1 Ağustos 2024
Orijinal Adı:
Happiness

2026 13. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2026 02:21
Bu tarz kitaplar nasıldır bilir misiniz? Okuduğun sayfada kendini bulamadığında kitabı okunabilir kılan tek şeyin kendini bulabileceğin bir düşüncenin diğer sayfada olma ihtimalidir. Bu şekilde okudum ilerledikçe kendimce iyi olabilmeyi ve hatta mutlu olabilmeyi çözümlediğimi fark ettim. Ana değil sürece yönelik bir yaklaşımdı. Yazı dili bana biraz akışsız geldi ama bu kitaptan beklentim zaten kusursuz bir akış değildi o yüzden buna takılmak yersiz olurdu. Genel bakımıyla mutluluktan çok uzakta olduğunu düşünen biri için güzel bir rehber ama mutluluğu tanıyan benimseyen ve yaşamayı bilen bir okur için yetersiz demek istemiyorum ama çok beklentiyi karşılayan bir kitap değildi açıkçası .
Mutluluk
Mutluluk
İnceleme
2025 47. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2025 12:17
Mutluluk uğruna birçok şeyi göze alıyoruz ve hemen her eylemimiz merkezinde yer alan, hangi yaşta olursa olsun her insanın temel arzularından biridir mutlu olmak. Elbette her insanın mutlu olmasının etkenleri, koşulları farklıdır ancak her şeyden önce mutluluk nedir? Bu kitapla aslında bunu öğreniyoruz. Mutluluk kaça ayrılır? Bizim mutluluk tanımımız nedir? Mutluluğu nasıl ölçeriz? gibi birçok soruya cevap vermenin yanı sıra okurken bireysel mutluluktan toplumsal mutluluğa kadar çok fazla örnek etrafında dolaşıyorsunuz. Okura farklı bakış açıları sunan, farkındalık katan bir eser. Mutluluk hakkında kafa yorarak, kendi mutluluk tanımlarımızı gözden geçirip yeniden değerlendirirsek belki de mutlu olmaya bir adım daha yaklaşabiliriz.. Kitap toplamda 8 bölümden oluşuyor. Her bölümde mutluluk kavramına farklı bir pencereden bakıyor ve neredeyse her sayfada yeni bir şey öğreniyorsunuz. Kurgu dışı kitaplar konusunda oldukça seçici olduğumu beni uzun zamandır takip eden arkadaşlar zaten bilirler ve bu kategorideki sevdiğim eserlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Özellikle şu soru uzun süre zihnimde dolanacak; " İnsanlar hayatlarında olduğunuz için memnunlar mı? Herkese keyifli okumalar dilerim.
2025 26. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2025 14:59
"Mutluluk bir seçimdir. Her şey senin tutumunla ilgilidir. Bu muhtemelen mutluluk arayışı hakkında en sık duyulan tavsiyedir (...) Ancak tam anlamıyla ele alındığında bu tür iddialar safsatadır. Depresyondaki tipik bir kişi, nasıl kanatlanıp uçamıyorsa kendi iradesiyle de mutluluğa ulaşamaz. (...) Mutluluk bir seçim değildir. Yine de mübalağa yoktan doğmaz: Bakış açımız ne kadar mutlu olduğumuzu belirlemede büyük bir rol oynar. Üstelik, ucuz neşe tacirlerinin inanmamızı istedikleri kadar olmasa bile tutumlarımız üzerinde önemli bir kontrole sahibiz. (...) bakış açımızı bizi daha mutlu edecek şekilde değiştirmek için çok şey yapabiliriz. (...) Ne tür bir bakış açısı mutluluğu teşvik etme eğilimindedir? "En iyi" bakış açısı için bariz bir aday yok; her birinin artıları ve eksileri var ve farklı insanlarda işe yarıyor. Ayrıca "bakış açısı” pek çok alanı kapsar (...) Bakış açısı ve mutluluk tartışmalarına iki yaklaşım hakim olma eğilimindedir: olumluluk ve kabullenme.
2024 16. kitabı
Is bankasi yayınları Kılavuz kitap serisi. Mutluluk nedir, iyi oluş nedir, iyi bir hayat vb hakkinda tarih boyunca gelmiş felsefi fikirlerin adı üzerinde kılavuz şeklinde tartışılması... mutlaka mutlu olmamız gerekiyor mu? İyi oluş hali yeterli mi? Kısa, güzel, ilgi çekici, okunması rahat ama basit değil. Altını çizmek istediğiniz yerler olacak.
İnsan ve Hayat