"Kötü de olsalar insanları öldürmek doğru mu?"
Death Note'un birçok insanın ilk animesi ya da mangası olduğunu düşünüyorum. Seri başlı başına manga dünyasına adını yazdırmış bir seri çünkü. Animesinden sonra mangasına başlamış olsam da sanki olayları bilmiyormuş gibi heyecanlıyım.
Kimine göre olaylar Yagami Light'ın gökyüzünden düşen bir defteri almasıyla başlar. Bana göre Ryuk'un sıkılmasıyla hikaye başlıyor.
Konusuna geçeyim, Yagami Light liseye giden okulunun en başarılısı olan bir öğrencidir. Her hareketiyle örnek bir öğrenci olan Light, bir gün Ölüm Meleği Ryuk'un bilerek düşürmüş olduğu defteri bulur. Bu bir Ölüm Defteri'dir. Defterde yazanlara göre deftere yazılan isim ölecektir. Tabi bunun şartları da vardır.
Light ilk başta bunu bir oyun olarak düşünse de defteri denemeye karar verir ve aranan suçlulardan biriyle defteri test etmeye karar verir. Defterin çalıştığını ve yazdığı ismin öldüğünü görünce Light için yeni bir devir başlar.
Adaletli bir dünya oluşturacağım düşüncesiyle, hapishanede ya da dışarıda ne kadar suçlu varsa hepsini defterine yazar. Bu kadar suçlunun ölmesi elbette polisin dikkatini çeker ve Kira adı verdikleri katilin bulunması için çalışmaya başlar. Bu çalışmaya hayalet gibi olan L adlı bir dedektif de katılır.
Light'ın L'in yaptığı tuzaklara düşmesiyle akıl savaşı başlar.
Değinmediğim çok ayrıntı var, ama spoiler olmaması ve zevki kaçmaması için belirtmedim. Umarım beğendiğiniz bir manga serisi olur.