Ölüm Defteri #1

Tsugumi Ooba
Japon çizgi romanlarına verilen isim olan Manga, dünyada bir çılgınlık halini almıştır. Death Note (Ölüm Defteri) yayınladığı bütün ülkelerde satış rekorları kıran ve geniş bir hayran kitlesine sahip en önemli manga serilerinden biridir. Bu deftere adı yazılanlar ölür… Ölüm Tanrısı Şinigami Ryuk'un insanoğlu dünyasına düşürdüğü defter: DEATH NOTE (ÖLÜM DEFTERİ). Bu doğaüstü defteri bulan ve dünyadaki cani suçluları ortadan kaldırmak için kullanmaya karar veren Light Yagami (nam-ı diğer Kira) ile kimsenin çözemediği olaylarda polise yardım eden L adlı gizemli detektif arasındaki muhteşem mücadele böyle başlar. Light Yagami bu deftere ismini yazdığı ve yüzünü bildiği herkesin öleceğini keşfeder. Önceleri defteri kuşkuyla kullanmaya başlayan Light, ismini yazdığı insanların hayatlarının kendisinin belirlediği ölüm şekliyle son bulduğunu görür. Her geçen gün defterin yeni yeni özelliklerini öğrendikçe hayalindeki dünyayı yaratabilmek için defteri kullanmaya başlayarak adalet mekanizmasının yeterince cezalandıramadığı azılı suçluları öldürmeye karar verir. Suçlular gizemli bir şekilde ve peş peşe ölmeye başlayınca durum polisin dikkatini çeker ve dünyadaki birçok gizemli olayı çözmekle görevlendirilmiş olan "L" adlı dedektif, konuyu araştırmak üzere polisin yardımına koşar.
200 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 10 Ekim 2005

9/10 puan verdi
Birçok insanın ilk mangasıdır. Pdf dosyasını açıyorsunuz, başlık bölümünü geçtikten sonra karşınıza şöyle bir diyalog çıkıyor : Shinigami 1 :Kahretsin
Ölüm Defteri 1 - Can Sıkıntısı
Ölüm Defteri 1 - Can SıkıntısıTsugumi Ooba · Akılçelen Kitaplar · 20116,4bin okunma
"Ölüm defterimi kaybettim."
10/10 puan verdi
"Kötü de olsalar insanları öldürmek doğru mu?" Death Note'un birçok insanın ilk animesi ya da mangası olduğunu düşünüyorum. Seri başlı başına manga dünyasına adını yazdırmış bir seri çünkü. Animesinden sonra mangasına başlamış olsam da sanki olayları bilmiyormuş gibi heyecanlıyım. Kimine göre olaylar Yagami Light'ın gökyüzünden düşen bir defteri almasıyla başlar. Bana göre Ryuk'un sıkılmasıyla hikaye başlıyor. Konusuna geçeyim, Yagami Light liseye giden okulunun en başarılısı olan bir öğrencidir. Her hareketiyle örnek bir öğrenci olan Light, bir gün Ölüm Meleği Ryuk'un bilerek düşürmüş olduğu defteri bulur. Bu bir Ölüm Defteri'dir. Defterde yazanlara göre deftere yazılan isim ölecektir. Tabi bunun şartları da vardır. Light ilk başta bunu bir oyun olarak düşünse de defteri denemeye karar verir ve aranan suçlulardan biriyle defteri test etmeye karar verir. Defterin çalıştığını ve yazdığı ismin öldüğünü görünce Light için yeni bir devir başlar. Adaletli bir dünya oluşturacağım düşüncesiyle, hapishanede ya da dışarıda ne kadar suçlu varsa hepsini defterine yazar. Bu kadar suçlunun ölmesi elbette polisin dikkatini çeker ve Kira adı verdikleri katilin bulunması için çalışmaya başlar. Bu çalışmaya hayalet gibi olan L adlı bir dedektif de katılır. Light'ın L'in yaptığı tuzaklara düşmesiyle akıl savaşı başlar. Değinmediğim çok ayrıntı var, ama spoiler olmaması ve zevki kaçmaması için belirtmedim. Umarım beğendiğiniz bir manga serisi olur.
