Almanlar: 1933 - 45

2 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
“ÖZGÜR Olduklarını Sanıyorlardı” Raflarda Yerini Aldı! Frankfurt Üniversitesi’nde araştırma profesörü olan Milton Mayer, Kronenberg adındaki küçük bir kasabada yaşadığı sırada on Alman ve onların 1933-1945 yıllarındaki hayatları üzerine bir çalışma yapar. Mayer bu insanları Nazi yapan şeyin ne olduğunu merak etmiştir ve bu kişilerle yaptığı savaş sonrası röportajları temel alan bir kitap yazar. Onlarla Nazilik, Nazi Almanya’sının güç kazanması, kötülüğün kitlesel yükselişi üzerine yaptığı söyleşiler bu kitabın temelini oluşturmaktadır. “Nazi denen bu korkunç canavar ruhlu adamı hep görmek istedim. Onunla konuşmak ve onu dinlemek istedim. Onu anlamaya çalışmak istedim. İkimiz de insandık neticede.” İlk kez 1955’te basılan Özgür Olduklarını Sanıyorlardı, değişimin yavaş bir şekilde kendini hissettirmesini, kötülüğün sessiz yükselişini, ahlaki otoritenin ortadan kalkmasını basit ama açıklayıcı bir şekilde gözler önüne sermektedir.
Türler:
376 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Ekim 2021

376 syf.
8/10 puan verdi
Özgür Olduklarını Sanıyorlardı
Milton Stanford Mayer, 1908 - 1986 yılları arasında yaşamış gazeteci ve eğitimcidir. Gazete ve ajanslarda muhabirlik ve yazarlık haricinde, Benjamin Franklin Gazetecilik ödülünü de kazanmıştır. Mayer, 2. Dünya Savaşı sırasında ise vicdani retçidir. Lakin savaş bitiminde Almanya'ya gider ve orada Alman ailelerle beraber yaşayarak,
Özgür Olduklarını SanıyorlardıMilton Mayer · The Kitap · 05 okunma
376 syf.
Puan vermedi
Okumakda fayda var
kitapda 10 kişi ile yapılan röportajlar da anlaşılan o ki; Irkçılık, ötekileştirme, öldürme gibi yaklaşımlar sorunu çözme noktasındansa, sorunu dahada perçinlemekdedir. Bir halkı sindirmek yada yok saymakla ve öldürmekle ne yok edersiniz nede sorunu çözersiniz. Birlikde yaşamının ve enpati kurmanın yollarını kafa yormadıkca sanırsam bu sorun hiç bitmiyecek. Günümüz ve Geçmiş Türkiyesinde de pek farklı değil. O yüzden okumanızı tavsiye ederim. Belki diyeceksiniz “ bunlar bilinen şeyler” olsun siz yinede okuyun. Yazar Mayer in kurdugu enpati gibi. Ve onlara 10 Arkadaşı olarak lanse eder. İyi okumalar.
Özgür Olduklarını SanıyorlardıMilton Mayer · The Kitap · 05 okunma

Milton Mayer
Milton MayerYazar · 1 kitap
Reform Yahudiliğinde yetişen Mayer, Morris Samuel Mayer ve Louise (Gerson) çiftinin oğlu olarak Chicago'da doğdu . Latince ve dillere ağırlık vererek klasik bir eğitim aldığı Englewood Lisesi'nden mezun oldu .Chicago Üniversitesi'nde okudu (1925–28), ancak diploma alamadı; 1942'de Saturday Evening Post'a "1928'de yatakhane penceresinden bira şişelerini fırlattığı için sürekli denetimli serbestliğe tabi tutulduğunu" söyledi. Associated Press (1928–29), Chicago Evening Post ve theChicago Amerikan . Post'taki görevi sırasında ilk karısı Bertha Tepper ile evlendi (çiftin iki kızı vardı). 1945'te boşandılar ve iki yıl sonra Mayer, dergi sütunlarında "Bebek" olarak bahsettiği Jane Scully ile evlendi. [ kaynak belirtilmeli ] Mayer ve Scully, Scully'nin iki oğlu Dicken ve Rock'ı büyüttü . Rock Scully 1965'ten 1985'e kadar Grateful Dead'in başlıca yöneticilerinden biriydi, Dicken ise grup için mal müdürü olarak çalıştı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.