Saklambaç

Işıl Işık
“Bir ev, bir cinayet. Ya da iki mi demeliyim? Peki ya ölmüş bir insanı yeniden öldürmek mümkündür müdür? Diyelim ki öldürdük; peki bu ikinci bir cinayet sayılır mı?” İngiltere’de yaşayan ancak bütün dünyaya haberler hazırlayan genç adli muhabir Mabel, aldığı ani bir telefonla Türkiye’ye döner. Bu kez çok bilinmeyenli bir cinayetin ya da suç örgütlerinin izini sürmeyecek, çocukluğundan beri en yakını saydığı, sevdiği birinin beklenmedik ölümünü örten sır perdesini aralamaya çalışacaktır. Ne var ki gelişen olaylar yüzünden çok geçmeden o da bu gizemli olayın bir parçası haline gelir.
320 sayfa

5/10 puan verdi
yazardan okuduğum ilk kitaptı. hiç sevmesemde beklentiyle başladım açıkçası ve karşılayabildiğini de söyleyemem. kurgu güzel fakat tahmin edilebilirdi beni şaşırtan bir şey olmadı kitap tahmin ettiğim doğrultuda ilerledi ve öyle de bitti. sadece sonu tuhaf hissettirdi ve bitişine bakacak olursak seriymiş sanırım ben tek kitap sanıyordum. hep dediğim gibi kitabı sevebilmem için karakterleri de sevmem gerekiyor en azından birini... burada kimseye ısınamadım Mabel'in bazı haraketleri hoşuma gitmedi. Deniz'i asla sevemedim zaten, Ozan da aynı şekilde... sonlara doğru sürükleyicilik kazandı kitap benim için ama daha çok sıkıldım okurken ne yazık ki. Hana mevzusunu beklenmedikti, bunun dışında daha farklı şeyler bekliyordum doğrusu bu yüzden de pek sevemedim. bazı şeyler çok yüzeysel hissettirdi. yazarları tek bir kitapla bırakmamak tercihim büyük ihtimalle diğer kitaplarına da bir bakıp şans vereceğim. merak ediyorsanız okuyabilirsiniz ama benim favorilerime giremedi ve okurken keyif aldığımı söyleyemem maalesef.
8/10 puan verdi
Peki ölmüş bir insanı yeniden öldürmek mümkün müdür?
Herkese selam. Kaleminin kuvvetli olduğunu düşündüğüm bir Türk yazarın kitabıyla geldim. Korku, gerilim türünde gerçekten başarılı buluyorum kendisini. Daha önce
Tünelden Önceki Beyaz Ev
Tünelden Önceki Beyaz Ev
serisini de okumuştum, okuyucuyu son ana kadar ne olacağı konusunda merakta bırakarak diri tutuyor. Bu kitabı da öyleydi sadece özellikle kitabın 2. Perde kısmını konu itibari
7/10 puan verdi
Mabel babasının izinden gider ve gazeteci olur. O bölümü okurken İngiltereye gider, tabi bu gidiş onun için temelli olur. Zamanla adli muhabirlik de tanınan biri olmuştur. Uzun zaman sonra Turkiyeden bir arama gelir ve arayan kişi Suzan ablasıdır ve kuzenin Beliz'in öldüğünü söyler, onların yanına Turkiyeye dönmesini ister. Ve apar topar dönmek zorunda kalır bakalım neler olacak. Spoi olabilir.. Kitapta bir kısım var aşırı komiğime gitti. Mabel, kuzeninin eski sevgilisi Denizle flört ediyor tabi azıcık bir suçluluk duyuyor ama yinede vazgeçmiyor. Neyse kendinisin eski sevgilisi Ozan'la Beliz'in ilişkisi olduğunu düşünüyor ve ne dese beğenirsiniz? 'Kardeşim gördüğüm kişinin başka kimse kalmamış gibi eski erkek arkadaşımla flört etmesi doğru değildi.' Yavrum senin yaptığın ne peki kız ölünce sorun kalmıyor mu? Beliz için sen başka ülkedesin, kızı aramıyorsun yani bir nevi ölüsün onun için.
10/10 puan verdi
Profesyonel olarak yaptığınız işinizi bir gün kendi yakınlarınız için yapmanız gerekirse ne hissedersiniz? Bu işine göre değişir değil mi? Kesinlikle öyle. Bir öğretmenin yeğeninin öğretmeni olması olsa olsa keyif verir. Peki ya çetrefilli cinayetleri su yüzüne çıkarmakla ünlenen bir gazeteci olsaydınız ve kardeşiniz gibi sevdiğiniz kuzeninizin
8/10 puan verdi
Ona kadar say - Işıl Işık Herkese selam. Bugün dolu dolu bir gerilim kitabı bitirdim. Spoiler vermemek için çok fazla ayrıntıya görmeyeceğim ama şiddetle tavsiye ediyorum. Kitaba başlamadan önce bir kaç yorumda hizmetçiye benzetildigini okudum. Evet benzediği yerler vardı hizmetçiyi önce okuduysanız tahmin etmeniz zor olmaz fakat bu kitaptaki olaylar bağlanışı ters köşesi çok farklı. Bir kuskunuz varsa olmasın mutlaka okuyun. Sonu öyle bir şekilde bitti ki bir kaç dakika kitapla bakıştım resmen. Bu ay içinde hemen ikinci kitabı okuyacağım size de tavsiye ederim
