27 Ağustos 2015
E-kitap

Yapışık İkizlerin Hikayesi
2025 73. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2025 17:47
Bu kitap neydi böyle!? Yalan olmasın başlarda ne okuyorum ben oldum. Bana okuduğum diğer kitaplardan farklı gelmişti. Konumuz yapışık ikiz olan Grace ve Tippi nin hayatını anlatıyor. Kitabın sayfa düzeni çok farklı. Yazar serbest şiir şeklinde yazmış bu yüzden sayfanın yarısı boş. Ancak sonradan Türkçe ye çevrildiği için normal bir metin okuuormışsunuz gibi geliyor. Bu yüzden hızlı olduğumu düşünüyorum. Kitapla ilgili hislerim çok karışık (İyi anlamda) bu yüzden bir puanlama yapabileceğimi düşünmüyorum. Ben bu kitabı küçükken almıştım (neden bilmiyorum) sonra ileride okurum diye kitaplığıma koymuştum. Ve açıkcası beklentim de düşüktü. Beklentimden daha iyi olduğunu söylemeliyim. Gerçekten beğendiğim bir kitaptı. Tavsiye eder miyim? Evet. Herkes beğenir mi? Bence hayır. Eğer okursanız keyifli okumalar diliyorum.
Tek Kitap Yorumu
2020 13. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2020 14:00
Herkese selaamm!☆ ♡Öncelikle söylemem gereken bir şey var ki, kitabın kapağı çok hoşuma gitti:) Renkleri ve ahengi gerçekten çok sevimli♡
2021 14. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2021 13:44
Ah şu mutsuz bir sonla biten kitaplar... İçim burkuldu... Neyse... Fikirlerimi maddeler halinde anlatayım. (kitabı bitireli iki dakika oldu :) 1) Aman aman bir kurgusu yok. Normal yapışık ikizler işte. Heyecan verici, yüksek tempoda bir kitap değil. 2) Sürükleyici olup olmadığına karar veremiyorum. Tamam 400 sayfayı iki günde bitirdim ama bunun nedenini kağıt israfı olan şiir şeklinde yazılmış paragraflara ve boş sayfalara bağlıyorum. Bu konu beni gerçekten rahatsız etti bu arada aşırı kağıt israfı yapılmış kitapta. 3) Kapat tasarımı efsane! tek kelime yeter nasıl olduğunu anlatmaya. 4) Ama kitap kesinlikle kötü bir kitap değildi. Yani okunur. Ama hani okunmaya değecek, çok özel kitaplar varken bunu belki biraz sonraya atabilirsin. Yani güzel ama böyle kitabı farklı yapan bir özelliği yok. Son olarak her zaman ki sözüm: Okunur mu? Okunur...
2020 325. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2020 23:30
Selam️ Bir günde üç kitap bitirip sonra hiçbir şey okumadığım arada okunmui olan Tek’in yorumuyla geldim.
Deniz Nehir
Deniz Nehir
‘in yorumlamasından sonra bir şans vermek istedim ve iyi ki diyorum
TekSarah Crossan · Yabancı Yayınları · 2018447 okunma
Yapışık ikizlerin hayatı(spoi yok)
2024 2. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2024 13:50
Tek oturuşta bitirebileceğiniz bir kitap.Mısra mısra yazıldığı için okuması oldukça kolay.Kardeşlik ve dostluğu anlatıyor.Konusu güzeldi ama bence daha derinden anlatılmalıydı.Okurken keyif aldım.Ama kesin okumalısınız diyeceğim kitaplar arasında değil.Zamanınız varsa okuyabilirsiniz.
2019 6. kitabı
Kitabın içeriği şiirsel gibi. Hüzünlü ve dramatik bir konu. Yapışık ikizlerin düşüncelerini ve yaşam tarzlarını ele almış. Çok çabuk okunuyor. Sonu hüzünlüydü :(
·392 syf.·
2018 3. kitabı
Herkese selam, Bugün yaklaşık 1,5 yıl kadar önce okuduğumu tahmin ettiğim bir kitapla karşınızdayım. Tam tarihi hatırlamadığım için de yukarıda tarihi biraz salladım. Geçmiş bir zamanda okuduğumu belirtmek ve şuan okuduklarımda karıştırmamak için. Bu kitabı kuzenim hediye etmişti. Ve şiirsel yazılmış bir roman. O yüzden hem duyguyu daha çok üzerinizde hissediyorsunuz hem de kolay okunuyor. Duygusal bir konusu bulunmakta. Güzel hoş ve etkileyici bir hikaye. Okumanızı tavsiye ederim.
