1971
Altın Kitaplar

Orkide
2021 155. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2021 15:21
Tarihi roman seviyorsaniz Pearl S. Buck kesinlikle tavsiye edebileceğim bir yazar. Yaptığı araştırma ve halktan duyduğu hikayeleri harmanlayarak güzel bir roman ortaya çıkarmış. Kendi dediğine göre olabildiğince gerçeğe yakın tasvir etmeye çalışmış. Gelişen olaylar bana Kösem Sultan dönemindeki olayları hatırlattı. Birebir olmasa da çok benzer şeyler yaşanmış. Gerek dili olsun gerek tasvirlerdeki vurgular olsun tam tadındaydı. Tavsiye ediyorum.
OrkidePearl S. Buck · Altın Kitaplar · 197138 okunma

Pearl S. BuckYazar · 60 kitap
Pearl Sydenstricker Buck daha çok bilinen adıyla Pearl S. Buck (d. 26 Haziran 1892 - ö. 6 Mart 1973) Nobel edebiyat ödülünü alan ilk ABD'li kadındır. Doğumunda kendisine verilen adı kayıtlarda Pearl Comfort Sydenstricker olarak geçer. 1892 yılında Batı Virginia eyaletinin Hilsboro kentinde doğan Pearl S. Buck 1917 yılında John L. Buck'la evlenmiş, daha sonra bu eşinden boşanarak 1935 yılında Richard Walsh ile ikinci evliliğini yapmıştır. Bir çocuk sahibi olan Pearl S. Buck daha sonra dokuz çocuğu evlat edinmiş. Hayatını önce öğretmenlik daha sonra da yazarlıkla kazanan Pearl S. Buck 1931 yılında The Good Earth İyi Dünya adlı yapıtıyla Pulitzer Ödülü'nü kazanmıştır. Pearl S. Buck'ın kitapları ömrünün büyük bir kısmını geçirdiği Çin'deki yaşamı yansıtır. 1938 yılında kazandığı Nobel ödülünün ardından National Institute of Arts and Letters (Ulusal Sanat ve Edebiyat Entitüsü)'ın üyeliğine layık görülmüştür. Pearl S. Buck ayrıca Asyalı çocukların ABD'li ailelerce evlat edinilebilmeleri için dernekler kurmuştur. Ana kitabıyla Nobel Edebiyat Ödülü'nü almıştır.