Haziran 2018
İlk Yayın Tarihi:
10 Ekim 2014
Yabancı Yayınları
Orijinal Adı:
Dødesporet (Louise Rick #8)
Sıralamalar

2020 31. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2020 01:08
Ilk 60-70 sayfa biraz sıkıcı gibi gelmişti ama sonrasında kitap resmen aktı gitti.. Bu tarz sevenlere tavsiye ederim. Çok mu iyi derseniz değil ama okunur
2023 47. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2023 22:46
Louise ilk kitapta yaşadığı olaylardan ve aldığı yaralardan sonra izin alarak yaşadıklarını sindirmeye çalışıyor. İşe döndüğü gün, yine kasabada yaşayan kasabın oğlunun bir süre önce kaybolduğunu öğreniyor. Çocuğu bulmak için yürüttükleri soruşturmada öğrendikleri kan donduran gerçekler gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Kasabın oğlu gerçekten kayboldu mu? Yoksa kaçtı mı? Peki annesi ölüm döşeğindeyken neden kaçtı? Neyden veya kimden saklanıyor? Başlarına gelenleri okurken sayfaların nasıl akıp gittiğini fark edemiyorsunuz. Bence ilk kitap olan
Unutulmuş Kızlar
'dan daha güzel ve daha heyecanlıydı. Okumak istiyorsanız sırasıyla okumanızı tavsiye ederim. Olay aynı kasabada ve aynı kişilerle yaşanıyor. İlk kitapta yaşanan olayların sonuçları bu kitapta da yer alıyor. O yüzden ilk
Unutulmuş Kızlar
kitabını okumanızı öneririm. Keyifli okumalar dilerim...
Değerlendirme
2022 1. kitabı
Sune 15 yaşında bir çocuktur.Sune İskandinav mitolojisine ait batıl inançlar içerisinde babası sayesinde kendisini, içinde bulmak zorunda kaldığı akıcı bir romandır.Çok beğendiğim ama akıcı olduğu kısmen söylenebilir.Bazı sayfalar içersinde tekrarlar çok fazla yer alıyor.Kitapta bana göre aktarılmak istenen mesaj ise siz siz olun kendi düşüncelerinizi veya adetlerinizi çocuğunuz bile olsa zorla empoze etmeyin.Küçük veya yetişkin ne olursa olsun bireylerin duygu ve düşüncelerini dinleyin ve saygı gösterin…
Polisiye
2019 3. kitabı
Çok güzel bir kitap ...okurken akıcılığına kaptırıp meraklandiriyor İskandinav romanlarını sewenlere tavsiye ederim.Yazar çok sağlam bu arada İskandinav polisiye-gerelim in kraliçelerinden camilla lackberg ve sara bladel favorim
2023 67. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2023 13:44
Heyecanın ve olayların bitmek bilmediği harika bir kitap =>
... Mitoloji... Tarikat... Polisiye... Arada aşk da var ;) Teşekkürler
Sara Blaedel
, beni nefes nefese bıraktığın için ;)
·288 syf.·
2024 65. kitabı
Ne değişik kafalar var yahuu,koca koca insanların, alet olduğu bu masallara inanması hayret verici! Sapkınlık ve iğrençlik! O ormandaki hasta ruhlu herifler midemi bulandırdı. İstismar okuyamayacak olanlar bu için bu kitabı öneremem. Öyleki bazı sayfaları okumakta zorlandım. Rene midemi bulandırıyorsun adi herif! İnsanlıktan nasibini almadın mı? Koppeekkk Kitabın sonu pek tatmin edici değildi. İhtişamlı ve bol kaoslu başlayan bir kurgu için vasat bir sondu. Eeee hani kimse cezasını çekmedi, tereyağından kıl çeker gibi işin içinden sıydıldılar. Bu arada tüm kitap boyunca eik'ten hep şüphelenip durdum. Ondan bir ihanet bekledim ama olmadı. Sanki aramızda ki köstebek gibi bir izlenim vermişti bana halbuki! Neyse . Kasap Lars ise kitabın başında ayrı bir karakterde,yakalandıktan sonra ayrı bir karakterde gibiydi. Tutarlı değildi. Madem bu kadar pamuk yürekli olduğu ortaya çıkacaktı,neden en başında bu denli sert,vicdansız köpeğin teki gibi yazıldı? Bir ara acaba yanlış kişiyi mi okuyorum diyip kontrol ettim yaaa. Kitap boyunca en tutarlı ve iyi işlenen karakter camilla idi(bennceeee)
