Chloe Liese
Bir Noel mucizesine mi ihtiyacınız var? Küçük bir rekabetin aşkı nasıl alevlendirdiğine şahit olmaya ne dersiniz? İki Yanlış Bir Doğru’nun yazarından, Noel temalı mükemmel bir düşmandan aşka kitabı! Jonathan, Noel’den nefret ediyor. Gabriella, Noel’e bayılıyor. Gabriella, coşkulu bir neşeyle dolu. Oysa bu bayram, Jonathan’ın en saçma bulduğu bayram… Jonathan ve Gabriella’nın tek ortak noktası sağlıklı bir dozda karşılıklı nefret. Bir de şehrin en sevilen bağımsız kitapçısı Bailey Kitabevi’nde birlikte çalışıyor olmaları. Ancak dükkânın sahipleri korkunç mali tabloyu açıkladığında Jonathan ve Gabby’nin talihsiz bir ortak noktaları daha ortaya çıkıyor: yaklaşan işsiz kalma tehdidi. Kitabevinde giderler iyice kısılırken ve Baileylerin talepleri kafalarını meşgul ederken Jonathan ve Gabby, bir mucize olmadığı müddetçe aralarından birinin yakında maaş bordrosundan çıkarılacağını fark eder. İkisinin de istifa etmek gibi bir niyeti yoktur. Bu yüzden bir anlaşma yaparlar: Aralık ayında daha fazla satışı yapan kalacak, kaybeden istifa edecektir. Durum yeterince kötü değilmiş gibi sinsi eski sevgilisi Gabby’nin peşini bırakmaz ve anonim çevrim içi arkadaşı da görüşmeye bir süre ara vermelerini önerir. Daha da beteri, kitabevini ve işini kurtarma baskısı artarken Gabby, Jonathan’ın yeni ve şefkatli tarafıyla tanışır. Bu adam gerçekten de onun buzdan kalpli düşmanıyla aynı kişi midir? Belki de Jonathan ve Gabby birbirlerini zaten tanıyor ve mümkün olduğunu hiç düşünmedikleri şekillerde seviyorlardır…
232 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Kasım 2021

8/10 puan verdi
Ökse Otunun Altında evrenine dahil olmaktan mutluluk duyuyorum efenim. Gayet akıcı ve eğlenceli bir yazımı olan sıcacık hissettiren bir kitaptı. Olacakları tahmin edebilme seviyesi oldukça yüksekti çünkü bu bir Noel kitabı, öyle değil mi? Mucizeler, gerçek hayatta öyle kolay kazanılamayan güven duygusu, inanılmaz anlayışlı ve bir kadın tarafından yazıldığı açıkça ortada olan muhteşem inanılmaz harika erkek karakterimiz... Tam da bilindik bir romantik evreni yanısıtıyor bize. Bundan oldukça memnunum. Belirli hastalıklara dikkat çekmesi de oldukça hoştu bence. Çevrimiçi yazışma olayını ve sonraki mucizeyi pek sevemedim sadece. Kitabın başında zaten olay belliydi ama o kısım olmasa, yalnızca gabby ve jonnathan'ın mucizevi aşkına tanık olsaydık eğer kitaptan tam bir verim alacaktım. Ama genel olarak güzel bir Noel kitabıydı. Sevgiler
6/10 puan verdi
