Tuncay Ayas
Zorbalık olayları, öğrencilerin fiziksel, ruhsal ve akademik olarak olumsuz şekilde etki-lenmelerine neden olmaktadır. Zorbalığa karşı etkili çözümle-re duyulan büyük ihtiyaca rağ-men, Türkiye'de sorunu çöz-meye yönelik tüm okulu kap-sayan programlar yok denecek kadar azdır. Bu kitapla okullarda zorbalık, zorbalığın yol açtığı sorunlar ve bu sorunları önlemeye yönelik belli bir bilgi birikimi oluşturulmuştur. Okullardaki psikolojik danışmanlar bu tür sorunlarla başedebilmek için tüm okulun katılımıyla kendi okullarına uygun oluşturacakları zorbalığı önleme programı sayesinde, var olan sorunlara daha etkin bir şekilde müdahale edebilecekleri gibi, daha sonra oluşabilecek sorunları da önlemiş olacaktır.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 42 dk.Sayfa Sayısı: 95Basım Tarihi: Aralık 2010Yayınevi: Vize Yayıncılık
ISBN: 9786055985783Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

122 syf.
Puan vermedi
Bu kitap okullarda zorbalık, zorbalığın yol açtığı sorunlar ve bu sorunları önlemeye yönelik yazılmıştır. Ancak geniş pencereden bakıldığında sadece okul değil hayatın her alanına yönelik yazıldığı anlaşılıyor. Sizler de birer öğretmen veya öğretmen adayı iseniz kesinlikle okumamızı tavsiye ederim. (Eğer zorbalığa uğrayan bir birey iseniz bu kitabı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.)
Okullarda Yaygın Sorun Olan Zorbalığı Önlemek
Okullarda Yaygın Sorun Olan Zorbalığı ÖnlemekTuncay Ayas · Vize Yayıncılık · 201022 okunma
95 syf.
9/10 puan verdi
Kitap, hem yazarın hem de yerli ve yabancı kaynaklardan derlenen çalışmaları bir arada topluyor. Akran zorbalığıni her yönüyle ele alan güzel bir kitap. Ne olduğuyla başlayıp ne yapılabilire kadar getiren bir çalışma. Bu kitap sayesinde akran zorbaliginin aslında ne kadar yaygın ve ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.
Okullarda Yaygın Sorun Olan Zorbalığı Önlemek
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.