2022 18. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2022 22:48
Konusu: Tippi ve Grace. Grace ve Tippi. 16 yaşındaki iki kızın kendi düşünceleri, kalpleri ve kolları vardı ama karınlarından aşağısı birleşikti. Bu durumdan şikayetçi değillerdi. Fakat vücutları kendilerine karşı savaşmaya başlamıştı. Bunu kabul etmek istemeselerde tek bir çözüm vardı…   İnceleme: Aslında farkındalık kitabı diyebileceğim bir kitap olan “Tek” sizi gerçekten etkileyecek. Grace’in bakış açısıyla yazılmış olan kitapta kendi düşünceleriyle birlikte arkadaşlarının ve ailelerinin düşüncelerini de anlatıyor. Crossan, kitabı yazarken birçok kaynak, tv kanalları ve uzmanlardan yardım almış. Crossan; “Yalnızca bir yazar değil, bir anne, arkadaş, eş ve evlat olarak bana birey olmanın, daha da önemlisi başka bir insanı sevmenin anlamını düşünebileceğim zaman ve alanın tanınması paha biçilemez bir tecrübeydi.” diyor. İşte bu da kitabı diğer romanlardan ayıran en büyük özelliği gösteriyor. Bu kitabı kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Şimdiden keyifli okumalar diliyorum..
mutlaka okuyun
2019 7. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2019 13:00
Kitabı tavsiyeler doğrultusunda aldım ve okudum. Çok ama çok muazzamdı. Kitabı kapattığımda ağlamadan duramadım. O kadar güzeldi ki... Şiddetle tavsiye ediyorum. Bir oturuşta bitirebileceğiniz bir kitap; şiir şeklinde yazılmış.
2020 16. kitabı
Kardeş; adımlarımızı beraber attığımız,birlikte büyüdüğümüz, yaşayarak öğrendiğimiz, hayatı tanıdığımız yoldaşımız.Hayatın karşımıza çıkardığı her bir engelde elimizi sıkıca tutup bize güçlü olmayı hatırlatan parçamız. Kardeşimizle çoğu şeyimiz ortak olur; evimiz, odamız, kıyafetlerimiz, oyuncaklarımız. Peki ya bedenlerimiz ortak olsaydı nasıl olurdu? Kitabımız, birbirine yapışık bir şekilde doğan iki kardeşin hayatını konu alıyor.Her ne kadar aynı bedene sahip olsalar da; düşünceleri, hisleri, duyguları bir o kadar ayrı. Bedenlerini paylaşan bu iki kız kardeş; hayatın getirdiği zorlukları bir bedende üstleniyor. Hayatın zorluklarından biri olan maddi güçlükler sonucu evden özel eğitim imkanları sonlanıyor ve liseye başlıyorlar. İnsanların ve özellikle ergen yaştaki yaşıtlarının acımasız davranışları ve rahatsız edici bakışları ile karşı karşıya kalan Tippi ve Grace birbirlerine destek olup, hayatın zorluklarına karşı dimdik ayakta kalmaya çalışıyor. Kitap; şiirsel bir yazım tarzına sahip, böylece akıcı bir hâle bürünüp, kolayca okunuyor. Vermek istediği mesaj çok özel ve muazzamdı. Son sayfalarında göz yaşlarıma engel olamadım. Kalbimi her ne kadar işitmiş olsa da, bir o kadar da burkan bir kitaptı. Tavsiye edebileceğim hoş bir kitap oldu. Keyifli okumalar dilerim.

Sarah CrossanYazar · 3 kitap
Sarah Crossan, İrlandalı roman yazarıdır. Cambridge Üniversitesi Felsefe ve Edebiyat bölümünden mezun oldu. Daha sonra İngilizce ve Drama öğretmeni olarak eğitime devam etti. Okullarda yaratıcı yazarlığı teşvik etmek için çalıştı. 2003 yılında Warwick Üniversitesi'nde Yaratıcı Yazarlık alanında yüksek lisansını tamamladı ve 2010 yılında yazarlık alanında Edward Albee Bursu aldı. Halen NYC'de yaşıyor.