Orange - Cilt 1

Orijinal Ülke:
Japonya

2025 5. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2025 17:04
türünün en iyilerinden olduğunu iddia ediyorum. keşke daha önce okumuş olsaydım. devamını da çok çok merak ediyorum. aşk temasının içine zamanlar arası mektup iletme gibi bir konsept eklenmiş ve ana karakterimizin gelecekteki hali geçmişteki kendisine pişmanlıklarına ve birçok şeye dair mektuplar gönderiyor. iki farklı zaman akışı görüyoruz gelecekteki örgü sabit devam ederken, geçmişteki bazı olayların iletilen mektuplardaki şunu şunu yap veya yapma gibi komutlara uyulması neticesinde değiştirilebildiğini görüyoruz. okurken bazı yerlerde gözlerim doldu hiç beklemiyordum bunu ama duyguyu gerçekten iyi iletmişler. karakterlerimiz de inanılmaz sempatik, aşkın yanında arkadaşlık teması da çok büyük yer kaplıyor ve umarım ileriki ciltlerde de bu güzellikte işlenmeye devam ediyordur tüm ilişkiler
2026 9. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 06:28
Okurken çok keyif aldığım bir manga oldu. Duygusal etkisi çok güçlü. Hikâye hem umut verici hem de iç burkan bir tona sahip. Zamanlar arası mektup fikri özgün ve sürükleyici. Devamı için merakta bırakıyor soluksuz okutuyor. Çizim tarzı temiz, sade ve duyguyu iyi yansıtıyor. Arkadaşlık teması, romantizm kadar güçlü işleniyor. Karakterler sempatik ve gerçekçi, özellikle Naho’nun empati kurabilen kişiliğini çok sevdim. Konusuyla ve karakterleriyle güzel bir manga serisi bence.
2025 35. kitabı
16 yaşında ki Naho lise ikinci sınıfa başlayacağı sabah on yıl sonra ki kendinden bir mektup alır. Ve bu mektuplar geçmişte yaptığı hataları tekrarlanmasın diye gönderilmiştir. İleride ki pişmanlıklar tekrar yaşanmasın diye. Hikaye içime oturdu. Naho kendinden çok başkalarını düşünen bir karakter. Beş yakın arkadaş. Herbirinin farklı karakterleri var. Ve o yıl Tokyo'dan nakil gelen Kakeru. Hikaye iki farklı zaman diliminde ve biz gelecekte ki pişmanlığın ne olduğunu biliyoruz. Belki de okurken içime oturmasının nedeni bu. Devamında ne olacak merak ediyorum. Çizimleri de gayet net, bu açıdan ayrıca sevdim. İlk cildin sonunda başka bir hikaye daha var. Çiki ve Mami adlı ikiz kardeşlerin hikayesi. Ve bir erkek. Can yakacak bir hikaye olacağını hissediyorum. Özellikle kardeşi Mami'nin mutluluğu için destekleyici rolde ki Çiki için. Orange - Cilt 1 Ichigo Takano
Puan vermedi·224 syf.·
2022 103. kitabı
Başlangıç olarak anlatmam gerekirse; lise ikinci sınıf öğrencisi Naho Takamiya, kendisinden 10 yıl sonrasına gönderilen mektuplar alır . Gelecekteki benliği ondan, Tokyo'dan yeni transfer olan Kakeru Naruse adında bir çocukla ilgisi olan "en büyük pişmanlıklarını" önlemesini ister . İlk başta şüpheci olan Naho, olayları doğru bir şekilde tahmin ettikleri için harflere inanmaya başlar. Önce onu bor yere davet ederler Naruse onları kırmaz ve beraber giderler lakin her şey bu yüzden başlar. Bitirdiğim zaman gerçekten duygulandım, beni de böyle seven arkadaşlarım olsun isterdim.. sonu beni tatmin etti , biraz mantık hatası var lakin hoş ve sıcak ,seri tavsiye ederim.
Orange - Cilt 1Ichigo Takano · Komik Şeyler Yayıncılık · 2021759 okunma
"Portakal Suyu Hem Tatlı Hem Ekşi Hem de Acı Vericiydi."
