Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Necmettin Erbakan ve Gümüş Motor

Sedat Özgür

Necmettin Erbakan ve Gümüş Motor Sözleri ve Alıntıları

Necmettin Erbakan ve Gümüş Motor sözleri ve alıntılarını, Necmettin Erbakan ve Gümüş Motor kitap alıntılarını, Necmettin Erbakan ve Gümüş Motor en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir ulusun tam bağımsız olarak yaşayabilmesi için, ulusal bağımsızlığının yanında, ekonomik bağımsızlığının da olması şarttır. Ekonomik bağımsızlığa ise ancak gelişmiş endüstri ile kavuşulabilir.
İslam'ın dünya görüşü ne sadece maddeye, ne de manaya indirgenebilir. Bu açıdan hem dünya, hem de ahiret tarafı olan düalist karakteridir.
Sayfa 32
Reklam
Diğer taraftan faize bulaşılmadan fabrikanın işlemeye başlaması , İslamın emrettiği şekilde bir ekonomi anlayışını ortaya koymaktadır. Elde edilecek karın da faizsiz bir şekilde ortaklara karzı hasen olarak verilmesi, bankalara müracatı ortadan kaldırmaya yönelik birer çalışmadır.
Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. Necmettin Erbakan
"Biz binanın maketini yapıp övünmek yerine, aslını meydana getirmek niyetinde idik. Aslı dediğim şey seri imalattır". (Prof. Dr. Necmettin Erbakan)
Gümüş motor fabrikası, toplumdaki birlik ve beraberlik anlayışını oluşturmak için en fazla %5 hisseye sahip olma zorunluluğu getirmiş, böylece şirketteki ortak sayısı artmış, katılım mümkün mertebe geniş tutulmuştur. Hisselerin bir veya birkaç kişinin tekeline geçmesinin önüne geçilmiş, zenginin gittikçe zenginleşerek halktan koptuğu bir yapıya müsade edilmemiştir. Fabrikadan elde edilen karın bir veya birkaç kişiye değil, geniş bir zümreye dağıtılarak birden çok kişinin istifade etmesi amaçlanmıştır.
Reklam
İktisadi yönden kalkınmanın birinci adımı sanayileşmeden geçiyordu. Necmeddin Erbakan sanayileşmeyi bir varlık ve yokluk mücadelesi olarak görüyordu. Sanayileşmenin iktisadi üstünlüğü, iktisadi üstünlüğünde dünya üzerinde söz sahibi olmayı getirdiğini biliyordu. Sanayileşmemenin ise başkalarına muhtaç olmak, zamanla onların tahakkümü altına girmek demek olduğunun bilinciydeydi.
''Temel yatırım malı üreten sanayi'' , ''fabrika kuran fabrika'' , ''makina yapan makina'' anlayışıyla ülkenin dört bir tarafında fabrikalar kurulur. Anadolu halkının da bu kalkınma hamlesine katılması sağlanır. Erbakan yaygın bir slogana dönüşen ''ağır sanayi'' hamlesine sadece ekonomik bir anlam yüklememiş, sosyal ve siyasi gelişme içinde bu sanayileşmenin şart olduğuna inanmıştır.
Sayfa 141Kitabı okudu
Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Polonya vs. kendi otomobilini kendi yapmış ve kendi kullanmıştır. Bu otomobilleri dışarıdan almadığı için dövizini dışarıya akıtmamış, binlerce işçisi motorlu araç fabrikalarında çalışmış, milli gelirleri yükselmiş, imalatını harice satarak dış gelirlerini çoğaltmıştır. Türkiye ise bu memleketlerden ve daha başkalarından motorlu araçlar satın almıştır. Bu vasıtaların yedek parçaları da yurtdışından gelmiştir. Çok çeşitli kamyon ve otomobil bulunduğundan bunların yedek parçalarının temini bilhassa dış tediye imkanlarının daraldığı senelerde büyük sorunlar doğurmuştur, nakil araçları bu ve buna benzer sebeplerden dolayı ömürlerinden çok evvel hurdaya çıkmış ve milli servet heba olmuştur...
Pırıl Pırıl TÜRK Malları...
Gümüş motor, montaj zihniyetinin aksine ; bu memlekette, doğrudan doğruya makineyi %100 Türkiyede imal etmeyi savunmuş ve herkesin dışarıdan motor ithal ettiği bir dönemde ; bu motorları ithal etmeyip bizzat yapacak fabrikayı kurarak, onları kendimiz yapalım anlayışına sahip olmuştur.
Reklam
Bilim ve teknolojik olarak güçlü olmak, beraberinde dünya siyasetinde söz sahibi olmayı getirir. Buradaki stratejik nokta bunun ne kadarının milli olduğudur.
Bir ulusun tam bağımsız olarak yaşayabilmesi için, ulusal bağımsızlığının yanında, ekonomik bağımsızlığının da olması şarttır. Ekonomik bağımsızlığa ise ancak gelişmiş endüstri ile kavuşulabilir...
II. Dünya savaşı sonrasında, Türkiye'nin ekonomik politikasının belirlenmesinde ABD'nin etkisi ön plana çıkmıştır.Bu konuda ABD, Truman Doktrini ve Marshall Planı ile Türkiye ekonomisinin planlanmasına etki etmiştir.Türkiye'ye kendi bakış açılarından kalkınma modeli ve stratejileri önermişlerdir. bu kapsamda yatırım öncelikleri, Türkiye'nin sanayi yatırımlarından ziyade ziraat yatırımları yapılması,zirai üretimlere( Makinesiz) ve kara yolları yapımına yatırım yapmaları önerilmiştir.
Sayfa 19 - İlke yayıneviKitabı okudu
Kanatlarını ışıkta harap eden pervanelere değil, karanlıkta kendini göstermeyen yarasalara acıyınız.
Tarım sektörünün gelişmesi, sanayi alanındaki gelişmeyle doğrudan ilgilidir. .. İktisaden gelişmiş olan milletler sanayide olduğu kadar ziraat alanında da ileri bir durumdadır.
75 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.