Düşünce ve Dilin Sinirsel Doğası

William H. Calvin
Bir ameliyathane, iki doktor ve beyin ameliyatı geçirmek üzere olan bir epilepsi hastası... Ameliyat masasında yatmakta olan Neil bu aşamaya gelene dek doktorlarıyla beyin üzerine uzun sohbetler etmiş, ilginç deneylerden geçmiş; nitekim aralarındaki diyalog ameliyathanede de sürüyor ve biz okurlar da bu aydınlatıcı sohbetlere kulak misafiri oluyoruz. Neil'in Beyniyle Konuşmalar, bizi beynin son derece karmaşık, incelikli, hayret verici dünyasına götüren sürükleyici bir kitap
Tahmini Okuma Süresi: 10 sa. 26 dk.Sayfa Sayısı: 368Basım Tarihi: 2016Yayınevi: Metis YayıncılıkOrijinal Adı: Conversations with Neil's Brain The Neural Nature of Thought and Language
ISBN: 9789753427173Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

368 syf.
7/10 puan verdi
Beyin üzerine araştırmalar yapan için çok güzl bir eser, ama merak nedeni ile okuyanlara biraz ağır gelebilir. Her ne kadar çevirisi çok güzel olsa da tıbbi kelimeler ve ayrıntılar çok fazla olduğu için tıp mesleği ile ilgilenmeyenler için hazmedilmesi zor olabilir. Epilepsi ve beyinin işleyişi çok güzel anlatılmış. Beyin'i okumak her zaman güzel.
Neil'in Beyniyle KonuşmalarWilliam H. Calvin · Metis Yayıncılık · 201647 okunma
368 syf.
9/10 puan verdi
Epilepsi nöbetlerinden muzdarip Neil'in ameliyat olma sürecinde, doktorlarıyla yaptığı beyinle ilgili derinlemesine sohbetleri anlatıyor "Neil'in beyniyle konuşmalar". Beyin anatomisinden, fizyolojisine, nöropsikolojiden, sinirbilim felsefesine sinirbilimle ilgili birçok konu güzel bir şekilde inceleniyor. Bazı noktalar çeviri sorunlarınları rahatsız etse de, okuması çok zevkli bir kitaptı. Ayrıca
DeliBilge
DeliBilge
'ye tavsiye için teşekkürler...
Neil'in Beyniyle KonuşmalarWilliam H. Calvin · Metis Yayıncılık · 201647 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.