2022 18. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2022 14:43
Orange (portakal), konusu itibariyle diğer mangalardan biraz farklı. Lise ortamında geçen bu mangada süper güçler, sağ sola atlayan zıplayan tipler yok. Aslında bakıldığında tür olarak romantik/dram olabilecek potansiyele sahip. Romantik dediysek de öyle can sıkıcı değil. İç çatışmaların net bir şekilde gözüktüğü, okurken çoğu yerde karaktere sinir olacağınız ama sonrasında onu anlayacağınız akıcı bir şekilde ilerleyen bir kurgu. Kurgumuza gelecek olursak; Naho'ya lise ikinci sınıf öğrencesidir ve kendisine bir mektup gelir. Mektup gelecekten geliyordur ve esas gizemli olan kısmı ise bu mektubun yazarı da 10 yıl sonraki kendisi. Naho, aldığı mektupta gelecekteki kendisinin geçmişteki pişmanlıklarını anlattığını okuyor olacak. Burada gelecekteki Naho'nun amacı geçmişteki hatalarını engellemek ve daha az pişmanlıklarla yoluna devam etmek... Naho mektubu ilk okurken çok önemsemez, birileri onunla dalga geçiyor zanneder fakat gün gün mektupta yazan her şey gerçekleşmeye başlayınca mektubun gerçek olduğunun farkına varır.. Ve işler bundan sonra şekillenmeye başlar. Mektubu yollayan Naho'yu da yani gelecekteki halini de bazı bölümlerde görüyoruz, o bölümler bizleri hüzne boğabilir, hazırlıklı olmak lazım. Ben hazırlıksız yakalandım. :) Peki geçmişteki pişmanlıklarına, mektubu alan Naho ne kadar etki edebilir? Bahsettiği pişmanlıkların birini bile düzeltse bu geleceğe nasıl etki edebilir veya eder mi? Mektupta yaşanan pişmanlıkları o an yaşayan Naho farklı davranabilir mi? Kendi kararlarını mı verir yoksa mektuba göre mi ilerler? Tüm bunların cevabını bu kurguda arıyor olacağız. Kurgu itibariyle başarılı, akıcılık ile başarılı. Geçmiş ve gelecek arasında kurduğu köprülerde ufak şoklar yaşatıyor olması da ayrıca güzel. Karakterlerin içsel bunalımları çok güzel yansıtılmış.
2022 5. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2022 15:08
Orange -Toplu yorum- Tüm sınavlarım ertelenince birkaç günlüğüne sadece sevdiğim şeyleri yapma kararı aldım.Tercihimi de Gamze 'nin incelemesiyle gözüme çarpan bu mangayı okumaktan yana kullandım. Konusu ayrı, çizimleri ayrı, karakterleri ayrı güzeldi. Tüm günümü sadece manga okuyarak geçirdim ve hiç pişman değilim. Her şey, Naho'nun gelecekteki -10 yıl sonrasındaki - halinden mektup almasıyla başlıyor. Naho pişmanlıklarla dolu gelecekteki Kakeru'nun artık aralarında olmamasını değiştirmek için bazı şeyleri değiştirmek gerektiğine inanıyor. Utangaçlığını, kaçırdığı fırsatları düzeltmeye çalışıyor. Herkese önerebileceğim tatlı bir manga. -spoiler- Suwo... En favori karakterimdi. Yaptığı fedakarlıkları, mutlu geleceğini bile bile elinin tersiyle itmesi, her şeyiyle okuduğum en iyi karakterlerdendi. Çok güzeldi. Kakeru'nun kendine zarar verme sebebi gerçekten çok ağırdı. Sürekli ya geçmiş düzelmezse diye korkarak ilerledim. Manga ile yaşadığım tek sıkıntı, sevdiğimiz diğer karakterlerin yani grubun diğer üç üyesinin hayatının yüzeysel geçmesiydi. Onları da daha merkezde görmek isterdim. Bir geçmiş, bir gelecek... Gerçekten manganın tadı damağımda kaldı.
