Özne Özel Sayı - Aristoteles

1 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
-Unesco 2016 Aristoteles Yılı - Aristoteles 2400 Yaşında -Aristoteles: Yaşamı, Yapıtları ve Felsefesi / H. Nur Erkızan -Aristoteles'in Ousia'sı ve Substans Kavramı / Ioanna Kuçuradi -Aristoteles'in Metafizik'inde Teoloji ve Ontoloji / G. Patzig /Aylin Çankaya -Aristoteles'te Düşünme-Varlık İlişkisi ve Nesnellik / Betül Çotuksöken -Aristotelesçi Doğa Felsefesi ve Metafizik İlişkisi Bağlamında Boşluğun Reddi / Zeliha Burcu Yılmaz -Doğadaki "Madde" ve Doğanın Bilgisi: Aristoteles ve Aristotelesçi Gelenek / J. J. Fitz Gerald / Esra Çağrı -"Nous Poietikos" (Intellectus Agens) Kavramı / Saffet Babür -Aristoteles'te Phantasia Üzerine / Esra Çağrı -Brentano'da Mental-Fiziksel Olanın Aristotelesçi Kökenleri / Servet Gözetlik -Husserl'in Metabaza İlişkin Endişesinin Aristoteles ve Brentano'daki Emsalleri / -John K. O' Connor / Kamuran Gödelek -Çağdaş Aristotelesçi Düşüncede İnsan: Nussbaum'un Özcü (Essentialist) İnsan Anlayışı -Üzerine Bir İnceleme / H. Nur Erkızan -Aristoteles'te Mükemmel Yaşamın Neliği / Aylin Çankaya -Aristoteles'in Eudaimonia Üzerine Düşünceleri / T. Nagel / H. Nur Erkızan -Aristoteles'in Siyaset Felsefesi / Neşet Toku -Aristoteles Felsefesinde Devletin ve Politik Yaşamın Anlamı / Aynur Yurtsever -Aristoteles'te Polis'in Doğası Gereği (Esti Phusei) Var Olması Ne Anlama Gelir? / Barış Mutlu -Aristoteles, "Aristotelesçi Bir Sosyal Demokrat mıydı?"/ R. Mulgan /Aylin Çankaya -Varlık Kavrayışı ile İlgi İçinde Aristoteles Poetikası / İsmail Tunalı -Aristoteles'in Güzellik ve Sanat Üzerine Olan Görüşleri / Sara Çelik -Aristoteles'in "Poetika"sında Mimesis'in Dönüştürülmesi / Celal Gürbüz -Aristoteles'te Mimesis Kavramı / Zehragül Aşkın -Aristoteles'e Göre Retorik / Metin Bal -Aristotelesçilik / H. Nur Erkızan (Tanıtım Bülteninden)
400 sayfa

Özne Dergisi
Özne DergisiYazar · 21 kitap
Dergiler, kültürün toprağında yeşerir ve bu topraktan beslenerek hayat bulur ve tinsel ufkumuzu genişletirler. Cemil Meriç şöyle demiştir: “Dergi, hür tefekkürün kalesi.” Gerçekten de dergiler özgür düşünmenin ve yaratmanın kendini ortaya koyduğu ve dile getirdiği ortamlardır. Bu bağlamda bir toplumun sanat, bilim ve düşünce alanındaki arayışları, başarıları ve zenginliği öncelikle dergilerde görünür. Dergiler aynı zamanda bir okul işlevi görür. Nice edebiyat, sanat ve düşünce insanlarının yetişmesinde, gelişiminde dergilerin işlevi göz ardı edilemez. 2004 Ocak-Şubat ayından itibaren yayımlanan ÖZNE Felsefe Dergisi, felsefe konusunda üreten, yaratan kişileri, özneleri buluşturan bir ortamdır. Özne, kuruluşundan bu güne çeşitli özel sayılarıyla dikkati çekti. 4. sayıda ünlü filozof Kant’ın 200. ölüm yıldönümü nedeniyle onun felsefesini ele alan yazılar ağırlıktaydı. 2005 yılında çıkan 5. sayıda “Türkiye’de Felsefe” konusu ele alındı ve bugüne kadar çıkan her sayıda belirli bir konuda özel dosyalara yer verildi. Bu dosyaların konuları şöyle sıralanabilir: Felsefe-Edebiyat İlişkileri (6. sayı, 2006), Nihilizm Sorunu (7. sayı, 2007), Türkiye’yi Düşünmek (8. sayı, 2008), Akıl (9. sayı, 2009), Bunalım (10. sayı, 2010), Aristoteles özel sayısı (11-12. sayı, 2011, Edit. Hatice Nur Erkızan), Felsefe ve Günümüz Sorunları (13. sayı, güz 2011, Edit. H. Haluk Erdem), Jean Baudrillard (14. sayı, bahar 2011, Edit. Oğuz Adanır), “Siyasetin Aynasında Türkiye” (15. Sayı, Güz 2011, Edit. Ali Osman Gündoğan).
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.