10/10 puan verdi
Insanlar Cidden Çok Ilginç Yaratıklar ~12 cildin tamamına yönelik bir inceleme~
Bir dünya daha biter...
195 syf.
10/10 puan verdi
İlk defa bir çizgi roman okudum ve sanırım çizgi romanları çok sevdim. Gerçekten 'Death Note' serisini bir an önce bitirmeyi çok istiyorum. Bu ilk kitabı olan
Death Note, Vol. 1: Boredom
Death Note adında bir defteri bir Şinigami'nin dünyaya düşürmesi ve Light Yagami adında bir çocuğun eline geçişi ile başlıyor her şey. Death Note bir ölüm defteridir. İçerisine yazdığınız isimler tek tek ölür. Fazla sorumluluk gerektiren bir defter... Bakalım Light Yagami eline geçen bu defterin hakkını verebilecek miydi yoksa o da bu defterin bir kurbanı mı olacaktı? Bilinmez... İnsanın içerisinde merak uyandırıyor ve bir an önce bitirmek istiyorsunuz. Çok sürükleyici Light Yagami çok zeki bir çocuk. Benim, altından bu sefer kalkamayacak dediğim ne kadar çok olay varsa hepsinin altından zekice ve başarılı bir şekilde kalktı. Belki de Death Note çok iyi ellere düşmüştü, kim bilebilir. Başlarda Light Yagami'yi çok hafife aldığımı fark ettim. İkinci kitabını bu ön yargılar ile okumayacağım. Çizgi roman sevip sevemeyeceğime emin değildim ama bu seriden sonra sanırım daha birçok çizgi roman almam gerekecek. Sevgili roman okurları, eğer hayatınızda hiç çizgi roman okumamış iseniz bu seriden başlamanızı tavsiye edebilirim. Akıcı, heyecanlı ve sürükleyici... Hepinize sevgiler, bol kitaplı günler diliyorum. Yepyeni dünyalarda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın...
Death Note, Vol. 1: BoredomTsugumi Ooba · VIZ Media LLC · 20056,4bin okunma
186 syf.
9/10 puan verdi
Herkese Selam  =)
8/10 puan verdi
Okuduğum ilk manga oldu. Hep duyduğum ama hiç bir zaman “okuyacağım” dediğim bir tür değildi, ne olduysa bir anda oldu pdf olarak bir göz atayım dedim ve kendimi 30. Sayfada buldum :) izlemesi de okuması da bir o kadar zevkli dizi izlemek gibi bir şey...Başlamadıysanız bu eserle başlayabilirsiniz... Japonya’nın en sevilen manga serisi olan death note (ölüm defteri) o kadar güzel ve zekice kurgulanmış ki bir kaç yerde bunu belirgin bir şekilde fark ediyorsunuz.Türk dizisi izlemek yerine çizgi roman okuyun film tadında, iyi akşamlar diliyorum herkese.
195 syf.
10/10 puan verdi
Çavdar tarlasında çocuklar kitabında "bir kitabı okuyup bitirdiğiniz zaman, bunu yazan keşke çok yakın bir arkadaşım olsaydı da, canım her istediğinde onu telefonla arayıp konuşabilseydim diyorsanız o kitap bence gerçekten iyidir" diye bir yer vardı. İşte bu kitap tam da öyle diyebileceğiniz bir kitap. Başladığım ilk manga serisi ve çok beğendim. Olaylar o kadar akıcı ve zekice bir şekilde ilerliyor ki kendimi olayın içinde hissettim. Ve kitabın çizimleri de bir o kadar güzel. Şimdi de kitabın konusuna geçelim. Death note içine bir kişinin isminin yazıldığı takdirde insanları ödürebilen bir defterdir. Defteri kullanmanın Şinigami' nin (ölüm melekleri) bile bazılarını bilmediği bir sürü kuralı vardır. Death note' u başarılı bir lise öğrencisi olan Light Yagami bulur. Defterin işe yaradığını görünce ideallerindeki dünyayı yaratmak için defteri kullanarak suçluları öldürmeye başlar. Suçlular ölmeye başlayınca dünyadaki birçok gizemli olayı çözmeyi başarmış olan L bu olayı çözmesi için görevlendirilir. Daha çok ikisinin arasındaki mücadeleye tanık oluyoruz.