Puan vermedi
Mabel, İngiltere'de oldukça popüler bir gazetecidir. Özellikle adli vakalarda kıvrak zekası, farklı tarzı ile bilinir. Türkiye'den aldığı bir telefon ile ülkesine geri dönmek zorunda kalır. Kuzeni Beliz'in spor esnasında ölmesi dikkat çekici şüpheler uyandırır. İntihar, kaza ya da cinayet... Mabel'in olayı araştırmasıyla her şey gün yüzüne çıkması an meselesidir. Polisiye seven bir okur olarak kitabı beğendim. Yıllardır Youtube'dan takip ettiğim birinin -özellikle mistik vakaları seyirci karşısında anlatan- edebiyatta bu türle varolması beni şaşırtmadı. Agatha ile büyümüş bir nesilin parçasıyım. Bu yüzden polisiye yazabilmek büyük bir meziyet. Ters köşelerin bol olduğu, sizi her an daha farklı bir bağlantıya sürekleyen güzel bir kurgu var. Fazla mı övdüm? Gerilim, polisiye ya da korku edebiyatından kaç tane Türk kadın yazarımız var? Bence Işıl Işık kalemiyle farklı bir soluk katıyor. Kitapta her karaktere yakınlık duymanız ya da sevmeniz zor. Fakat Mabel kesinlikle kendini gösteriyor. Sevdiğim karakterler arasında yerini aldı. Sonu için okunur dediğimiz türden bir okuma yapmak isteyenler bu kitap tam size göre. Hazırsak ona kadar saymaya başlıyorum. Fakat her şeyden önce tek bir uyarım var; kimseye güvenmeyin! #onakadarsay #ışılışık #saikitap
Puan vermedi
Kitap başlarda tam olarak içine çekmeyi başaramamıştı, yazım dili bana biraz yabancı geldiği için oldu sanırım bu, kitabın sonlarına doğru gerçekten gerildim. Hiç tahmin etmediğim yerden vurdu beni. Sonunda ikinci kitabın çıkacağının haberini vermişti en yakın zamanda alıp okumak istiyorum. Kitap gazeteci Mabelin kuzeni Belizin ölümü ile başka bir şehre gelmesi ile başlıyor, onun etrafında bir sürü paranormal olaylar başlıyor. Ki aslında devam ettikçe bambaşka şeyler oluyor. Bence kitap güzeldi. Yazarın yazım diline alışmam uzun sürdü. Ama ona rağmen basit ve anlaşılır olması güzeldi.
Puan vermedi
"Gerçek canavarlar yatağın altında değil, kafanın içindedir."
Işıl Soğukpınar
Işıl Soğukpınar
Sia Kitap
Sia Kitap
#onakadarsay #okudumbitti .
10/10 puan verdi
Kitap su gibi akti desem yeridir. Akici ve yalin dili vardi. Uzun zaman sonra elimden bırakamadığım bir kitap oldu. Sanırım ikincisi gelecek merakla bekliyorum. Tavsiye ederim;))
10/10 puan verdi
3 bölüm halinde çok iyi kurgulanmış film izler gibi okudum Aslında tahminim doğru çıktı ilk şuphelendigim kişiydi.Sonlara doğru emin oldum ama yazar başka kişilerin olabilme ihtimalini işaret edince soru işareti ile devam ettim okumaya.Spoiler vermek olmaz işin sırrı kaçar. Dedektiflik ruhumu doyurdu.uzun zamandır yazarın diğer kitapları da dahil böyle zevkle kitap okumamıştım. Kalemine sağlık... Tavsiye ederim

Işıl Işık
Işıl IşıkYazar · 6 kitap
İstanbul'un kendine özgü atmosferinde doğmuş olan Işıl Işık, üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Turizm İşletme bölümünde başarıyla tamamladıktan sonra, Avustralya'nın büyüleyici şehri Sydney'de İş Yönetimi alanında yüksek lisans yapma fırsatı buldu. İş ve eğitim için dünyanın dört bir yanını gezip görmüş olan Işıl, 2017 yılından itibaren YouTube ve diğer sosyal medya platformlarında korku hikayeleri, paranormal olaylar ve gizemli olaylar gibi ilgi çekici konuları ele alan videolarıyla adından söz ettiriyor. Korku, paranormal fenomenler ve gizemli hikayeler, insanların ilgisini çeken ve merak uyandıran konular arasında yer alır. Işıl Işık'ın bu tür içerikleri paylaşarak takipçileriyle paylaşması, onun bu alanda tanınmış bir figür haline gelmesine yol açmıştır. Onun özgün ve ilgi çekici yaklaşımı, bu tür hikayelere olan ilgiyi daha da artırmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.