Hello 2025 yılının ilk kitabı Öksek Otunun Altında başlamamla bitmesi bir olan bir kitap oldu. Öncelikle kitabın her bölüm başlığına eklenen şarkılar kalp = ben Evet evet hepsi S.otify da listelendi. Kitap konusu öyle aman aman değil, çerez olarak bir gecede okuyup biten türden romantik kitaptı. Yormadı yer yer güldürdü, eğlendirdi, Aşk ve Gurur dolu sahneleriyle keyiflendirdi. Kitapçıda çalışan ve birbirlerinin rakibi olan Jonathan ve Gabriella çiftiyle vakit geçirdik. Ay sonu biri işten çıkarılacak ama kim? En çok kitap satışını kim yapan kazanacak! Hadi bakalım iyi olan kazansın! Öneri kısmında kararsızım. Okumazsanız kaybedeceğiniz bir olay yok. Ama okursanız da eğleneceğiz garanti. Siz karar verin ama bence alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
9/10 puan verdi
Beklentisiz başlarsanız seversiniz. Açıkçası ben bu uyarıyı dikkate alıp spoiler yemediğim için kitabı beğendim. Noel ruhunu da güzel yansıttığını düşünüyorum. Tahmin edilemez yanları yok ama tatlı, kısa ve tek oturuşta bitirilebilecek bir Noel kitabı
Ökse Otunun Altında
Herkese Merhabaa, Hiç bir beklentim olmadan başladığım bir kitaptı hatta okumak konusunda emin bile değildim ama tek kelime ile bayıldım. Karakterleri ve kitabın konusunu çok sevdim güzel bir noel kitabıydı. Tek bir oturuşta okudum kısa ve akıcıydı yazarın bende başka bir kitabı daha var onu da en kısa sürede okumayı planlıyorum :)
6/10 puan verdi
Ökse Otunun Altında kitabının yorumu ile geldim.Kitabı ne sevdim ne sevmedim böyle arada kaldım. Konusu, Gabby ve Jonathan bir kitapevinde çalışıyorlar.Çalıştıkları yer döneme ayak uyduramadığı için sıkıntılı bir dönemden geçiyor.Bunun için yenilikçi bir bakışla yaklaşmak için kitapevinin sahipleri Jonathan’ı işe alıyor.Gabby ile aralarında görüş ayrılıkları ve bunun yanında inatlaşmalar derken bir yıl boyunca aralarında nefret üzerine bir ilişki kuruluyor.Zamanla gelişken aşklarını okuyoruz. Spoiler!!! Uzun bir kitap olmamasına rağmen okurken biraz sıkıldım.Kadın karakterin gözünden okuyoruz kendisi otizmli ama o hissi de pek alamadım.Yani Jonathan o iş yerine sırf onun stilinde iş yapınca satışlar iyi gitmiyor diye getirildiği mantığıyla yaklaştı.Direk onu etiketledi zaten.Böyle nefret temalı kitapları okumayı severim ama ortada bir neden olacak yani.Sonra Jonathan’ın hokey oynadığını okuduk.Her gün kitapçıya gelip nasıl hokey oynadığını da çözemedim ayrıca.Noel teması vardı,o hissi güzel vermişti yazar.Onun haricinde çok ortalamaydı.
7/10 puan verdi
Bence biraz eksikleri olsada otizm ve diyabet gibi farkındalıkları güzel işlenmiş bir kitaptı. Kitap okumayı seven karakterler favorim bu kitapta okudukları kadar severek satış yapmalarida ekstra hoştu.
7/10 puan verdi
Ökse Otunun Altında Aralık ayında rsde olmama rağmen 10 kitapla bitirdim. Bu kitapta hem kısa hem de noel temalı olduğu için çabuk okurum diye başladım ve öyle de oldu. Gerçi biraz daha uzun olsaymış daha iyi olabilirmiş son kısmı çok oldu bittiye gelmişti. Hani kitabın başında verdikleri o Mr. Darcy ve Elizabeth havası son kısımda kayboldu resmen. Sevistiklerini okumasakta olurdu bence. Ama onun dışında keyifli bir kitaptı. Normalde 8 verirdim ama o son kısmı bitse de gitsek moodunda okudum maalesef o yüzden 7 veriyorum...