·288 syf.·
2021 14. kitabı
Kayıp İnsanlar Serisinin ikinci kitabından merhabalar efendim. İlk kitabı tesadüfen bulmuş ve gerçekten hiçbir beklentim olmadan okumuştum. Karmaşık cinayetlerin olduğu polisiyeleri okumaya öyle alışmıştım ki başta garipsemiştim ama kitap bittiğinde iyi ki okudum dediklerim arasında yer alan bir kitap oldu Unutulmuş Kızlar. Evet, Unutulmuş Kızlar dedim çünkü hala ilk kitaptan bahsediyorum :) İkinci kitabı elime alırken bir öncekinde yaşananlar ve ucu açık kalan bazı noktaların aydınlanma ihtimaliyle gerçekten heyecanlıydım. Bir öncekinde önümüze çıkan, adı geçen bazı insanlar kimdir, necidir görüyoruz ki tam olarak bunu bekliyordum. Klaus'un adının yanına bıraktığım(ız) soru işareti de bu kitapta yeniden önümüze çıkıyor. Sözün özü Kayıp İnsanlar Serisi'ne de bir şans vermenizi öneriyorum. Tekrar belirtmekte fayda var. İlk kitap Unutulmuş Kızlar idi :)
2019 26. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2019 12:46
---SPOİLER YOK--- Yine bir Sara Blaedel romanı ve hiç inceleme yok. İlk dalgayı başlatıyorum . Louise Rick başına gelen olaydan sonra inzivaya çekilmişti, ilk kitabın sonunun kısa kesildiğini düşünmüştüm ama yanılmışım. İkinci kitapta son güzelce oturtulmuştu yalnız Klaus meselesinin fazla uzadığını düşünüyorum. Ama olay onun çevresinde döndüğü için çok normal. Karakterimiz tam mutlu oldu derken tam her şeyi çözdü derken olaylar karışıyor, derinleşiyor. Louise'nin öfkesini seviyorum ve bence güçlü bir kadın karakter Camilla da öyle ama benim favorüm Eik oldu. Umarım siz de beğenirsiniz keyifli okumalar.️️
2022 64. kitabı
Onbeş yaşında bir çocuk kaybolur. Kasabın oğludur.Kayıp çocuk aranırken ilginç bilgilere ulaşılır. Kasaba da bir grup eski İskandinav inançlarına göre ayinler yapmakta, tanrılara kurbanlar adamaktadır. Özel Arama Biriminden Louise bir yandan çocuğu ararken diğer yandan gruba ulaşmaya çalışmaktadır.
Sara Blaedel- Ölüm Ormanı
2021 2. kitabı
Yeni yılın ikinci kitabıyla sizlerleyim. Bir polisiye kitabıydı ama çok güzel diyemeyeceğim. Yarım bırakmamak için kendimi zorladım. İlk 100 sayfayı resmen ittirerek okudum ilk yüzden sonrası daha heyecanlı bir hal aldı. Kitabın konusuna gelince Louise uzun bir iznin ardından işine döner dönmez ormanda yapılan bir ayin sırasında kaybolan Sune’nin davasına atanır. Sune’nin kaybolmasının ardından üstü örtülen bir çok sır da yavaş yavaş açığa çıkar. Louise ayinin sır perdesini araladığında sessizlik yemini etmiş olan insanlar tarafından hedef alınır ve oğlunu kaçırırlar. Louise öğrendiği gerçeklerle rahatlatken,oğlunu nasıl kurtarabileceğinin yollarını arar.

Sara BlaedelYazar · 13 kitap
Sara Blædel (6 Ağustos 1964 doğumlu), Danimarkalı bir yazar. En çok Louise Rick'in bulunduğu suç kurgusu romanlarıyla ünlüdür. Blædel, 1993 yılında "Sara B" suç kurgu yayıncılığı firmasını kurdu ve 1995'te bir gazeteci olarak çalışmaya başladı. Blædel'in ilk romanı, ilk kez Danimarka'da 2004 yılında yayınlanan Grønt støv'dir ve ardından Kald mig prinsesse (2005), Kun ét liv (2007), Aldrig sadece cümlecik (2008), Hævnens gudinde (2009), Dødsengelen (2010) ve De glemte piger (2011). 2008 yılına kadar Blædel'in kitapları Danimarka'da Lindhardt ve Ringhof tarafından yayınlandı. 2008'den bu yana yayıncısı Halk Basın Bülteni ( dk ) oldu .