Alice Feeney
Karımı Üç Kelimeyle Anlatabilirim: GÜZEL. HIRSLI. MERHAMETSİZ. Kocamı Tanımlamak İçin Tek Kelime Yeter: YALANCI. Tipik bir İngiliz kasabası olan Blackdown'da bir kadın öldürüldüğünde, BBC spikeri Anna Andrews bu haberi yapmak istemiyordu. Dedektif Jack Harper'sa onun bu vakayla bir alakası olduğundan şüpheleniyordu. Ta ki başında bulunduğu cinayet soruşturmasında kendi de şüpheli durumuna düşene kadar. Bazı sırlar, uğruna öldürmeye değerdi. “Hızlı akan bir macera… Hikâye yalnızca katili ortaya çıkaran değil, anlatıcıların güvenilirliğini de sorgulatan bir doruk noktasına doğru ilerliyor.” —New York Times Book Review “Zekice kurgulanmış bir psikolojik gerilim… Nefes kesici finalinin okurları hazırlıksız yakalayacağı kesin.” —Publishers Weekly, starred review “Muazzam bir kedi fare oyunu.” —Booklist “Bu yılın en heyecanlı kitabını buldunuz.” —Woman & Home “Kimse bir hikâyeyi Alice Feeney gibi kurgulayamaz. Ne Yaptığını Biliyorum insana kime güvenebileceğini sorgulatan, çarpıcı, elinizden bırakamayacağınız bir roman.” —Samantha Downing “Ne Yaptığını Biliyorum'da Alice Feeney, okurların sayfaları hızla çevirmesine neden olacak karanlık ve sarsıcı bir hikâyeyi ustalıkla dokuyor. İnsanın tüylerini ürperten bu cinayet romanında gerçek suçluyu tahmin etmeye çalışıp her seferinde yanılacaksınız.” —Mary Kubica “Feeney yine yapacağını yapmış! İnsana bundan sonra birine güvenip güvenemeyeceğini sorgulatıyor. Elimden bırakamadım.” —Christina Dalcher “Ne Yaptığını Biliyorum'u bir çırpıda okudum. Ustaca kurgulanmış anlatıcıları ve karanlık sırların gün yüzüne çıktığı tipik İngiliz kasabasıyla film gibi bir atmosferi olan sürükleyici bir roman.” —Helen Monks Takhar
Yazar:
Çevirmen:
Zehra Uzun
Zehra Uzun
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 45 dk.Sayfa Sayısı: 344Basım Tarihi: Ocak 2022İlk Yayın Tarihi: Temmuz 2020Yayınevi: Yabancı YayınlarıOrijinal Adı: His & Hers
ISBN: 9786257550857Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Tümünü Gör
10/10 puan verdi
Ne Yaptığını Biliyorum- Alice Feeney Vaktiniz varsa hemen bitebilecek bir gerilim polisiye kitabı kesinlikle. Yazarın bu kitabına başlamadan önce beklentim çok yüksekti, çünkü ben yazarın bu kitaba kıyasla daha az sevilen
Taş Kâğıt Makas
Taş Kâğıt Makas
kitabını da çok beğenmiştim. Bu kitabı da beğeneceğimden emindim kısaca. Ve şükürler olsun ki beklentimi karşıladı.
9/10 puan verdi
𝘿𝙚𝙙𝙚𝙠𝙩𝙞𝙛𝙘𝙞𝙡𝙞𝙠 𝙤𝙮𝙣𝙖𝙢𝙖𝙠𝙩𝙖 𝙠𝙚𝙣𝙙𝙞𝙣𝙞𝙯𝙚 𝙜ü𝙫𝙚𝙣𝙞𝙮𝙤𝙧 𝙢𝙪𝙨𝙪𝙣𝙪𝙯? O zaman iddia ediliyorum bu katili bulmak samanlıkta iğne bulmaktan daha zor olacak sizin için. Offf! Ne yazsam bilmiyorum. Bu kitap bende tabiri caizse tır çarpmış etkisi yarattı. O kadar gerilimli o kadar gizemli o kadar sarsıcıydı ki. Her sayfada yeni bir şüpheli her sayfada yeni bir neden
8/10 puan verdi
"En tehlikelisi de kendimize söylediğimiz yalanlardır."
Uzun bir süredir polisiye-gerilim kitabı okumuyordum ve oldukça sevilen Ne Yaptığını Biliyorum kitabıyla bu süreci sonlandırmak istedim. Açıkçası herhangi bir beklentim olmadan okudum ve sevdim. Roman tipik bir İngiliz kasabasında geçmekte olup; olaylar kasabada bir kadının öldürülmesiyle başlar. BBC spikeri Anna Andrews bu haber yapmak istemezken, dedektif Jack Harper ise vakada şüpheli konumuna düşer.  Yazarın ilk kitabı ve oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Kendisi yazarlık yapmadan önce uzun yıllar BBC'de yapımcı ve gazeteci olarak çalışmış. Bu noktada mesleğinin getirisini ufaktan kitapta hissettirdiğini düşünüyorum. Kitapta baştan sona kadar yazar merak unsurunu diri tutuyor. Tüm her şeyi okuru da sıkmadan gizemleri, ipuçlarını ufak ufak yerleştirerek son sayfaya kadar sizi kurgudan koparmadan hikayenin içinde tutuyor. Gerçekten son sayfaya kadar "Tamam şimdi buldum katili evet o" dedim ancak güzel bir ters köşeyle bizi bambaşka bir sonla buluşturuyor.  Keyifle okuduğum; özellikle de okuma hızımın düştüğü bu dönemde bana ilaç gibi geldi diyebilirim. Kitapla ilgili tek eleştirim, ufak bazı kısımları eksik ve yanlış bir sonla bitirildiğini düşünüyorum. Bazı karakterin gizemlerinin havada kaldığını ve bir karakterin sonunun daha farklı olmasını dilerdim. Ama belki de yazar, insanoğlu bir yeri yıkmadan bir yeri birleştiremiyor mesajı da vermek istemiş olabilir. Bu tarz kitap okumayı sevenlere ve "okuma tembelliği" sürecinde bulunanlara mutlaka tavsiye ederim. Tek bir solukta okunacak güzel bir gerilim kitabıydı.
Ne Yaptığını BiliyorumAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20222,996 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.