki necv kökünden türeyen münâcât “fısıldaşmak ve bir sırrı paylaşmak” demektir; genellikle “yalvarmak, yakarmak, dua ve tazarruda bulunmak” mânasında kullanılır. Edebiyat terimi olarak daha çok Allah’a yakarış maksadıyla yazılmış manzum ve mensur eserleri ifade eder.  Kitabın ismi benim nezdimde kulluğun sırrı. Üstad Hazretleri, Rabbimize, hepimizin adına Münacatta bulunuyor. Münacatta bulunurken Allah'ın birliğine işaret eden delillerle birlikte yakarıyor Rabbimize. Dua ediyorsunuz dua ederken onun vahdetine işaretlerle dua ediyorsunuz. Allah'ın varlığına, Peygamberin hak olduğuna, Kâinatın bir amaç uğruna yaratıldığına, İman edip Rabbimize kulluğumuzun itarafında bulunuyoruz. Öyle dünyalık şeyler için değil de sadece onu ve onun yarattığı şeylerin farkında olup münacat etmek en güzel şey vesselam.. Ayrıca fark ettim ki Münacat Risalesi aynı zamanda Risale-i Nur Külliyatı'nın fihristesi hükmünde. Allah okuduğumuz onca satırların ardından istifade edebilmeyi nasip etsin. Amin..
Münacat RisalesiBediüzzaman Said Nursî · Zehra Yayıncılık · 2007500 okunma
23 MART 1960/Allah rahmet eylesin
2026 44. kitabı
Okunma: 22 Mart 2026 21:58
Ey nefsim! Kalbim gibi ağla ve bağır ve de ki: "Fâniyim, fâni olanı istemem. Âcizim, âciz olanı istemem. Ruhumu Rahman'a teslim eyledim, gayr istemem. İsterim, fakat bir yâr-ı bâki isterim. Zerreyim, fakat bir şems-i sermed isterim. Hiç ender hiçim, fakat bu mevcudatı umumen isterim." Münacat - 59
Bediüzzaman Said Nursi
2000 42. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2000 00:00
Bu Risale-i Münacat, hem vücub-u vücud, hem vahdet, hem ehadiyet, hem haşmet-i rububiyet, hem azamet-i kudret, hem vüs'at-i rahmet, hem umumiyet-i hâkimiyet, hem ihata-i ilim, hem şümul-ü hikmet gibi en mühim esasat-ı imaniyeyi hârika bir îcaz içinde fevkalâde bir kat'iyyet ve hâlisiyet ve yakîniyet ile isbat eder. Haşre işaratı ve bilhâssa âhirdeki şiddetli işaratı çok kuvvetlidir.
Gün 74
2025 299. kitabı
80 günə 100 kitab Gün 74. Kitab 94. Əsərdə Səid Nursi təbiəti, göyləri, ulduzları, gecə-gündüzü, canlı-cansızı bir dua dili ilə oxuyur. O, kainatı Allahın ad və sifətlərinin aynası kimi təqdim edir və oxucunu düşünməyə, yaradılış üzərində təfəkkür etməyə çağırır. “Münacat” sadəcə dua mətni deyil, eyni zamanda iman fəlsəfəsidir.

Bediüzzaman Said NursîYazar · 173 kitap
Bediüzzaman Said Nursî (Mart 1878, Bitlis - 23 Mart 1960, Şanlıurfa), İslam alimi, düşünürü. 1892'de Bitlis'te Şeyh Emin Efendi ve diğer İslam alimlerinin de bulunduğu ilim meclisinde yapılan imtihan ve münazara sonunda Molla Fethullah tarafından Bediüzzaman unvanı verilmiş; diğer alimler tarafından da kabul görmüş ve bu isimle anılmaya başlanmıştır. I. Dünya Savaşı'nda gönüllü alay komutanı olarak Kafkas Cephesi'nde mücadele etti. Savaş sırasında birçok öğrencisi ölmüş, kendisi ise gazi olmuştur. Başarılarından dolayı kendisine Harp madalyası verildi. Ordu-yu Hümâyun'un tavsiyesi ile Dar'ül-Hikmet'ül İslamiye azası olarak atandı. 1922'ye kadar görevini yerine getirdi. 1923 yılında TBMM'nin daveti üzerine Ankara'ya gelen Nursî, Ankara'da aradığı atmosferi bulamaz. Van'a dönerek inzivaya çekilir ve daha sonraları bu dönüşünü Yeni Said'in başlangıcı olarak nitelendirir. Bu dönemde sosyal ve siyasi meselelerden uzaklaşır. En önemli vazifenin imanı kuvvetlendirmek olduğunu söyler. Şiddetle karşı çıktığı ama silah çekmediği Cumhuriyet idaresi tarafından bu dönem zarfında uzun yıllar sürgün, gözetim ve yer yer hapis hayatı yaşatılacak ve zorunlu ikamete tabi tutulacaktır. Büyük çoğunluğunun Isparta Barla'da yazıldığı Risale-i Nur külliyatının yazımı ve Nur Cemaati'nin oluşumu bu dönemde yaşanmıştır. 23 Mart 1960'ta Şanlıurfa’da vefat etti. Detaylı bilgi: tr.wikipedia.org/wiki/Said_Nursî