Seçme Yazılar ve Bir Hikaye

10/10 puan verdi
Bu kitabı okurken sanki Orhan Pamuk’la karşılıklı oturmuşuz da saatlerce sohbet etmişiz gibi hissettim. Cümlelerin arasında kaybolurken kendimi buldum… Acılar, sevinçler, ilgiler, heyecanlar benzer olunca insanların birbirlerini anlaması gerçekten kolaylaşıyor… Bu sebeple bu kitabı, okurken kendimi dinlendirdiğim kitaplar kategorisine koyuyorum. ** Orhan Pamuk bu kitabında geçmiş dönemlere ait yazılarını, söyleşilerini derlemiş ve bu kitabı ortaya çıkarmış iyi de yapmış, daha çok sevdim kendisini. Okurken bir yandan da motive oldum. Hep bir şeyler yazmak istemişimdir ama bazen kalemi elime alınca ortaya çıkacaklardan korkuyorum. Ama meğerse doğrusu da buymuş insanın her yazdığı bir sanat eseri olmuyormuş zaten.
9/10 puan verdi
Secimlerden sonra cokmustum. Iki sey iyi hissettirdi: 1)KKnin istifa etmemesi (demek o da o kadar yuksek karakterli degilmis) 2) Bu kitap (30 yil once adam ayni seyleri gormus, bizden neden bir bok olmayacagini anlayinca isine ve hayatina odaklanmis)
Puan vermedi
1999 yılında piyasaya çıkan Öteki Renkler, Orhan Pamuk'un nasıl yazdığını anlayabilmek için incelenmesi gereken ve yazar hakkında bir çok ipucu veren bir kaynak kitap niteliğinde. Yazarın renkli dünyasını, hayat görüşünü anlayabilmek için, kızı Rüya ile geçirdiği ada tatillerini, Rüya ile oynadığı oyunlarda ona yenildiğinde bazen nasıl "sinir olduğunu" iyimserlikle okuyabilmek için, Pamuk'un sevdiği yazarları bilmek, tanpınar hayranlığını görebilmek için Pamuk'u sevenlerin alması gereken bir nevi deneme kitabıdır.
Puan vermedi
Orhan Pamuk denemelerinden, söyleşilerinden, gazete yazılarından oluşan bu kitapta Orhan Pamuk'un edebiyata ve dünyaya bakışı hakkında çok şey öğrenilebilir. Ayrıca, kitapta kısmen otobiyografik sayılabilecek bir hikaye de var.
Öteki RenklerOrhan Pamuk · İletişim Yayınları · 1999741 okunma
5/10 puan verdi
Öteki Renkler
Orhan Pamuk'un tüm yazdıklarını okumuş biri olarak, diğer eserlerinin gerisinde kalan bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki romanlar kadar sürükleyici olmaması doğal fakat belirtilen anektodlar ve düşüncelerin daha etkileyici olmasını beklerdim. Kendini tekrar eden pek çok paragraf bulunuyor.
Öteki RenklerOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 2018741 okunma
25 öğeden 21 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.