Maral Atmaca

Puan

8.610 üzerinden
127 Kişi · 29 İnceleme
Öyle Bir Uğradım
“Sizce Fazıl unuttu mu, Bukre’yi?” Bakışları mahzunlaştı. "Bukre korkardı unutulmaktan,” Kitaptaki bir bölüme değinerek, “Fazıl söz ver­mişti onu hiç unutmayacağına,” dedi hüzünlü bir sesle. "Sizce tuttu mu sözünü?” (...) “Fazıl onu unuttuysa bile içinde bir yerlerde, çok derinlerde onu hissettiğine eminim,” --- * Öyle Bir Uğradım,
8/10 puan verdi
İçimde “ukde” kalan bir kitap...
“𝙊̈𝙮𝙡𝙚 𝙗𝙞𝙧 𝙪𝙜̆𝙧𝙖𝙙ı𝙢” 𝙙𝙚𝙧𝙘𝙚𝙨𝙞𝙣𝙚 𝙜𝙚𝙡𝙢𝙞𝙨̧𝙩𝙞 𝙫𝙚 “𝙊̈𝙮𝙡𝙚 𝙗𝙞𝙧 𝙪𝙜̆𝙧𝙖𝙙ı𝙢” 𝙙𝙚𝙧𝙘𝙚𝙨𝙞𝙣𝙚 𝙜𝙞𝙩𝙩𝙞. Spoi var!!! Nereden başlayayım yaa? Bu seriye başlarken beni bu kadar üzeceğini tahmin etmemiştim. Maral'ın kaleminden hiç üzücü kitap okumadım bu zamana kadar. Gerçekten de iyiki Maral kötü sonlu kitaplar yazmıyor. Yoksa biz mahvoluruz :) Başdan sona geleyim.
Spoiler içerir
İçimde küçük bir burukluk var kitabın nasıl bir sonla biteceğini nasıl olacağını bilmiyordum ve kendi içimde teoriler de oluşturmaya çalışıyordum içten içe hep böyle bitmesini istediğimi biliyorum biraz eksik Biraz buruk biraz 'ukde' li' bitsin istiyordum ukde amacına ulaşsın ve ayrılık ile nihayatlesin istiyordum nitekim böyle de oldu ukte emeline ulaştı ve kendi vardığını sildi bu dünyaya dan ben kitabı okurken ukde ile aynı korkularla endişeler sahiptim o gittikten sonra ne olacak Eflah nasıl atlatacak diye endişe ediyorudum ama yinede ukde emeline ulaşsın istiyorudum kitabın sonunda Eflah için en iyisi oldu belkide bilmiyorum ama bukre de gerçek aşkı bulmuş olması ukde nin onun için gerçekten doğru kadın olduğunu gösteriyor kitabın sonu için keşke daha faklı olsaydı diyemiyorum çünkü ben bu sondan gayet memnunum bazen de içimide buruk ve hüzünlü kalacak kitaplar okumalıyız ayrıyetten kitabın sonun daki o habar kanalı sayfasında büyük tanerin sonunu okumuş olduk ve bu küçük detay beni üzsede sevindirdi ama buruk bir seviniç büyük taner de ukde ye kavuştu sonsuzlukta ben kitabı okurken aslında sonunu biliyordum aslında hep içimde onlar o uçurumdan düştüklerin de zaten ölüme gidiyorlardı ama evren farkında olmadan onlara üç ay daha verdi ve sonunda ikisinde böyle olucagını hissetmiştim o kaza da olmasa da gerek oldu evren kendi döngüsüne devam etti (Biraz bölük pörçük bir yazı oldu ama yazarken aklıma ne geldiyse okumayı bitirince ne hissettiysem öyle yazdım ve ne yazdığımı konturol etmeden paylaşıyorum içimden nasıl geldiyse ne düşündüysem aynen öyle aktardım)
Öyle Bir Uğradım 2
Öyle Bir Uğradım 2Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 2024263 okunma
10/10 puan verdi
Öyle Bir Uğradım 2 Sabırsızlıkla ikinci kitabını bekleyip büyük bir beğeni ile devam eden hikayeyi okudum. Güzel ve imkansız bir aşk hikayesi.. Okunası ve yaşanası.. Yapılan yanlışlar, zaman, döngü ve yaşananlar.. Güzel bir kitaptı iki kitabı da severek okudum Teşekkür ederim Maral Atmaca emeğine ve yüreğine sağlık dilerim güzel mutlu sonla güzel hikayelerde diğer kitaplarda buluşmak üzere..
9/10 puan verdi
1. Kitabı okuduğumda bayılmıştım Eflah benim hayatımda gördüğüm en tatlı erkek karakterdi. Kızmak istese bile kızamazdı.Sonra Ukde vuruldu ve kitap bitti biraz mutluydum aslında çünkü 2. Kitap daha heyecanlı olucaktı Ukde'nin Necip ve Piraye'yi kurtarmak için kendinden vazgeçeceğini biliyordum ama yinede çok üzüldüm belki bir umut mutlu sonla biter diye düşünmüştüm ama ben böyle dedim diye sakın okumamazlık yapmayın çünkü kitapta şok etkisi yaratan bazı yerler var ve bence Eflah hala tanıdım en tatlı erkek olarak kalmaya devam edicek seni unutmayacağım Eflah... Son olarak kitaptan bir söz ile bitiricem "+Sizce Fazıl unuttu mu Bukre'yi?" "-Fazıl onu unuttuysa bile içinde bir yerlerde,çok derinlerde onu hissettiğine eminim"
Öyle Bir Uğradım 2 (Ciltli)Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 2024263 okunma
26 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.