Gabor Agoston
“Osmanlı Topçuluğu ve Harp Sanayisi” başlığını taşıyan ikinci bölümde yer alan makaleler ise Osmanlı askeri sanayisine dair 1990’lardan bugüne dek Osmanlı ve yabancı arşivlere dayalı araştırmaların sonuçlarını içermektedirler. Osmanlı askeri tarihi uzmanları kadar meraklılar da bu derlemede Osmanlı askeri sanayisi, savaş usulleri ve Osmanlıların dünya askeri tarihindeki rolü hakkında zengin bilgilere ve öncü görüşlere ulaşma fırsatını bulacaklardır.
384 sayfa

10/10 puan verdi
Kitap Osmanlı'daki ateşli silah taşıyan askeri birimleri inceliyor ondan sonra da Osmanlı ordusuna yapılan bazı iftiraların tutarlı olmadıklarını inceliyor en sonda Osmanlı' nın barut üretim merkezlerini inceliyor. Fiyatına göre muazzam kitap Türkiye'de büyük bir boşluğu doldurmuş.
Osmanlı’da Ateşli Silahlar ve Askeri Devrim Tartışmaları
Osmanlı’da Ateşli Silahlar ve Askeri Devrim TartışmalarıGabor Agoston · Türkiye İş Bankası Yayınları · 201742 okunma
8/10 puan verdi
Osmanlı Askeri Tarihine tarafsız gözle bakmış, Oryantalist bakış açılarının bilimsel olarak yanlışlığını belgelerle göstermiştir. Kitap gayet güzeldi. Ama barut meselesi makale tarzında olduğundan sıkılabilen insanlar olabilir
9/10 puan verdi
Kitap Osmanlı Askeri Tarihi uzmanlarından Gâbor Âgoston’un bilimsel makalelerinin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkmıştır. Avrupa Askeri Devrimi ve Osmanlılar, Osmanlı Topçuluğu ve Harp Sanayisi adı altında iki bölümden oluşmuştur. Genel olarak okurken aynı şeyi mi okuyorum düşüncesine kapılsanızda vermiş oldukları kıyaslamalı bilgiler konuya alakası olanlar için ilgi çekici.

Gabor Agoston
Gabor AgostonYazar · 4 kitap
Gábor Ágoston, Budapeşte Üniversitesi Tarih ve Türkoloji bölümlerinden mezun olup, 1986’ta doktora, 1994’te doçentliğini aldı. 1986 ile 1998 tarihleri arasında Budapeşte ve Pécs Üniversitelerinde Macar ve Osmanlı tarihi dersleri verdi. 1998 yılından beri Georgetown Üniversitesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan Gábor Ágoston, 15.-18. yüzyıllar arası Osmanlı, Habsburg ve Macar tarihi ile ilgili İngilizce, Türkçe, Macarca ve Almanca dillerinde yayımlanmış, 60’ı aşkın makalenin ve beş kitabın yazarıdır. Kitapları Oxford, Cambridge, Thames&Hudson gibi dünyanın önde gelen yayınevleri tarafından yayınlanmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.