Özgürlük İçin Kürt Yazıları

Vedat Türkali

Özgürlük İçin Kürt Yazıları Sözleri ve Alıntıları

Özgürlük İçin Kürt Yazıları sözleri ve alıntılarını, Özgürlük İçin Kürt Yazıları kitap alıntılarını, Özgürlük İçin Kürt Yazıları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her karanlığın ötesinde ışık vardır tarihte. "Hiçbir zaman tam karanlık değildir gece"
Sokakta, lokantada bakıyorum; tümüyle sımsıcak bizim insanlarımız. Hiçbir kötülük duygusu uğramıyor içime. Ama duyduklarım, bildiklerimle yüreğim burkuluyor. Suçluluk duygusu çöküyor üstüme: niye bunca yıl anlayışsız davrandık bu kadar yakınımızdaki, böylesine kardeşçe bir halka. Akşamüstü otelin önünde bekleşen arkadaşlara karışırken Gülten Kaya boynuma sarılıp ağladı ağlayacak uyarıyor beni,yalnız bir yere çıkmayayım diye. Öteki arkadaşlar da katılıyor bu uyarıya. Şimdi ey ülkemizi eşi görülmedik vatanseverlikle yöneten pek ziyade saygıdeğer devlet, hükümet büyüklerimiz, benim gibi 82 yaşındaki bir Türk yazarın bile ülkesinde gezmesinden namuslu kişiler kaygı duyuyorlarsa bu olgu sizlere bir şey söylemez mi?
Sayfa 144Kitabı okudu
İnsanım diyen herkese soracaklar :"Kürt halkına vahşice kırımlar, kıyımlar uygulanırken, Türk, Kürt halkları gereksiz yere birbirlerine düşman edilip kırdırılırken, siz neredeydiniz? Ne yapıyordunuz?
"Söylemeye dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin kardeşim." Gençlerimiz ölürken, öldürülürken, kabahat da değil suçtur yaptığımız. Korkulardan, önyargılardan kurtulmadıkça sürüp gidecek suçluluğumuz. Bu kan da durmayacak. Dert bizden geliyor
Sayfa 113Kitabı okudu
Özellikle biz Türk ilericilerinin durumumuzu açık yüreklilikle görüp saptamamız gerekiyor. En hoşgörülü yaklaşımda bile Nazım'ın şu ünlü dizlerini anımsamadan edemiyor insan: "söylemeye dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin kardeşim". Gençlerimiz ölürken, öldürülürken kabahat da değil suçtur yaptığımız. Korkulardan, önyargılardan kurtulmadıkça sürüp gidecek suçluluğumuz. Bu kan da durmayacak. Dert bizden geliyor.
Sayfa 113Kitabı okudu
Bugün emperyalizm dünyanın her yerinde böl yönet kurnazlığını yineleyip duruyor. Önce halklar en sinsi yöntemlerle birbirlerine düşürülür. Kanlar akar. Sonra büyük devletler araya girip çözümler önermeye başlarlar.
Geri111
117 öğeden 111 ile 117 arasındakiler gösteriliyor.