Okuma Yazmanın Neyi Olur?

Yusuf Tosun

Okuma Yazmanın Neyi Olur? Sözleri ve Alıntıları

Okuma Yazmanın Neyi Olur? sözleri ve alıntılarını, Okuma Yazmanın Neyi Olur? kitap alıntılarını, Okuma Yazmanın Neyi Olur? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kitap, yaşamla doğum arasında hayatımızın her kademesinde yer alan temel ihtiyaçlarımız arasında yer alır. Kitapla doğar, kitapla yaşar, kitapla ölürüz.
Sonuç olarak yazmak; yeni bir bina inşa etmekse; okuma, o binanın temelidir. O nedenle yazmanın temeli olan okuma, kuvvetli ve sağlam olmalı ki; yazma da tarihe yeni bir beyaz sayfa ekleyebilsin.
Reklam
"... yazmak, sorumluluk isteyen ve muhatabı tarih ve insanlık olan ciddi ve zor bir iştir."
"Yazar mevcudu sindirip var olanın üzerine yeni ve özgün şeyler ilave edebilmelidir."
"İçine acılarını, sevinçlerini, hüzünlerini, gözyaşlarını akıtamadığın eser senin değildir."
Alcolt; "Umutla açılıp kazançla kapanan kitap, iyi bir kitaptır."
Reklam
"Bu zorlu yürüyüşte zihin dünyasına/kalemine/diline edep süzgeci geçirerek yol alanlar ancak bu kubbede hoş bir seda bırakabilmişlerdir."
Kitapların sayfalarının arasına hapsolmadan açık bir şuurla okumayı sürdürmemiz gerekir.
Önsöz
Eskilerin tabiriyle; mühibbanı-ı kütüp(kitapseverler) için okuma yazma kelimenin tam anlamıyla bir "aşk"tır. Öyle ki bu ulvi aşkın sarhoşluğuyla zamanla meccacanin-i kütüp(kitap delileri) denen bir güruh bile peyda olmuştur.
Reklam
Neden yazdığının bilincinde olan yazar ise hiçbir zaman subjektif olamaz. Çünkü yazar geleceğe bütün yönleriyle olabildiğince objektif olarak bakan ve bu bakışını fotoğraflarla kuvvetlendiren Erdem ve hikmet sahibi bir kişidir. Gerçek bir kalem erbabı bu tarihi sorumluluğunun farkındadır muhakkak. Bu bilinç onun zihin dünyasını sürekli kontrol altında tutar. Bu nedenle de o her zaman ve mekanda ne yazdığının bilincindedir ve niye kalem tuttuğunun da farkındadır. Bu farkındalığın tesiri iledir ki bin düşünüp bir yazmaya çalışır. Gerçek yazar her yazdığını yayınlama hevesinde olmayan erdem sahibi bir kişidir. Çünkü düşündükleri zihninde olgunlaşıp yazı ile şekil buluncaya kadar eser yazanın malı iken; yayınlandıktan sonra büyük bir ölçüde halkın mal olur.
Sayfa 26 - ÇıraKitabı okudu
"Kalem, yaza yaza olgunlaşır ve öyle bir an gelir ki, mürekkep yerine inciler damıtmaya başlar."
"Tutanağa geçen her kelime bütün insanlığa karşı bir sorumluluk bilinci taşır."
"Her insanın sınırları farklı olan ve değişik gezintilere sahip evrensel bir zihin dünyası vardır."
"Ne şarkılar söyleyebiliyor, ne öyküler yazabiliyor, ne de şiirler okuyabiliyorum. Savaş garantili barış çabaları parçalıyor yüreğimi. Neyi kayda geçireyim ki? Lafla peynir gemisi yürümüyor azizim. Bombalar ilkin çocukları vuruyor. Minnacık yavruların yanaklarına, masumiyetine iniyor füzeler. "Hayır" demek yetmiyor. Her şeyi hayra yormak da!..."
Sayfa 133 - Çıra
44 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.