Bir Arayışın Romanı

Hikmet Anıl Öztekin
“Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar. Ya bir insan bir yolculuğa çıkar ya da şehre bir yabancı gelir.” - Tolstoy Demirden keskin bir düdük sesi yükseldi o sırada. Ayrılığın ciddiyeti buz gibi sardı bedenimi. Kapılar kapandı sonra... Çantam sağımda, yalnızlık karşımda... Gidiyorum! Hayır bir saniye! Filmlerde böyle olmazdı ki... Son anda muhakkak bir kalma sebebi yazardı senarist. Tam hareket etmek üzereyken trenden atlayıverirdi esas adam. Oysa şimdi rayların üzerinde kaymaya başlamıştı bile tren... Ayrılığın göğsüme oturan ağırlığıyla camdan dışarı bakıp el sallayan insanlarla dolu peronu izledim. Beni uğurlamaya gelmeyen herkese teşekkür eder gibi bir damla gözyaşı bıraktım oraya.
264 sayfa

Arkadaslar siz ciddi misiniz?
2/10 puan verdi
Kitabi puanlayan arkadaslar, resmen dolandirdiniz beni. Site puanina guvenip aldigim bu kitabin her bir sayfasini “bi sonraki bolum toparlayacak herhalde” diyerek okudum. 450 kisinin puaniyla 9.1 ne demek arkadaslar? PR olabilir, destek vermek istemis olabilirsiniz ama 9 nasil bir puan acaba sizin haberiniz var mi? Tolstoy’a 8 veriliyor bu sitede dostlar, Oguz Atay 7 aliyor yediii. Inanamiyorum, sizi dost sanardim vallahi basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Simdi gidip baktim Gogol’un Palto’su bile 8.5 puan be kardesim, pes yani!
Ne İçin Varsan Onun İçin Yaşa
Ne İçin Varsan Onun İçin YaşaHikmet Anıl Öztekin · Destek Yayınları · 20217,1bin okunma
Aşk Çemberi
10/10 puan verdi
Her dizilimin, her parlak ışığın ve her özlemin bir sebebi vardır. Bu nedenle insanın ömür dediği şey çemberi kat edebilme sanatıdır. Ömür sanatını güzelleştirecek en büyük güç ise çemberin özü,
10/10 puan verdi
Ben böyle bir sürükleniş görmedim... Bu dünyadan, sahteliklerden yorulan , kendini arayan, kaybolan, kaybolmaya sevdalı bütün herkesin başlayınca bırakmayacağı bir dost ... Akşam 10 .00 da elime aldım ve gözyaşlarıyla bıraktığımda gece 2.30 civarıydı... Kelimeler kifayetsiz ...
Ne İçin Varsan Onun İçin Yaşa
Asıl 'Aşk' Kendini Tanımakla Başlar...
Puan vermedi
Kimi zaman susmak, kimi zaman konuşmak; kimi zaman dinlemek, kimi zaman anlamak; kimi zaman gülmek, kimi zaman ağlamak, kimi zaman ise nefes dahi almak zor gelir insana... Yaşamak için yaşar. İsmet
10/10 puan verdi
Biz ne için varız ve ne için yaşıyoruz? Bunu kendimize sorduk mu hiç yada sormaktan mı korkuyoruz acaba ? Kendi kabuğumuzdan çıkıp sadece neden varolduğumuzu aramaya cesaretimiz varmı ? İşte yazarın anlattığı olay da tam olarak bu…. 20 li yaşlarında olan genç yaşadığı aşk acısının peşinden kabuğundan çıkarak kendi başına sınırlı imkanlarla yurtdışı seyahatine çıkarken bir sahafın ona hediye ettiği kitap ve Barselona’da tesadüfen tanıştığı james isimli bir adamla hayatı değişir ve gerçekten ne için yaşadığını anlar….. Kitabın her satırı beni gerçekten çok etkiledi yaşanan olaylar gerçekten de ne için var olduğumuzu sorgulatır derecede…. Kitap hiç bitmesin istedim ama her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu kitabında sonu vardı… Her satırında her kelimesinde kendimizden bir şey bulabileceğimiz yaşanmış gerçek bir öykü….
