On Bir Bin Kırbaç

Guillaume Apollinaire
9/10
3 Kişi
15
Okunma
3
Beğeni
1.814
Görüntülenme
Apollinaire 9 Kasım 1918'de öldüğünde, On bir bin kırbaç'ın (Onze mille Verge'in) iki baskısı gerçekleşmişti: ilk baskısı yaklaşık olarak 1907 yılında, ikincisi ise dört yıl sonra yayınlandı. Her iki baskıda da yazar adı verilmemiş "G. A." kısaltmasıyla yetinilmişti. Bu açıdan bakıldığında 11 000 Kırbaç ya da Hospodar'ın Aşkları anonim bir yapıt oalrak kabul edilebilir. Fakat şu var ki, ayrıntıya inildiğinde, bu kitabın Apollinaire'in kaleminden çıktığına dair birçok ipuçları bulunur. Bu ipuçlarından bazılarını da yazarın kendisi vermiştir.
253 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

253 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
İçeriği benim için şok edici derecede süpriz oldu. Kitabın büyük çoğunluğu yoğun derecede pornografik bir anlatım; kulamparalık, sapphizm, ölüsevicilik, skatomani ve sodomi olmak üzere çok uç
On Bir Bin Kırbaç
On Bir Bin KırbaçGuillaume Apollinaire · Hades Yayıncılık · 201415 okunma

Yazar Hakkında

Guillaume Apollinaire
Guillaume ApollinaireYazar · 16 kitap
Asıl adı Wilhelm Apollinaris de Kostra-witzki'dir. Anası soylu bir Polonyalı, babası bir İtalyan subayıdır. Serüvenli bir çocukluk döneminden sonra, önce Monaco'da, daha sonra Nizza ve Cannes liselerinde okudu. 1899'da, annesi ve kızkardeşiyle birlikte Paris'e yerleşti. Rheinland'da özel öğretmenlik yaptı. Bu sırada, Alman halk şiirini İnceledi ve Alman sanatına ilgi duydu. 1907'de gazeteciliğe başladı. 1913'te "Alcools" adlı şiir kitabı yayımlandı. Birinci Dünya Savaşı'na katıldı ve ağır yaralandı. Savaş deneyimleri, düşüncelerini ve yazılarını yeniden biçimlendirdi. 191 8'de yeni şiirlerini içeren "Calligrammes" adlı eseri yayımlandı ve aynı yıl Paris'te gripten öldü. Modern Fransız şiirinin en önemli öncülerinden biridir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.