Arap İsyanlarından Önce ve Sonra

Ortadoğu'nun Siyasal Sosyolojisi Arap İsyanlarında Önce ve Sonra

Hamit Bozarslan

Ortadoğu'nun Siyasal Sosyolojisi Arap İsyanlarında Önce ve Sonra Sözleri ve Alıntıları

Ortadoğu'nun Siyasal Sosyolojisi Arap İsyanlarında Önce ve Sonra sözleri ve alıntılarını, Ortadoğu'nun Siyasal Sosyolojisi Arap İsyanlarında Önce ve Sonra kitap alıntılarını, Ortadoğu'nun Siyasal Sosyolojisi Arap İsyanlarında Önce ve Sonra en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Modern dönem insanlık tarihinde, 3 tür gerçek devrim vardır: 1. Eskatolojik devrim: Evrensel ve mobilize edici bir model, kendini ihraç etme tutkusuna sahip [1789 Fransız, 1917 Rus, 1979 İran Devrimleri] 2. Tarihsel kopuş: Tepeden inmeci ve dayatmacı karakterdedir [Türkiye 1923, Çin 1949] 3. Radikal demokratik ihtilal: Barışçıl karakterdedir [1848 Avrupa; 2011 Arap Baharı devrimleri, bilhassa Tunus ve Mısır]
Reklam
2010'a varıldığında, "Reis"lerin, Ibn-i Haldun'un "kemale ermiş olan iktidarların çökmeye yüz tutmuş iktidarlar olduğu" yolundaki uyarısını unuttuklarını söyleyebiliriz.
Sayfa 17 - IletişimKitabı okudu
İnanma ama burnunu sokma, kurcalama, sorgulama
“Ortadoğulu otoriter rejimler, totaliter rejimlerin tersine, mobilizasyonlarını gerektiren iktidar ritüellerine başvurduklarında bile, halkın bir doktrini benimsemesini değil, itaat etmesini ister.”
Sayfa 100 - İletişim Yay.Kitabı okudu
“Etik ve ütopya siyasetten çıkarıldığı takdirde, iktidardan geriye sadece demokrasi dâhilinde boş sözlerle ifade edilen bir sinizm ve baskı, (…) bir keyfiyet düzeni ve otoriter rejimler altında bir yaşam alanı arayışından başka bir şey kalmaz.”
Sayfa 100 - İletişim Yay.Kitabı okudu
"Reis"lerin, İbn-i Haldun'un "kemale ermiş olan iktidarların çökmeye yüz tutmuş iktidarlar olduğu" yolundaki uyarısını unuttuklarını söyleyebiliriz.
Sayfa 16 - İletişim YayınlarıKitabı okudu