9/10 puan verdi
Tevafuk. Ne güzel kelime. Kitabı tek kelimeyle anlatmak istesem bu kelime olurdu büyük ihtimalle. Profesör ve James arasında geçen gerçek yaşanmış bir hayat hikayesi. Bu şeyler ancak kitaplarda olur diyenlere karşı bir kitap gerçekte var olan yaşanmışlıklar. Ne kadar güzel bir zaman da denk geldi yayımlandı. Bana ve eminim ki okuyan herkese çok güzel şeyler katacaktır. Güzel okumalar. İncelemeyi kendime kısa bir notla bitirmek isterim. Madde ve manayı ayırmamam gerektiğini gördüm. Düşünmezsem görmenin, görmezsem düşünmenin anlamsız olduğunu keşfettim. Sevgiler.
10/10 puan verdi
Kitabı oxuyanlar iki cəbhəyə ayrılıb, bəyənənlər və “vaxt itkisi” hesab edənlər. İlk olaraq, onu deyim ki, heç bir kitab vaxt itkisi deyil. Ən elementar və yaxşı olmayan kitabdan belə özümüz üçün, həyatımızın müəyyən situasiyası üçün dərs çıxarmaq mümkündür. Sadəcə, kitabı ötəri olaraq, sonunu görmək üçün yox, həqiqətən hər cümləsində bir fikir axtararaq oxumaq lazımdır. İndi isə gələk bu kitaba, mənim indiyə qədər oxuduğum ən yaxşı kitablardan biri idi. İstər sadə və anlaşıqlı dili, istər mövzusu, istər süjet xətti olsun, hər şey əla idi. Kitab sizə eşq, sevgi mövzulu kitab kimi görünə bilər, amma hər cümləsində fəlsəfi düşüncələrə rast gələcəksiniz. İnsanı yaşadan nədir, məqsədimiz, çatmalı olduğumuz nöqtə haradır- hamısına cavab tapacaqsınız, əgər diqqətlə oxusanız. Çox danışmayacam, qətiyyən vaxt itkisi deyil, mütləq oxuyun
Sevelim, sevilelim
Puan vermedi
Sebahattin Ali' nin söylediği gibi İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı. İşte bize düşen de sebebin ne olduğunu sorgulayarak bulababilmek. Günümüzde maddi unsurlar maneviyatın çok çok önünde desek yanlış olmaz. Kitapta da öne çıkarıldığı gibi iyilik biriktirmek yerine para biriktirmek daha cazip gelmekte insanlara. Oysaki bir insanın hayatının en güzel anını yaşamasına vesile olarak buna tanık olabilmek paha biçilemez. Bu nedenle çevremizde "Sevgi" yi yayarak dünyamızı güzelleştirmek birinci görevimiz olduğu düşüncesindeyim. Kitaba gelicek olursak, yazarın Allah sevgisi vurgusu diğer kitaplarda olduğu gibi bu kitapta da var. Hikaye çok akıcı. Tolstoy, Einstein, Şems gibi önemli kişilerin sözlerini kullanarak hikayesini güçlendirmiş. Seyahat ettiği yerleri anlatırken anılarım tazelendi. Yazarın ailesinden bulamadığı sevgiyi çok çok uzaklarda hiç tanımadığı birinde bulması ve hikâyenin sonunda gerçekleşen tevafuk olayı beni etkiledi. Keyifli okumalar..
Ne İçin Varsan Onun İçin Yaşa
Neden Bu Kadar Kaybolduk? Cevaplar İçeride!
