Nutuk Sözleri ve Alıntıları

Nutuk sözleri ve alıntılarını, Nutuk kitap alıntılarını, Nutuk en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
M.K.ATATÜRK:
" Devletin içine düştüğü felaket uçurumunun derinlik ve dehşetini görmekten aciz olan zavallılar, elbette ciddi ve gerçek çareyi görmemek için gözlerini yumarlar "
M.K.ATATÜRK:
" ...Lozan barış masasında ele alınan meseleler yalnız üç dört yıllık yeni devreye ait ve onunla sınırlı kalmıyordu. Yüzyılların hesabı görülüyordu. "
Reklam
M.K.ATATÜRK:
" ... zaman her şeyin, her gerçeğin, tarih önünde samimi olarak incelenmesine imkan hazırlar. "
M.K.ATATÜRK:
" insaf ve merhamet dilenmekle millet işleri, devlet işleri görülemez. Milletin ve devletin şeref ve bağımsızlığı korunamaz. "
Atatürk
"Ben ne Fransızların ve ne de herhangi bir yabancı devletin yardımına tenezzül eden şahsiyetlerden değilim. Benim için en büyük korunma yeri ve yardım kaynağı milletimin bağrıdır."
Sayfa 38 - Hürriyet
Türk
"Türk'ün haysiyetli, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir."
Sayfa 11 - Hürriyet
Reklam
M.K.ATATÜRK:
" Vatanımızı işgal edenlerin kamuoyunu gücendirmemeyi tavsiye edenlere, vatanı işgal edilen milleti niçin incittiklerini ve incitmekte devam ettiklerini sormamak neden bu Osmanlı devlet adamlarının belirgin özellikleri olmuştu? "
19 Mayıs… İstiklal Savaşı ve Türk Devrimi’nin başlangıç tarihidir… Atatürk, NUTUK’a o veciz ve unutulmaz cümle ile başlar: ‘’1919 senesi Mayıs’ının 19. Günü Samsun’a çıktım…’’ Sonra ‘’Genel Durum ve Manzara’’yı anlatmaya başlar…. Genel Durum ve Manzara o kadar korkunç, düşman işgali o kadar güçlü, millet öylesine perişan ve ordu öylesine
M.K.ATATÜRK:
" ... genel durumu yönetip yürütme sorumluluğunu üzerine alanlar, en önemli hedefe ve en yakın tehlikeye elden geldiği kadar yakın yerde bulunmalıdırlar. Yeter ki bu yakınlık genel durumu gözden kaybettirecek derecede olmasın! "
M.K.ATATÜRK:
" Yabancılar bile, milletin yaygın gücünü ve kesin kararını, buna karşılık istanbul Hükümeti'nin ne kadar soysuz ve milletle ilgisi bulunmayan aciz bir heyet olduğunu iyice anlamıştır "
Reklam
İstiklal
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli və şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke ancak tam istiklale sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Nə kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun istiklalden yoksun bir millet, medeni insanlık dünyası karşısında uşak olma mevkiinden daha yüksek bir muameleye layık görülemez."
Sayfa 11 - Hürriyet
1919 yılı Mayıs'ının 19. günü Samsuna çıktım. Ülkenin durumu şöyleydi. Osmanlı Devleti”nin içinde bulunduğu ittifak Büyük Savaşa yenilmiş, ordu her tarafta ezilmiş, şartları ağır bir ateşkes anlaşması imzalanmış. Uzun süren savaş yılları boyunca millet yorgun ve fakir düşmüş. Ülkeyi savaşa sokanlar hayatlarını kurtarma derdine düşüp ülkeyi terk etmişler. Saltanat ve hilafet makamında oturan Vahdettin soysuzlaşmış, kendisini ve saltanatını korumak için alçakça tedbirlerin peşine düşmüş. Damat Feririn sadrazamı olduğu hükümet aciz, haysiyetsiz ve korkak. Sadece Vahdettin”in boyun eğmekte ve onunla birlikte kendilerini koruyabilecekleri herhangi bir duruma razı. Ordunun elinden silahları ve cephanesi alınmış ve alınmakta...
Sayfa 7 - Hürriyet
M.K.ATATÜRK:
" Tarihte bütün bir vatanı, çok üstün düşman kuvvetleri karşısında, son bir avuç toprağına kadar karıș karış kahramanca ve namusluca savunmuş ve yine varlığını koruyabilmiş ordular görülmüştür. Türk ordusu o cevherde bir ordudur. Yeter ki ona komuta edenler, komuta edebilme vasıflarına sahip olabilsinler! "
M.K.ATATÜRK:
" Felaket başa gelmeden önce onu önleme ve ona karşı savunma çarelerini düşünmek gerekir. Geldikten sonra üzülmenin yararı yoktur. "
YA İSTİKLÂL YA ÖLÜM!
"Ya istiklal ya ölüm! Gerçek kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktır!"
Sayfa 11 - Hürriyet
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.