Arapça

Münebbihat

İbn Hacer el-Askalani

Münebbihat Sözleri ve Alıntıları

Münebbihat sözleri ve alıntılarını, Münebbihat kitap alıntılarını, Münebbihat en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hz. Ali (ra) demiştir ki: “Dünya nimeti olarak İslâm, meşgale olarak ibadet, ibret olarak da ölüm sana kâfidir.”
Hz Osman (r.a.) şöyle rivayet etmiştir:“ Dünya endişesi kalpte zulmet, ahiret endişesi ise kalpte bir nurdur."
Reklam
Hz peygamberimiz (s.a.v) şöyle rivayet edilmiştir: “Şu iki hasletten daha üstün birşey yoktur: Allah'a iman etmek, müslümanlara yararlı olmak. Şu iki hasletten daha çirkin birşey yoktur: Allah'a şirk koşmak, müslümanlara zarar vermek.
Lokman Hekim:“ yavrucuğum! İnsan üç kısımdan oluşmaktadır: Ruh Allah için, ameller nefis için, vücut da kurtlar için."
Hz peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Âlimlerin meclislerinden ayrılmayınız, Hikmet sahiplerinin sözlerini dinleyiniz. Çünkü yüce Allah (c.c.) ölü toprağı yağmurla dirilttiği gibi, ölü kalpleri de hikmet nuruyla diriltir."
Hz. Ebû Bekr-iSıddîk (ra) demiştir ki: “Üç şey üç şeyle elde edilmez: Zenginlik temenni ile; gençlik boya (: makyaj) ile; sağlık ilaç ile.”
Reklam
A'meş (r.a.) şöyle söyler: “Sermayesi takva olanın dindeki kazancını, sermayesi dünya olanın dindeki zararını vasfetmekten diller aciz kalır."
Hz Ali (r.a.) şöyle rivayet etmiştir: “İlim talebinde olanı cennet, günah peşinde koşanı da cehennem arzular."
Hz Ebubekir Sıddık şöyle rivayet etmiştir: “Kim kabre salih amelsiz girse, kayıksız denize açılmış gibidir."
Hz. Ömer (ra) demiştir ki: “İnsanlarla güzel dostluklar kurmak aklın yarısı, güzel ve yerinde soru sormak ilmin yarısı, güzel tedbir almak da geçimin yarısıdır.”
Reklam
Hz. Abdullah b. Mes’ûd (ra) demiştir ki: “Nimetlerle kandırılmış nice kişi vardır, övgülere aldanıp yoldan çıkmış ne çok kişi vardır, ayıpları gizlenmekle aldanmış ne kadar insan vardır.”
Hz. Cebrâil (as) demiştir ki: “Ey Muhammed! Dilediğin gibi yaşa; sonunda öleceksin. Dilediğini sev; sonunda ondan ayrılacaksın. Dilediğini yap; sonunda karşılığını göreceksin.”
Hz. İbn Abbas (r.a) şöyle demiştir: Zühd üç harftir zineti terk etmek, Hevâyı terk etmek, Dünya'yı terk etmek...
Ebû Hüreyre (ra), Hz. Peygamber'in (sav) şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir: “Üç şey kurtarıcı, üç şey helâk edici, üç şey derece (: basamak) ve üç şey de keffârettir (: günahları affetiricidir). Kurtarıcılar; gizli-açık (her durumda) Allah'tan (cc) korkmak, fakirlik ve zenginlikte tutumlu olmak (: israftan kaçınmak), sakin ve kızgın olunduğunda adaletten ayrılmamaktır. Helâk ediciler; aşırı cimrilik, hevâ ve hevese uymak, kişinin kendisini beğenmesidir. Dereceler; selâmı yaymak, yemek ikram etmek, herkes uyurken gece namaz kılmaktır. Keffâretler ise; soğuk havalarda hakkını vererek abdest almak, cemaate gitmek için yürümek, bir namazdan sonra diğer namazı beklemektir.”
Hz. Osman (ra) demiştir ki: “Dünyayı terk eden kişiyi Yüce Allah (cc) sever, günahları terk eden kişiyi melekler sever, müslümanların elindeki nimetlere tamah etmeyen kişiyi de müslümanlar sever.”
260 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.