8/10 puan verdi
Hayat, başkalarının bizden beklediği şeyleri yerine getirmeye çalışmakla geçip gidiyor çoğu zaman. Ama ya bizden istenenlerle gerçek varlığımız arasında kocaman bir uçurum varsa? Ya hayatımız, bizden

Hikmet Anıl Öztekin
Hikmet Anıl ÖztekinYazar · 9 kitap
– 1986 yılında öğretmen Anne ve Babanın ilk oğlu olarak dünyaya geldi. – Kova burcu, sayısala ve özgürlüğüne aşıktır. Matematik ve Fizik aşkıyla dolu gençlik yıllarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat Fakültesini kazandı. – Üniversite süresince sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye genelinde bir çok projeye imza attı. Günümüzde dahi bir çok üniversite tarafından düzenlenen “Kardeş Okul” projesini ilk olarak 2006 yılında İTÜ’de kendisi başlatarak diğer üniversitelere yayılmasını sağladı. Diyarbakır’da 2 ilköğretim okuluna derslikler ve kütüphane yapımı, üniversite içerisinde sigara satışının kaldırılması, İhtiyacı olan öğrencilere destek sağlayan “İTÜ Giysi Odası” gibi bir çok sosyal sorumluluk projesinde kurucu pozisyonundaydı. Yeşilay, Sarıay, Toplum Gönüllüleri, Lösev gibi derneklerden ödüller aldı. – Dönemin İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin tarafından üniversitedeki sosyal girişim ve başarılarından dolayı 2 yıl üst üste teşekkür ödülü aldı. – 2 Yıl boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyinde başkan yardımcılığı görevini üstlenerek öğrencilerin üretkenliğine, girişimlerine ve kulüp organizasyonlarına destek sağladı. – Üniversite okurken hem eğitim hem de seyahat için her yaz vaktini avrupada geçirdi ve bu seyahatlerden birinde tanıştığı kişinin değişen hayatını konu alan kitabını 2021 yılında çıkarmayı planlıyor. – Üniversite yıllarında Mimarlık fakültesinde birçok derse girip tasarım yönünü geliştirdi. Autocad, photoshop, final cut gibi tasarım, motion programlarını iyi derecede bilmektedir. – Üniversiteden mezun olup askerliğini İskenderun/Hatay’da gerçekleştirdikten sonra dünyanın en büyük armatörü olan İtalyan gemi şirketi MSC’de 800 kişi arasından seçilerek çalışma hayatına atıldı. Ancak düşünen insanların rutinlerle ilişki kuramayacağını ve asla alışılmış hayatlar yaşayamayacaklarını düşünerek bu dünyaya geliş amacını aramak ve insanlara farkındalık sağlamak üzere iş süresinin tam 2.yılını doldurduğu gün istifa edip kendisini girişim, araştırma ve çalışmalarına adadı. – 2013 yılında Çayistanbul Kitap&Kafe ‘yi kurdu. Şu an 2 şubesi mevcuttur eyüp, fatih… – 26 yaşındayken arkadaşları arasında okunsun diye lise yıllarında yazdığı şiirlerden oluşan “Elif gibi Sevmek” kitabını çıkarttı ve o yıl Türkiye’de en çok satan ve konuşulan kitap oldu toplam baskı adedi bir milyonu geçti. Devamında Elif gibi Sevmek-2 ve Eyvallah, Eyvallah-2 ve Fesleğen kitaplarını çıkartmıştır. Her kitabı en az 300.000 baskı yaparak çıktıkları yılların en çok okunan kitaplar listesine girmiştir. Çokça insanın hayatına güzel değerler katan Fesleğen ile Seyyah’ın hikayesi bu kitapla sona ermiştir. – En büyük yeteneğinin “hayal kurabilmek” olduğunu söyler. Kitlesel değişimlerin mümkün olduğuna inanır ve Youtube kanalında videolar, sosyal medya hesaplarında yazılar, kitaplarında da kurgular ve Avrupa’nın birçok ülkesindeki seminerleriyle kitlesel uyanışı sağlamaya çalışmaktadır. Tüm bu yaptığı şeyleri hayatını adadığı yaşam felsefesini insanlara aktarma aracı olarak kullanmakta ve bunu tüm dünyaya yaymayı amaçlamaktadır. – guzelinsanlar.org platformunun kurucusudur. Platform ilk yılında Afrikada su bulunmayan 61 köye su kuyusu açmıştır. 2020 sonbaharında ise 10.000 Afrikalının gözlerini açıp dünyayı görmesini sağlamak amacıyla katarakt ameliyatı projesi için Afrika’ya gidilecekti. Tüm çalışmalar hazırken pandemi sebebiyle Tanzanya’da gerçekleştirilecek projemiz için ülkeler arası izinler sağlanamadı. İlk müsait zamana ertelendi. – Pandemi öncesi özel bir üniversitede Girişimcilik ve Sosyal sorumluluk dersleri verdi. – Yaşamından sonra dünyaya bir cümle bırakmak isterse o da muhtemelen şu olacaktır: “Ne için varsan, O’nun için yaşa…” – 2021 ağustos ayında İstanbul’dan Barselona’ya taşınmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.