Kısa Klasikler 10

Emile Zola
Ölüm gerçek, ölüm döşeği tabu, cenaze ortak, yas bireysel… Peki ölüm herkesi eşitler mi? Romanlarından tanıdığımız Émile Zola’dan toplumsal ve ekonomik koşulların ölümü nasıl şekillendirdiğini gözler önüne seren çarpıcı beş öykü. Aristokrat, burjuva, esnaf, köylü ve işçi ailelerinin bu süreci nasıl yaşadıklarını olanca sadeliğiyle ve toplumsal çerçeveden kopmadan sergileyen beş tablo.
Tahmini Okuma Süresi: 1 sa. 22 dk.Sayfa Sayısı: 48Basım Tarihi: Ocak 2020İlk Yayın Tarihi: 1876Yayınevi: Can YayınlarıOrijinal Adı: Comment on meurt
ISBN: 9789750741074Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

56 syf.
6/10 puan verdi
İnsanlıktan, İnsanlardan Sizin Bir Umudunuz Var mı? (Spoiler)
#193553891 incelemesinde Zola yı detaylı anlatmıştım. Farklı bir hayatı var. Okumak isteyenler Germinal incelememin ilk kısmını okuyabilir. Germinal kitabını okuyanlarda incelemenin tamamını okuyabilir.
Nasıl Ölünür
, 5 ince hikayeden oluşuyor. Kitap, incecik olduğu için spoiler girmeden pek anlamlı bir inceleme oluşabileceğini sanmadığımdan çok
Nasıl Ölünür
Nasıl ÖlünürEmile Zola · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202217,9bin okunma
48 syf.
10/10 puan verdi
'Yalnızlık İçinde Ölünür'
Modern toplumun görünmeyen nahoş yüzünü ortaya koymada başarılı olan Emile Zola, beş kısa öyküden oluşan Nasıl Ölünür'de; bir aristokrat olan Kont Vertueil'in, burjuva sınıfından Bayan Guérard'ın, eşiyle esnaflık yapan Adélé'in, işçi sınıfından Morisseaular'ın oğlu Charlot'un ve köylü Jean-Louis'in ölüm sürecini nasıl yaşadıklarını okuyucularına
Nasıl ÖlünürEmile Zola · Can Yayınları · 202017,9bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.