Death Note, Vol. 1: BoredomTsugumi Ooba · VIZ Media LLC · 20056,4bin okunma
Puan vermedi
Yapmanız gereken ilk şey okurken sağdan sola okumalısınız. Soldan sağa bir şey anlayamazsınız. Manga böyle. Bazen diyorum ki bir gün aniden benim de önüme böyle bir defter çıksa ve düşmanlarım olsa acaba ne yapardım. Bilmiyorum. Deftere düşmanınızın adını yazıp (belirli kuralları var) kurtuluyorsunuz. Legolası yazar mıydım yazmazdım. Düşman da olmalı ki mücadele edelim. Dostların pohpohlaması sıkar bir zaman sonra. Böyle bir defter istemezdim. Tam tersi olabilirdi. İsmini yazdığım biri ne dilerse olurdu. Japonlar işte. Biraz duygusuzlar Legolas diyor ki 'ölüm defteri bakkal veresiye defterinden daha korkunç olamaz.'
Ölüm Defteri 1 - Can Sıkıntısı
tabi canım can sıkıntısından olur öyle şeyler
10/10 puan verdi
*Mangayı okuyan/ okumayan veya animeyi izleyen/izlemeyen herkesi düşünmeye çağırıyorum * Death Note izlediğim ilk animelerden biri olarak yeri bende ayrıdır. Aradan geçen beş altı sene sonra
Ölüm Defteri 1 - Can Sıkıntısı
Düzen bozulmadan önce yakala!
186 syf.
Puan vermedi
İlk izlediğim anime ve ilk okuduğum mangadır Death Note. Ilk defa izleyeceğin veya okuyacağın bir şeyin en iyi olması gerekir ki o şeye devam edesin, Death Note'un en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Death Note'u ilk okuduğum için çok şanslıyım. Animeler ve mangalar hakkında tüm ön yargılarımı sildi. Death Note'un animesini önce izlememe rağmen manga aşırı akıcı ilerledi ve çok hoşuma gitti çizimler. Gerçekten her şey çok hoştu... Konusu: Ryuuku bir Shinigami (ölüm meleği) 'dir ve Shinigami dünyasında sıkılmıştır. Dünyaya ölüm defterini kasıtlı bir şekilde atmıştır. Onu Light (Raito, manga ve anime de farklı şekilde yazılıyor.) görüp almıştır. Ölüm defteri sadece isimle insanların hayatına son verebiliyor ve ayrıntıları da ayarlayabiliyor. Light bunu suçlu insanları öldürmek için kullanmaya başlıyor ve kısa süre sonra anlaşılıyor ve herkes Kira yani Light'yu yakalamaya çalışıyor...

Tsugumi Ooba
Tsugumi OobaYazar · 33 kitap
Bu metin Japonca dilinden otomatik olarak çevirilmiştir. Orjinali Göster
Tsugumi Ohba, (大場 つぐみ Ōba Tsugumi) 2003'ten 2006'ya kadar illüstratör Takeshi Obata ile yaklaşık 30 milyon kopya satan "Death Note" manga serisini yazmasıyla tanınan bir Japon manga yazarının takma adıdır. İkilinin ikinci dizisi olan Bakuman (2008–2012) da başarılı olarak yaklaşık 15 milyon kopya sattı. Ohba'nın gerçek kimliği sır gibi saklanmaktadır. Death Note baskılarının içerisindeki profilde, Ohba, dizinin ana karakterlerinden biri olan L'nin alışkanlığına benzer şekilde, çay fincanları toplayan ve dizlerini bir sandalyeye koyarak manga hikayeleri geliştiren biri olarak tanıtılır. Öte yandan, Tsugumi Ohba'nın, Hiroshi Gamo'nun takma adı olduğuna dair iddialar da vardır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.