Beyinbilimin Yanıtı

Türker Kılıç
“Herhangi bir alandaki üstünlük iddiası, dünyanın merkezi olduğunu düşünen insan için geçerliydi. Oysa şimdi nehrin, toprağın, denizin, havanın, kuşun, börtü böceğin varlığına bağlı olduğumuzu biliyoruz. Bu bilgiyi bir yaşam biçimine dönüştürdüğümüzde yeni bir hayat uzanacak önümüzde.” Pandemi bize yeni bir dünyanın eşiğinde olduğumuzu gösterdi, deneyimlediğimiz ama henüz anlamlandıramadığımız bir dünya… Oysa yeni bilim, bize bu dünyanın koşar adımlarla geldiğini haber veriyordu. Yaşamın yapıtaşının atom değil, enformasyon olduğunu, evrendeki her şeyin içinde bulunduğu bağlantısallık ağıyla var olduğunu son yıllarda ardı ardına Nobel alan nörobilim ve matematik alanındaki çalışmalar göstermişti. İnsan yalnız değildi, biricik değildi, üstün değildi; insan evrende yaşam için var olan canlılardan bir tanesiydi sadece. Bu anlayış tümüyle yeni bir çağın, hukukun, eğitim sisteminin, değerler sisteminin habercisiydi. Prof. Dr. Türker Kılıç, Nasıl Daha İyi ve Güzel Bir Yaşam Kurarız? sorusunu nörobilimle yanıtlıyor ve bize yalnız kendimizi değil, çevremizi de dönüştüreceğimiz yeni bir perspektif öneriyor. Dünyaya her sabah aynı heyecan, aynı merakla bakmamızı sağlayacak, gündelik hayatı sürprizsiz yavanlığından kurtaracak bir perspektif. Yaşama ve yaratmaya borçlu olduğunu düşünen yediden yetmişe herkesin başucu kitabı.
ISBN: 9786256210004Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

168 syf.
8/10 puan verdi
Beyin cerrahisi alanında uluslararası başarılara imza atmış Prof.Türker Kılıç, “Nasıl Daha İyi ve Güzel Bir Yaşam Kurarız?” sorusunu nörobilimle yanıtlıyor. Yeni bilim metodolojisini tanıtıyor ve bize hem kendimizi hem çevremizi dönüştüreceğimiz yeni bir perspektif öneriyor. Bilimde kullanılan tümevarım yönteminde daha önce bütünü anlamak için
Nasıl Daha İyi ve Güzel Bir Yaşam Kurarız?
Nasıl Daha İyi ve Güzel Bir Yaşam Kurarız?Türker Kılıç · Doğan Kitap · 202431 okunma
168 syf.
9/10 puan verdi
Türker Kılıç'a göre yaşamak
Türker Bey Türkiye'de beyin bilim alanındaki çalışmaları ile uluslararası üne sahip olan ender kişilerden. Bağlantısallık biliminin öncülerinden. Türker Bey bu kitabında insan nasıl yaşamalı sorusuna cevap arıyor. Orman mı yaprak için yoksa yaprak mı orman için? Evren mi insan için yoksa insan mı evren için? Adalet mülkün mü temeli yoksa adalet yaşamın temeli midir? Canavarlaşan insan iştahı doğayı, kültürleri, milletleri, adaleti yok ediyor. İnsanın kendisini bu kadar büyük görmesinin sebebi her şeyin kendisi için olduğunu zannetmesine dayanıyor. Bütün parçaların birbiri ile olan ilişkisinin toplamından fazladır. İnsan verdiği her kötü ve yanlış kararda gene kendisini, sevdiklerini, doğayı ve kültürünü etkiler; verilen her iyi karar bütünü iyi yönde etkiler. Ormanın kendisi için olduğunu duşünen insan elbette orman tarafından cezalandırılacaktır. İyi bir yaşama sahip olabilmek için yeni kültürlere ihtiyacımız var buna da yeni bilimde yaşamdaşlık deniliyor yani ortak ağ içerisinde birbirinden etkilenen organizma. Kitap bireysellikten çok toplumsallığı ilgilendiriyor. Sosyolojik bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir. İnsan kendisi için nasıl yaşamalı değil, insan doğa ve içinde bulunduğu bütün için nasıl yaşamalı sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Sonuç olarak Türker Bey bu eserinde insanın gelişen dünyada nasıl yaşaması gerektiği sorusunun cevabını bir bilim insanı olarak bilimle ilişkilendirerek bizlere sunuyor.
Nasıl Daha İyi ve Güzel Bir Yaşam Kurarız?
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.