Toplu değerlendirme
2023 28. kitabı
Etkisi büyük, görünürlüğü zayıf olan bilimkurgusal bir gençlik öyküsü olan Orange okuduğum ilk manga serisi ve açıkçası bir mangayı böyle sevebileceğimi tahmin etmezdim. Öncelikle kurgunun okura hatırlattığı çok güzel bir nokta var: Zamanında yapmaya cesaret etmediğimiz şeyler gelecek hayatımızda bizlere keşkelerle dolu bir pişmanlık takdim ediyor. İlk gençliğin, ergenliğin kaygıları yüzünden kaçırdığımız anlar demirden yük gibi biniyor omuzlarımıza ve bir gölge gibi bizi tâkip ediyor. Naho'ya gelecekten gelen mektup tam da bu pişmanlıkların, yüklerin birer tasviri ve o 16 yaşındaki hâlinden cesaretsizliği, özgüvensizliği bir kenara atıp harekete geçmesini istiyor. Bu bencilce bir arzu değil, zira arkadaşı ve hoşlandığı çocuk, Kakeru onulmaz bir hata işliyor. Bu hatayı, kimseye açmadığı ağır dertleri yüzünden işliyor. Mektup tam bu noktada devreye giriyor: Kakeru'nun dertlerini paylaşarak hafiflet. Herkesin okuması gerektiğine inandığım bir manga. Bilhassa ümitsizlerin, tutanamayanların ve yalnızlığın avı yüzüyle baş edemeyenlerin...böyle yazınca kitap sanki tamâmen iç karartıcı sanmayın, mizah unsury da öyküde kendine yer buluyor. Çizimin güzelliği ile birleşince yeme de yanında yat atmosferi doğuyor. Ancak eleştirilecek yönleri de var. Manga esasen 5 cilt olarak tasarlanmış ancak belli ki popülerlik kazanınca önce 6 ve ardından 7. Cilt de gelmiş. Üstüne üç ciltlik düz anlatı... Ben kendi adıma 5 cildin tüm kurgu için yettiğini düşünüyorum. Tek eksiklik, Suwa karakterinin aldığı kararlarla ilgili motivasyonu. Çizeryazar altıncı cildin tamamını buna ayırmış. Buna hakikaten gerek yoktu, çünkü hikayeyi bir de Suwa'nın bakış açısıyla okumaktan başka bir şey değil. Halbuki 5 cildin içine bunlar serpiştirilseydi tadından yenmezdi. Nitekim 7. Cilt de arkadaş grubundaki
Orange 1
2022 13. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2022 16:59
çok tatlı olduğu için ikinci cilde başlamamak için zor duruyorum bana geçmişte okuduğum webtoonları hatırlattı:’) konusuna bakmadan aekadaşlıklı bir şey olduğunu düşünerek şak diye almıştım siz de öyle okuyabilirsiniz
Orange
2025 6. kitabı
Kitabın konusu: Kısaca liseli bir genç kız olan Naho Takamiya'nın gelecekteki kendisinden mektuplar alması ve gelecekteki kendisinin pişmanlıkları. Ben ilk okuduğumda çok beğenmiştim bütün ciltlerini almayı düşünüyorum hatta. Klasik japon lise hayatının sıcak havası ve gelecek ile kurulan bağlantı okuyucuyu kendine çekiyor. Kesinlikle tavsiye ederim tatlı bir serii (animesi ve filmini izleyin kesinlikle) E. Binbir Renkli Kuş Ichigo Takano 3
Duygu ve Düşünce
2022 24. kitabı
Okunma: 25 Mart 2022 13:47
Çok tatlı bir hikayesi var. Merak ederek okudum. Türkiye'de şu an sadece 2. cildi çevrildi. Diğerlerininde çevrilmesini heyecanla bekliyorum. Ciltleri falan aşırı güzel. Manga Nano'nun gelecekten bir mektup alması ile başlıyor. Gelecekteki Nano mektupta kendi pişmanlıklarını kendisine göndermiş ve Kakeru'yu kurtaramanın pişmanlığı içinde. Bahar rengi astronotu hikayesini diğer ciltlerde okuyabilmek ayrıca hava katmış.