Maral Atmaca
Ötanazi Okulu, adını bile ölümden almış karanlık bir girdaptır. Kimi ruhlar masumiyetin kokusunda çiçek açacak, kimi ruhlar ise günahın tortusunda solmaya yüz tutacaktır. Yeşil, olmaması gereken bir ailenin, hayatın ve okulun içinde yaşam mücadelesi vermektedir. İdam mahkûmlarının içinde yer aldığı Ötanazi Okulu gibi karanlık bir okulda hayata tutunmak Yeşil için hiç kolay değildir. Sırlarla dolu bir kalbin taşıyıcısı olmaya zorlanan Yeşil’in kalbi birçok kişi tarafından istenmektedir. Bu kişilerden biri de bizzat öz babasıdır. Babası, Yeşil’in kalbi için okula gizemli bir suikastçı gönderdiğinde işler daha da kızışmaya başlayacak, Yeşil için bu korkutucu savaşta galip gelmek beklediğinden çok daha zor olacaktır. Fakat unutulmaması gereken bir şey vardır: Önemli olan ölüme gönüllü olmak değil, ölümün bile ötesine geçen bir cesarete sahip olmaktır. Yaralasar serisi ile okurların büyük ilgisini kazanan Maral Atmaca, Ötanazi Okulu ile okurları aksiyon dolu bir dünyaya ve aydınlatılmayı bekleyen karanlık dehlizlere davet ediyor. “Bir kalp ne kadar değerli olabilirdi ki?Benim kalbim ölüm kokuyordu.”
352 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 17 Mayıs 2020

10/10 puan verdi
"Önce yaşat, sonra öldür beni. İçimde öldüğüne emin olana kadar bu eylemi sürekli tekrarla. Bakalım işe yarıyor mu?" Temmuz ayının okuduğum en güzel kitabı olduğunu düşündüğüm kitapla
Puan vermedi
Bir baba nasıl bu kadar şerefsiz olabilir anlamıyorum. Tamam çocuğun evlilik dışı olmuş olabilir ama o hatayı en başında yapan sendin. Bütün suçu kıza yüklemen gerekmez. Şerefsiz babası veya başka biri o kısmı tam anlamadım ama kıza hastalıklı bir kalp naklederler kızın kalbi sapa sağlamken hemde veeee tabi tek kaçırılmamıştır üvey kardeşiyle birlikte soysuzun soyundan gelen soysuz olacak varlık babası ne ki kızı ne olsun. Artık bundan dolayı Yeşil artık taşıyıcı durumundadır. Bu da yetmez gibi kızı suçluların tutuldu ve deney yapıldığı ötanazi okuluna yollar cibiliyetsiz babası ve yıllar geçtikten sonra kalbi için herkes peşine düşer buna karaktersiz babası da dahil. Gereksiz varlık Kızını kendi öz kızını öldürtürmek için en iyi suikastçı tutar veeee işler bundan sonra daha da ilginçleşecektir. Maral Atmaca yine yapmış yapacağını bu kitabı da ilk kitabı gibi çok sevdim. Devamını dört gözle bekliyorum. Beklerken de mutlu son olması için dua ediyorum. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar.
Ötanazi Okulu Serisi #1
7/10 puan verdi
Merhabaa;) Çevremdeki neredeyse herkesin okuduğu eski bir serinin ilk kitabını bitirdim ve bu ay ikinci kitabı da okurum çok büyük ihtimalle. Zaten bir serinin ilk kitabını okuyup beğendiyseniz
3/10 puan verdi
Kitabı beğendim. Ama yaşım küçükken okusaydım çok daha fazla beğenirdim. Başrolun ismi biraz saçmaydı. Ve kitaba sinir olduğum zamanlar oldu. Ama genel olarak güzeldi. Kitap çok eğlenceliydi. Wattpad okuyanlara genel bir önyargı var. Bunun nedenini anlamıyorum. Bu kitabın konusu ilgimi çekti ve okudum. Wattpad ne kadar belli bir yaş grubuna hitap etse de belli yazarların belli kitapları okunabilir bence. Bu kitaptan attığım alıntılar nedeniyle birkaç kişi takipten çıktı. Aslında benim için önemli değil bu ama şaşırdım insanlar kitap türüne bu kadar mı takıntılı yani. Kitap bana iyi hissettirdi ve okumak istedim bu kadar. İyi okumalar.
10/10 puan verdi
Kitabı çox bəyəndim. Eftanaziya mənim üçün uzun müddətdir ki çox maraqlı mövzudur. Bu kitabı ilk görəndə məni xeyli həyəcanlandırdı, düzü kitab haqqında təxminlərim başqa yöndə idi. Düşümürdüm ki eftanaziyanın bəzi ölkələrdə leqal olması və ya bunun nə dərəcədə də doğru olmasından bəhs edəcək. Kitab haqqında heç bir əlavə məlumat oxumadım ki, spoiler olsun istımirdim. Lakin kitab düşündüklərimlə əlaqəli olmasa belə çox maraqlı idi. Normalda hamı seriyalı qatillərə nifrət edər və ya onların ölümə layiq olduğunu düşünər. Lakin bir baxıma seriyalı qatillərin gözündən baxmağı da bacarır insam kitabı oxuduqca. Hər zaman təsdiq etdiyim bir fikri bir daha nəzərimə çatdırır ki heç bir insan doğuşdan pis olmur, insan qatil doğulmur qatil olur. Yeşil kitab boyu qızın hər addımında ona nəsə olacaq deyə hər hərəkətindən mən belə qorxurdum . Gölge hər nə qədər seriyalı qatil olsa belə məlum olur ki ,o günahsız insanlara toxunmur. Yeşillə aralarındakı münasibət zaman zaman insanı gülümsədir. Hadisələr tez tez inkişaf edir və daim həyəcanda saxlayır elə buna görədə kitabı 1 günə bitirdim. Təbii ki,2-3 cü cildlərini də oxumaq üçün səbrsizlənirəm.Kitabın peşəkarlıqla yazıldığı istifadə olunan bədii ifadə vasitələri və təsvir vasitələrindən hiss edilir . Oxunmağına dəyəcək bir kitabdır.
