Tomris Uyar
Tomris Uyar bu kitabında, Otuzların Kadını 'nın yağlı boya portresinin iç çizgilerini okumaktan başlayarak kimi zaman fiziksel özellikleriyle, kimi zaman da davranışlarıyla kendisine benzeyen diğer otuzlu kadınların öykülerini bir araya getiriyor. Yazarın 'Yenilikçi' arayışının örnekleri olan bu öyküler toplum ve insan gerçekliğiyle birlikte bir değişim sürecindeki bireyin durumunu gözler önüne seriyor.
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 4 dk.Sayfa Sayısı: 108Basım Tarihi: Ocak 2019İlk Yayın Tarihi: 1992Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
ISBN: 9789750810066Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

120 syf.
9/10 puan verdi
Düşünen kadınları seviyorum. Üreten kadınları seviyorum. Bir duyguyu iyice ifade edebilmek ya da hakkını verebilmek için tüm benliğini ortaya koyan kadınları da seviyorum. Sanırım ben kadını hem anne haliyle, hem sevgili/eş haliyle, hem bilim kadını haliyle, hem de sanatçı haliyle çok seviyorum. Ya da genel olarak “kadınları, kadınlığı seviyorum”
Otuzların KadınıTomris Uyar · Yapı Kredi Yayınları · 20191,373 okunma
108 syf.
9/10 puan verdi
Tomris Uyar
Ben, benim. Benim neler yaşadığımı bilemeyeceğine göre toplumsal gözlemlerini kendine sakla. Otuzların Kadını Tomris Uyar’ın, farklı dönemleri, şehirleri, kişileri, hatta geçmişi ve bugünü bir araya getiren ve birbiriyle kesişen kısa öykülerinden oluşuyor. Duru bir anlatımı var. Kısa olmasına rağmen birçok konudan derinlemesine bahseden, özenle yazılmış, inceliklerle dolu geniş bir içeriğe de sahip. Yazarın okuduğum ilk kitabı ve kalemine üslubuna bayıldım... En kısa zamanda diğer kitaplarını da okumak istiyorum. Keyifle okunan muhteşem bir eser. Kitapla kalın. Merhaba canım; Önce iyi bir haber: yalnızlığa sandığımdan daha çabuk alıştım. Aslında sensizliğe demek daha doğru, çünkü ne de olsa yalnızlığa baştan beri alışkınım...
Otuzların KadınıTomris Uyar · Yapı Kredi Yayınları · 20191,373 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.