Oyun Kuruculuktan Oyun Bozuculuğa

3 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
“Bu kitapta kendi ülkemiz de dâhil olmak üzere dünyada ne kadar çok yalancı siyasetçi olduğunu ve bu yalancıların tasarrufları yüzünden insanların ne kadar çok çektiklerini dış politika perspektifinden anlatmaya çalıştım.” Emekli Büyükelçi Murat Özçelik, ABD ve Ortadoğu ülkeleriyle görüşmelerinin, yürüttükleri ortak çalışmaların tecrübesiyle, hem ülkemizde hem de dünyada politik manipülasyonların, kavramsal derinliği alınarak içi boş sloganlar haline getirilen değerlerle insanları ayrıştırma politikalarının benzerliğine örnekler veriyor. Kitap, 21. yüzyıl dış politikasının ana parametreleri sunarken; kaçınılması ve yapılması gerekenlere değiniyor, “umutlu” tabloyu nedenleriyle birlikte çiziyor
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 21 dk.Sayfa Sayısı: 224Basım Tarihi: 30 Kasım 2018Yayınevi: Karakarga Yayınları
ISBN: 9786052241745Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

224 syf.
6/10 puan verdi
Murat Özçelik, alışılmış kalıpların biraz dışında düşünen, önemli görevlerde bulunmuş bir eski diplomat. 2006-11 döneminde önce Irak Özel Temsilcisi, sonra Bağdat Büyükelçisi olarak Türkiye'nin Irak politikasında icra makamında da bulundu. Bilhassa Irak Kürtleriyle ilişkiler bağlamında kaydadeğer görüşleri var(dı). Bir dönemin muhasebesi için -elbette benzer her kitapta olduğu gibi, subjektif yanı çok ve süzgeçten geçirilmesi gerekir- okunabilecek yan kaynaklardan biri bu hatırat.
Oyun Kuruculuktan Oyun Bozuculuğa
Oyun Kuruculuktan Oyun BozuculuğaMurat Özcelik · Karakarga Yayınları · 20184 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.