Yüz Yılın 40 Filmi

Notos - Sayı 56 (Şubat - Mart 2016)

Notos Dergisi
Notos’un 10. Büyük Soruşturması • Emin Alper, Özcan Alper: Rüzgârın Hatıraları, Abluka ve sinema… • Georges Perec: Çağla Diyalog İçinde • Jean-Luc Godard: Master Class • Mortimer J. Adler: Kitaplar Nasıl İşaretlenir? • İ. Utku Kavasoğlu: Roland Barthes ve Romanın Cazibesi • Y.P. Tomasyan: Garip’in Ermenicesi Alacakaranlıkta Kalır Edebiyatımızın önde gelen dergilerinden Notos, her yıl farklı bir konuda düzenlediği geleneksel yıllık soruşturmalarının onuncusunun sonuçlarını Şubat-Mart, 56. sayısında açıkladı. Bu yılki soruşturmanın konusu: Yüz Yılın 40 Filmi. Notos bu yıl da bugüne dek yapılan yerli filmlerle ilgili bir soruşturmayla hem sinemamızın birikimini değerlendirmeyi hem de kamuoyunun seçimlerini ortaya çıkarmayı düşündü. Yapılan geniş soruşturma sonunda ortaya çıkan 40 filmlik liste, bir belge niteliği taşıyor. Notos’un yıllık büyük soruşturmalarının edebiyat ve kültür tarihimize düşülmüş nitelikli kayıtlar arasında yer alacağı, gelecekte geçmişe dönük çalışmalar yapacak bütün edebiyat, sanat ve kültür araştırmacıları için başvurulması gerekli kaynaklar arasında bulunacağı da belirtilebilir. Konusu Yüz Yılın 40 Filmi olarak belirlenen Notos’un 56. sayısındaki soruşturma, 383 yazar ve sinemacının yer aldığı önemli bir kamuoyunun seçimlerini yansıtıyor. Semih Gümüş, yazısında sinemanın önemini şöyle anlatıyor: “Sinema günümüzün sanatı ve en geniş yığınlara ulaşan sanat. Ona karşı ilgisiz durmak olanaksız. Üstelik sanatın aldığı yeni biçimleri ve sanat ile alıcısı arasındaki ilişkilerin nasıl değiştiğini anlamak için de sinema çok olanaklı bir sanat.” Notos’un bu sayısında genç yönetmenler Emin Alper ve Özcan Alper ile yapılmış kapsamlı bir söyleşi yer alıyor. Özcan Alper ve Emin Alper ile hem son filmleri hem de kendi yönetmenlik deneyimleriyle sinemamızın sorunları konuşuluyor. Bir Yazarın Seçtikleri bölümünde Derviş Şentekin okurların ve yeni yazarların okumasını zorunlu gördüğü kitapları; Meltem Arıkan de en çok etkilendiği yazarı nedenleriyle birlikte Notos’a anlatıyor. Necip Tosun ve Sinan Sülün kısa sorulara kısa yanıtlarla yayımlanan son kitaplarını anlatıyor. Notos’un 56. sayısında öyküleriyle yer alan yazarlar: Horacio Quiroga, Hasan Özkılıç, Semra Aktunç, Bahri Vardarlılar, Onur Caymaz, Kadir Aydemir, Emrah Öztürk, Kemal Çavuş, Ömer Arslan, Ayşe Özlem İnci, Hakan Uzbek, Ersan Aslantaş.
Türler:
Kitabın Konusu:
144 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

144 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Notos öykü bu sayısında bizi farklı bir konuya davet ediyor. Çok keyifli ve eğlenceli bir sayı olmuş. Kapak da çok hoşuma gitti. Dikkat çekici. İçerik de kapak kadar dikkat çekici. İyi okumalar. Var olun.
Notos - Sayı 56 (Şubat - Mart 2016)
Notos - Sayı 56 (Şubat - Mart 2016)Notos Dergisi · Notos · 201617 okunma
144 syf.
·
Puan vermedi
·
24 günde okudu
Notos’un dergilerini çok seviyorum. Düzenli olarak dergi okuyan biri değilim ama Notos kesinlikle gördüğüm en nitelikli edebiyat dergisi. Bu benim baştan sona okuduğum üçüncü sayısı ve yine çok
Notos - Sayı 56 (Şubat - Mart 2016)
Notos - Sayı 56 (Şubat - Mart 2016)Notos Dergisi · Notos · 201617 okunma

Yazar Hakkında

Notos Dergisi
Notos DergisiYazar · 97 kitap
Notos Kitap Yayıncılık tarafından 2006 yılının Aralık ayında yayın hayatına başlayan dergi iki ayda bir yayınlanmaktadır. Yayın hayatı boyunca ilk kez 90.sayısı olan Ocak-Şubat 2022 tarihli sayısını artan döviz fiyatları ve kağıt tedarikinde yaşanan zorluklar nedeniyle zamanında çıkaramayan dergi bu sayısı Mart-Nisan 2022 tarihine erteledi ve bu sayı için de sosyal medya üzerinden okurlarından destek çağrısında bulundu.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.