Devletin Unutulmuş Kızı

7 Ocak 2026
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2026 12. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2026 21:12
Merhaba değerli kitapseverler! Bugün sizlere Taner Durmaz’ın kaleminden çıkan Naciye adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Hikâye, bir nüfus memurunun sevgilisinin ismini vermesiyle başlıyor Naciye’nin hayatına. Naciye, ailesiyle birlikte köyde yaşamaktadır. Naciye konuşsa dahi ailesi tarafından hiç duyulmayan, önemsenmeyen, hatta devlet tarafından bile unutulduğunu düşünen bir karakterdir. Naciye’nin dedesi köyde hatırı sayılır derecede zengin bir adamdır; ancak oğluna (Naciye’nin babasına) miras bırakırken yalnızca başını sokacak bir ev, birkaç parça eşya ve biraz hayvan veriyor. Bir gün bu varlıklı dede köye televizyon getiriyor. Köylüler televizyonu izlemek için birbirlerini yerken, sabah olduğunda “şeytanın makinesi” olduğuna dair sohbetler yaşanıyor.Bu lafların ardından köyde ölümler yaşanıyor ve televizyonun üstü örtülüyor. Kitabın devamında Naciye’nin kardeşi Murat’ın yaşadığı rahatsızlık, tedavi süreci ve Naciye’nin yaşadığı pek çok olay anlatılıyor. Kitabın incecik olmasına aldanmayın; Naciye’nin yaşadıkları beni gerçekten çok etkiledi. Yazarımızın kalemine sağlık, okuyucusu bol olsun.
2026 12. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 14:18
#okudumbitti YAZAR: TANER DURMAZ
Kadınlar
2026 9. kitabı
Roman boyunca Kadınların yaşamini ele alarak bir kimlik ile başlayan Naciye karakteri, yalnızca bir kişi olarak değil; bastırılmış duyguların, ertelenmiş hayatların ve söylenememiş sözlerin bir temsili gibi ilerliyor. Anlatım, büyük olaylardan çok küçük anların ağırlığıyla güç kazanıyor. Kitabın en dikkat çekici yönü, dramatik olaylardan ziyade sessizlikleri anlatabilmesi. Konuşulmayanlar, söylenmeyenler ve içinde kalmış duygular, metnin asıl yükünü oluşturuyor. Bu da okuru, olaylardan çok karakterin iç dünyasına yakınlaştırıyor. Zaman zaman temposu yavaşlasa da bu yavaşlık, anlatının duygusal tonuna hizmet ediyor. Okur, hikâyeyi hızlı tüketmekten çok, hissederek okumaya yönlendiriliyor. Sonuç olarak Naciye, büyük iddialarla değil, küçük ama derin yaralarla konuşan; sakin ama etkili bir roman olarak öne çıkıyor.