Oda Komşum Richard Wagner

Okunma
Beğeni
1.873
Görüntülenme
Oda Komşum Richard Wagner, bir Türk öğrencisinin 1960'lı yıllarda Amerika Birleşik Devleri'nde yüksek öğrenimini yaparken Amerikalı halkla olan ilişkilerini ve toplumların kendilerinden farklı gördüğü Zenci, Yahudi gibi bazı gruplara karşı önyargılı davranışlarının yarattığı çelişkileri, gerçek yaşanmış anlattığı bir oyun. (Tanıtım Bülteninden)
80 sayfa

104 syf.
8/10 puan verdi
Tiyatro metninden oluşan bu eserde yazar ırkçılığı konu edinmiş. Gerçek yasanmış bir olaydan esinlenerek kaleme alınmış. Kitapta hiçbir şekilde kişi adı bulunmamakta. "Adam, Amerikalı ve Mal Sahibi" şeklinde isimler verilmiş. Kısacık ama güzel bir oyundu ben çok sevdim. . . Bir Türk öğrencisi ırkçılık üzerine tez yazıyor. Bir yandan da kendisine ev bakıyor ama bulduğu evi başta ev sahibi vermiyor çünkü sadece Amerikalı olanlara ev veriyor. Neyse sonradan orta yol bulunuyor ve yerleşiyor odasına. Oda komşusu Richard Wagner'i çok seviyor, onun bestelerini çalıyor. Farklı milletten olan kimselere karşı ön yargıları çok fazla ve o öğrenci bunları gün yüzüne çıkarıyor. . . Klasik müzik seven biri değilim ama Wagner'den bahsettiği için birkaç beste dinledim ve hoşuma gitti. Sanırım ara sıra açıp dinlerim yine.
Oda Komşum Richard Wagner
Oda Komşum Richard WagnerYakup Almelek · Librum Kitap Yayınları · 202018 okunma

Yakup Almelek
Yakup AlmelekYazar · 16 kitap
Yakup Almelek, 1936 yılında Ankara’da doğdu. Liseyi Ankara Koleji’nde okudu. 1955’te ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı. İstanbul’da, o günkü adıyla Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu’nu bitirdi. İlkokul beşinci sınıfından itibaren, yaz tatillerinde muhtelif iş yerlerinde çalıştı. Muhasebe yardımcılığı ve pazarlama yaptı. Yoğun iş yaşamındaki önemli kazanımlarını bu çalışmalarındaki tecrübeler ışığında elde etti. Pek çok makale ve öyküsünde yaşadığı bu deneyimleri, iş hayatındaki insan ilişkilerini, ülkenin o günlerinin ekonomik ve sosyolojik dokusuyla birlikte yansıtır. 1967 yılında, bugün 41. yılını kutlayan kendi şirketini kurdu. İş hayatına paralel olarak, ortaokuldan itibaren, iç dünyasının sesini hep önemsedi: Yazmak ve okumak... Şiir, manzume, marş, öykü, köşe yazıları ve tiyatro oyunları yazdı. Ve henüz okuldayken Cumhuriyet Gazetesi’nin düzenlediği bir yarışmada makalelerinden biri yayımlandı. Sonraki yıllarda aynı gazetede başka yazıları da yer aldı. Bugün, köşe yazıları düzenli olarak Şalom Gazetesi’nde yayınlanmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.