Ötanazi Okulu • Maral Atmaca #kitapyorumu • 352 sayfa
9/10 puan verdi
Selamm! Seveceğinize emin olduğum bir kitap yorumu ile geldim. Kitaba yapılan editleri ve kitap alıntılarını o kadar çok gördüm ve sevdimki hemen okumaya başladım. İyiki de okudum. Ötanazi Okulunu öyle normal bir okul sanmayın. Bu okulda ders işlenmiyor, dersler yerine cinayetler işleniyor! Hemen kitabı anlatayım: Ötanazi Okulunda suçlular, idam mahkûmları, tutuluyor. Bu suçlular belirli özelliklere göre sınıflandırılıyor ve gruplar haline getiriliyorlar. Bütün suçluların bir ölüm sırası var ve zamanı gelince öldürülüyorlar. Ama suçsuz biri daha var bu okulda. O kişi ise Yeşil. Yeşil, enerji bakanının kızı ve kalp hastası. Konuşamıyor ve birçok değişik fobisi var. Kimse tarafından sevilmeyen birisi. Babası tarafından bile... Her ne kadar onu sevmeseler de herkes onun hasta kalbinin peşinde. Özellikle de bir suikastçı olan Gölge. Bu okula sırf Yeşil'in kalbini almak için geliyor. Ama başka şekilde alacağının kendisi de farkında değil. Gölge okula gelince kitap daha da heyecanlı gitti ve bir sürü olaylar oldu. Okudukça Yeşil'in ailesini, üvey kardeşlerini, Gölge'yi ve ailesini, okuldaki suçluları tanıyoruz. Kitabın sonunda Gölge'yi çok kızdırdılar. Nasıl böyle bir şey yaptılar? İkinci kitapta Gölge bu sefer gerçekten de acımasız olacak. Şimdiden hissediyorum. Serinin ilk kitabı olduğu için daha çok karakterleri tanıdık. Çok güzel bir seri olacağına eminim. Diğer kitaplarda neler olacak çok merak ediyorum. Akıcı bir kurgu okumak istiyorsanız hiç durmayın hemen bu kitabı okumaya başlayın. Bayılacaksınız.
10/10 puan verdi
“+Gidersen unuturum... -Unutursan hatırlatırım.” Merhaba arkadaşlar bu benim bir kaç ay önce youtube'da sesli olarak dinlediğim kitaba yazdığım incelemedir. Bu kitap benim için gerçekten bir
Ötanazi Okulu...
10/10 puan verdi
Öncelikle selam. Bu benim ilk incelemem olacak. Ötanazi okulu, sosyal medyada çok fazla popüler ve tanıdığım herkes tarafından sevildiği için aldım. Aslında pişman olmadım. Kitab aşırı derecede
6/10 puan verdi
Beklentimin oldukça altında kalan bir kitap oldu benim için. Kitap akıcı olmakla beraber yazarın kalemini daha fazla geliştirmesi lazım.Karakterlere ve hikayeye kendimi veremedim.Yazar Yeşil’i bu
9/10 puan verdi
yazar ile yaralasar serisiyle tanışmıştım ve çok sevdiğim için bu serisine de bir şans vermek istedim. kitaba başlarken böyle bir kurgu beklemiyordum, farklı ve ağır bir kitap biraz da. konusu ilgi çekici ve karakterlerin hepsi ardındaki hikâyesini merak ettiriyor. karakterlerin çoğunu sevdim ve ilişkileri, arkadaşlıkları çok güzeldi. bir sahnede çok üzülürken de birkaç sayfada güldürebiliyor yazar. Yeşil karakterini seviyorum ama bazı anlar beni sinirlendirip utandırıyor ve sürekli ağlıyor olmamasını isterdim doğrusu. her an ağlaması ve hiçbir zaman kendini koruyamaması hoşuma gitmesede yine de bulunduğu durum çok zor ve kötü onu da anlayabiliyorum, elinden bir şey gelmiyor. Gölge ise... sevdiği kadının gözyaşlarına kıyamaması ve hemen yelkenlerini indirmesi veya tek bir gülüşüyle içinin yumuşaması çok tatlıydı. aralarındaki sohbetler de hoş ve güzeldi. fakat öldürdüğü sahnelerde dehşete kapılmamak elde değil özellikle kitapta en son öldürdüğü kişiyi düşününce... sanırım kadın karakterlerden en çok Emily ve Chloe'yi sevdim ve Chloe'nin geçmişte yaşadıklarını öğrenmeyi çok istiyorum. akıcı ve güzel bir kitap bir şans vermeye değer diye düşünüyorum, altı çizilecek çok fazla güzel yer var ve olaylar sizi içine çekiyor. yazar yine sonu bizi merakta bırakacak şekilde bitirmiş bu nedenle de arayı açmadan ikinci kitaba başlamayı düşünüyorum.♡

Maral AtmacaYazar · 6 kitap
Kimliğini ve hayatını sır gibi saklayan Maral Atmaca 4 çocuk annesi bir ev hanımıdır. Aksaray doğumlu yazar yaşantısına İstanbul'da devam etmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.