2018 Ocak

Nihayet - Sayı 37

Nihayet Dergi
0/10
0 Kişi
19
Okunma
2
Beğeni
1.221
Görüntülenme
Nihayet, yeni yaşına yenilenen yüzüyle giriyor! Nihayet, 37. sayısında değişen tasarımı, yenilenen yüzü ve birbirinden ilginç kültür, düşünce haberleriyle 2018’e merhaba diyor! Yılın ilk sayısında “Evdeki kitaplardan nasıl etkileniriz?” sorusuna bir cevap arayışındayız: Babamın Kitapları veya Bir Kütüphaneyle Büyümek dosyasında farklı yaş ve meslek grubundan isimler bize kendilerine intikal eden kütüphaneleri ve onların düşünce serüvenleri üzerindeki etkisini anlattı. Her bir örnekte, evde hazır bulunan kütüphanenin taşıdığı bilgi ve bilgelik mirasının kadrinin bilindiğine dair anlatılar var. Ayrıca ikinci dosyamızda kitapların aidiyet işareti ekslibrisi inceliyoruz. Babamın Kitapları dosya yazıları: Ümit Meriç: “Evimiz kâğıttan bir haneydi” Asım Cüneyd Köksal, Dedelerimin Kitapları Yusuf Kot, Babam Bize Gül yaprağı Bıraktı Ahmet Murat, Babamın Kitapları veya İslamcılığın Yakın Tarihi Sümeyye Kavuncu, İki Kütüphaneden Bir İnsan Ekslibris dosya yazıları: Hasip Pektaş: “Ekslibris kitapların içinde elimize değen sanattır” Nurgül Arıkan, Tasarımcı Gözünden Ekslibris İlker Şahin, Kitaplar, Kelimeler, Kayıtlar Beyza Karakaya, Kitaba Kimliğini Nakşetmek: Osmanlı’da Temellük ve Mühür Kübra Kuruali Yaşar, Ekslibris Atölyesinden Notlar Ayrıca derginin açılış sayfalarında; Mustafa Özel, Niteliğin Egemenliği bölümünde “İnsani Finansa Layık mıyız?” yazısıyla, Ömer Lekesiz Ol’an köşesinde fotoğraflar ve hikâyeleriyle; Kayıtlar bölümde M. Fatih Kutan, 100 Türk Büyüğü köşesinde Mustafa Sabri Efendi portresiyle ve son olarak yeni köşemiz Belli Belirsiz Şeyler’de Harun Tan’la yapılmış söyleşiyle karşılaşacaksınız. Hayat Memat bölümü yazıları: Zeliha Eliaçık, Yemen’in Kayıp Yahudileri Kemal Sayar, Erdemli Keder Ayça Örer, Bir Boğaz Hikâyesi: Azman İstavrit İbrahim Tenekeci, İsmet Özel İmzalı Kitaplar Zeynep Özel, Hafız Frans’da: Fars Şiirine Adanmış Bir Ömür Kültür Atlası bölümü yazıları: Chris Herwig, Kimsesizliğin Çölünde Bir Kamera Objektifi: Sovyet Otobüs Durakları Titus Burckhardt, İslam Sanatında Boşluk Özkan Gözel, Kavram ve Tasvir Ali Akyıldız: “Tarihin sadece olumlu yanlarını anmak sanal bir sosyal tatmin aracıdır” Sema Babuşçu, Mehebbetin Qudreti Aybala Hilâl Yüksel, Van Gogh’un İzinde Sadık Şanlı, Anti Kahraman Eşliğinde Sömürge Savaşları: Taboo Abdullah Uğur, Filozof Rıza Tevfik
120 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

120 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Nihayet Dergiyi dosya konusu hosuma gittigi icindaha onceki aylarda bir kac kez alip okumustum.2 aydir da duzenli alip okumaya karar verdim.Dolu dolu ve ince ince dokunmus bir dergi.Sadece derginin sayfa duzeni beni biraz yordu ama bu kadar kusur olabilir .
Nihayet - Sayı 37
Nihayet - Sayı 37Nihayet Dergi · Ketebe Kitap ve Dergi Yayıncılığı · 201819 okunma

Yazar Hakkında

Nihayet Dergi
Nihayet DergiYazar · 85 kitap
Yaşadığımız hayatın kaydını tutmakta zorlanıyoruz. Çünkü nasıl yaşadığımızın farkına varmadan yaşıyoruz. Yaşadıklarımızdan, tanıklıklarımızdan çok şikâyet ediyor, hep sızlanıyoruz. Değişik mecralardan her gün onlarca hayat hikâyesine maruz kalırken bir yerlerde birilerinin asli olanı yaşamaya devam ettiğini hayal ediyoruz. Bazen hayal bile edemeden bütün güzel iyi şeylerin geçmişte olduğunu varsayarak “Nerede o eski günler!” diyoruz. Tarihe acılarından arındırılmış bir geçmişin bağrına varır gibi varmak istiyoruz. Oysa yaşadığımız günler yarınlar için tarih aynı zamanda. Bu günü idrak etmek, yarın üzerine basılacak yol izi oluşturmak üzere NİHAYET dedik, çıktık yola. Nihayet, NİHAYET dergide gündelik hayatı konuşacağız. Nihayet herkesin birkaç dakikalığına ünlü olduğu bir zamanda, gözümüzün önünde duran, ama ekrana bakmaktan yorgun düşmüş gözlerimizin fark edemez olduğu güzel hayatları göreceğiz. NİHAYET’in mutfağında Fatma Barbarosoğlu ve Nazife Şişman var. Onların hayat tecrübesi, genç bir ekibin enerjisi ile buluşuyor. NİHAYET, 2000’li yılların Türkiye’sinin kaydını tutmak üzere yola çıkıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.