Arthur Schopenhauer; Alman filozof, yazar ve eğitmendir. Schopenhauer, Alman felsefe dünyasındaki ilklerdendir. Dünyanın anlaşılmaz, akılsız prensipler üzerine kurulu nedenselliklerinin olduğunu söyleyerek dikkat çekmiştir. En önemli eseri olarak İstenç ve Tasarım Olarak Dünya kayda geçmiştir. Ayrıca Nietzsche'nin ilk akıl hocasıdır.
Bu eserinde Schopenhauer, 45 adet hayat kuralından bahsetmiştir. Bazı hayat kurallarını da Platon, Seneca gibi eski filozofların düşüncesine dayandırmaktadır. Genel çerçevede mutluluğu insanın içindeki neşe de ve sağlıkta arayan yazar, edebiyat dünyasına sayfa sayısı olarak kısa ama içerik olarak sağlam bir yapıt kazandırmıştır. Yazar mutluluk için elimizde olanların kıymetini bilmemizi, kendimizden iyi olanlara değil de daha kötü olanlara bakıp şükretmemizi, ve kötü olan şeyleri kadere yormamızı salık vermiştir. Yaşadığımız dünyaya ve insanlara oldukça sert eleştirilerde bulunmayı da ihmal etmemiştir.
Bu tarz eserlerin okunmasından daha değerli olan şey tavsiyeleri gündelik yaşamımızda uygulayabilmektir. Burada Shakespeare'den alıntı yapmak gerekirse ''Yirmi kişiye birden ne yapması gerektiğini öğretebilirim, ama o yirmi kişiden biri olmaya gelince iş değişir.'' Umarım yazar bu öğretileri kendisi uygulayabilmiştir. Herkese okumasını tavsiye ederim.