Bir Kamu Davası 1

Oğullar ve Rencide Ruhlar Yorumları ve İncelemeleri

Oğullar ve Rencide Ruhlar yorumları ve incelemelerini, Oğullar ve Rencide Ruhlar kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Oğullar ve Rencide Ruhlar puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.210 üzerinden
3.123 Puan · 462 İnceleme
7/10 puan verdi
5 Yaşında Bir Çocuk Neler Mi Yapabilir? Buyrunuz :)
Herkese Merhabalar, Uzun süredir vakit bulamadığımdan, kitaplar sonrası yorumlarımı giremiyordum. Artık zamanı gelmişti diyorum ve başlıyorum :) Alper Canıgüz ile ilk tanışmam bir arkadaşım sayesinde olmuş, önce Gizli Ajans daha sonra ise Tatlı Rüyalar kitabını okuyup çok sevmiştim. Sıra da ise
Oğullar ve Rencide Ruhlar
Oğullar ve Rencide RuhlarAlper Canıgüz · İletişim Yayınları · 202010,3bin okunma
8/10 puan verdi
Alper Canıgüz
ile tanışmama vesile olan bu kitabın ilk cümlesindeki o beş yaş yorumunu okumasaydım kim bilir nasıl bir baş kahraman hayal ederdim? Aykırı, başına buyruk, algıları çok açık ve merakı doruklarda. Alper Kamu takvim yaşı beş olsa da düşünsel yapısı, olaylar karşısındaki “farklı” tavırları ve hayata karşı tutumuyla farklı bir zamanın kahramanı. Dostoyevski, Oğuz Atay, Nietzsche, Baudelaire,… beş yaşındaki çocukların kaçı duydu acaba onları. Alper’in anaokulundan kaçıp sığındığı limanlar işte onlar. Kitaba başlamadan önce bölüm adlarının tadını çıkarmanızı öneririm çünkü hepsi bir birinden keyifli ve bol bol kelime oyunuyla harmanlanıp zekice kurgulanmış. Böylece kitap hakkındaki beklentiyi de epey yükseltiyor. İçerik hakkında çok detay verip keyif kaçırmak istemem, kısaca bir cinayet soruşturması okumaya ve zaman zaman kendinizi katil kim sorusuyla karşı karşıya bulup sonunda da şaşırmaya hazır olun. Keyifli okumalar dilerim.
9/10 puan verdi
Kitabın ana karakteri Alper Kamu, 5 yaşında üstün zekalı bir çocuk. Ona göre "beş yaş insanın en olgun çağıdır; sonra çürüme başlar" (s.7). Evet klasikleri çizgi romanmış gibi okuyor, felsefeye ilgi duyuyor, algıları çok açık ama sonuçta bir çocuk. Sokak aralarında futbol oynuyor, başka mahallelelerin çocukları ile savaşa giriyor, zorbalarla mücadele ediyor. Ayrıca bilyeleri, gazoz kapakları var.
Alper Canıgüz
yetişkin ve çocuk dünyası arasındaki çizgi üzerinde çok dikkatli bir şekilde ilerliyor. Ne diyaloglar ne de karakterler karikatürize veya yapay duruyor. Çok ama çok başarılı... Kısacası çok yönlü, katmanları olan ve dili çok akıcı bir kitap. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Eleştirel
Kitap inalnilmaz güzel. Devlet kademelerinde işleyişi komik bir üslupla dile getiren hayatta insanların ne amacı olduğunu sorgulayan ve aynı zamanda gülerken her nerede oturuyorsanız kahkaha attırıp ayağa kaldiran bir kitap. Dili anlaşılır ve hafif. Her kesimden insanın okuması gereken kitaplardan.
Albert Kamu Söyleni
#oğullarverencideruhlar #kitapyorumu “Beş yaş insanın en olgun çağıdır, sonra çürüme başlar.” şeklinde feylesofça bir sözle başlıyor roman. #alpercanıgüz okurlarının yakından tanıdığı #alperkamu karakterinin doğduğu kitap Oğullar ve Rencide Ruhlar. Yazarın diğer kitapları gibi bol kelime
10/10 puan verdi
Selamlar Kahramanının akıl almaz yeteneklerine, analitik düşünme kabiliyetine, yüksek estetik beğenisine rağmen “Oğullar ve Rencide Ruhlar”ı sadece bir polisiye parodisi olarak değerlendirmek haksızlık olur bence.. Bu eğlenceli macera gerçek bir toplumsal ilişkiler ağının üzerinde yükseliyor.. Mahalle ilişkileri, çocukların ve yetişkinlerin kaygan ahlaki değerleri, gerçeklere karşı üç maymunları oynayan toplumsal “sağduyu”, hayatı ıskalamış insan tipleri, içki masalarında dindirilen dertler, kısaca tekmili birden bizim hayatlarımız çok renkli ve mizahi bir dille canlandırılmış.. Küçük bir çocuğun büyükler dünyasına fırtına gibi dalışı ilk bakışta saçma gibi görünmekle birlikte, buradaki saçmalık ciddi ve anlamlı kabul ettiğimiz o dünyanın saçmalığını çarpıcı biçimde açığa çıkarıyor.. Polisiyelerin saçmalığı ile de yüzleşiyoruz elbette.. Ama polisiye tutkunlarını çeken tam da bu saçmalık değil mi zaten? Keyifli okumalar efenim
Puan vermedi
Yazarın okuduğum ikinici kitabıydı, diğeri kadar olmasa da bu kitabı da oldukça keyifliydi. Olaylar beş yaşındaki bir çocuğun ağzından anlatılıyor ama öyle sıradan düşünceleri olan bir çocuk değil. Belki de sıradandır, beş yaşında ne düşündüğümü, hayata nasıl baktığımı hatırlamıyorum. Yine de çok yaşından beklendiği gibi davrandığını söyleyemeyiz.. Hikaye bir çok farklı konuya değinmekle beraber tek bir olay üzerinden ilerlemiyor ancak büyük bir kısmı bir cinayetin çocuk tarafından çözümlenmesiyle ve aklından geçenlerin sizi şok etmesiyle geçiyor.
Oğullar ve Rencide Ruhlar
Alper Canıgüz’le tanışma kitabım olan Oğullar ve Rencide Ruhlar’ı okurken olaylardaki hiçbir absürdlük gözüne batmıyor aksine tuhaf bir keyif veriyor... Bazen ün’lerin akrobasi yapışı kavrayışı daha kışkırtabilir. Yazar bu gösterisini başarıyla sunmuştur.
Oğullar ve Rencide Ruhlar
Kitap fena bir kitap değildi ilk defa bu yazarın kitabını okudum.Değişik bir tarzı var kitap genel olarak güzeldi eğer farklı tarzda bir cinayet kitabı okumak istiyorsanız öneririm
Oğullar ve Rencide Ruhlar
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.