9/10 puan verdi
Yazarı ilk defa okudum ;ama kesinlikle son olmayacak.Duyguları ifade etmede-akıcılık -okuduğunuz hikayeden zevk alma kısmında başarılı bir yazar Tek kitapla fan kulübüne katıldım.Hiç ümidim yoktu;çünkü noel kitapları genelde çok basit hikayeler olur.Fakat çok tatlı bir kurgu ve karakterler sizi bekliyor.Ayrıca Mr.Darcy ve Elizabeth Bennet hissini sonuna kadar yaşatıyor ki zaten bol bol Aşk ve Gurur referansı var. Butik bir kitapçıda çalışan Gabriella ve Jonathan iki rakip.Biri romantik,sıcaklık,samimiyet ve aşk romanları hastası,diğeri gerçeklik,kapitalizm,maddiyat,mesafe ve tabii ki polisiye roman düşkünüKitapçıları yan tarafta açılan büyük bir zincir marka yüzünden mali anlamda zor durumda.İki rakip yıl bitene kadar durumu toparlamalı yoksa ikisinin de tutkuyla bağlı olduğu bu yer yok olacak.Birbirine oldukça zıt ve asla anlaşamayan bu ikilinin hikayesi.Sizi onların dünyasına davet ediyor yazar ve bunu çok iyi başarıyor.
Puan vermedi
#ökseotununaltında -CHLOE LIESE “Kalbini bilseydim, her şey kolaylaşırdı…” Küçük bir rekabetden yola çıkarak kalbinin ait olduğu yeri bulmak nasıl olurdu dersiniz? Sıkı bir düşmandan aşka ve tatlımı tatlı bir noel hikayesine hazırsanız başlıyorum. İki birbirine zıt karakter. İkiside aynı kitapevinde çalışıyor, biri noele bayılırken diğeri ise nefret ediyor. Noel ruhuna sıkı sıkıya sarılan Gabriella içindeki coşku ve neşeyle dolup taşarken bu bayramı oldukça gereksiz ve saçma bulan en yakın rakibi Jonathan, sıkı bir rekabete başlıyor. Sürekli birbirleriyle dalaşan, birbirlerine laf sokan ne nefret kusan bu ikilinin tek ortak noktası dediğim gibi aynı kitabevinde çalışıyor olmaları. Ve görünen o ki ufukta bu ortak noktayı da kaybetme olasılıkları var. Kitabevinin masrafları fazla ve pek kazanç sağlamıyor ve artık giderleri gelirinden fazla olduğu için sahipleri tarafından farklı taleplerle karşı karşıya kalıyorlar. Ve istenilenler elde edilemezse malesef aralarından biri istifa etmek zorunda. İkisininde buna niyeti yok bu yüzden bir anlaşma yapıyorlar. Aralık ayında en fazla satış yapan kalacak kaybeden ise ayrılacak. Bu iki düşman karakter azılı bir rekabet içine girmişken aslında birbirlerinin bilmedikleri ve farklı yönleriyle de karşılaşıyorlar. Bu durum ikisini daha da yakınlaştırıyor. Belki de birbirlerinin düşmanı değilde mümkün olduğunu hiç düşünmedikleri şekilde içten içe birbirlerini seviyorlardır kimbilir.
8/10 puan verdi
Yılın ilk biten kitabı #ökseotununaltında oldu. Kısa ve tatlı bir hikayeydi. Kapanmamak için mücadele veren bir kitabevinin iki çalışanı arasındaki önce düşmanca sonra ise tutkulu bir çekime dönen karışık ilişkiyi anlatıyordu. Kızımız otizm sendromlarını gizlemek için çabalarken erkek karakterde Tip 1 diyabetinin sorunlarını gizlemeye çalışıyor. Aralarındaki rekabete birde yanlış anlaşılmalar eklenince gerçeği görüp bir araya gelmeleri biraz uzun sürsede sonu çok şekerdi. Yormayan, sıkmayan, üzmeyen bir kitap okumak isteyenlere önerimdir.

Chloe Liese
Chloe LieseYazar · 6 kitap
Chloe, herkesin bir aşk hikayesini hak ettiğine olan inancını yansıtan aşk romanları yazar. Hikayeleri bir sıcaklık, kalp ve mizah yumruğu içeriyor ve çoğu zaman kendisi gibi nöro-diverjan olan karakterlere sahip. Chloe bir sonraki kitabını hayal etmediği zamanlarda doğada dolaşarak, futbol oynayarak ve en mutlu şekilde evde ailesi ve yaramaz kedileriyle birlikte vakit geçiriyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.