Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Pan Dergisi - Sayı: 10

Pan Dergisi

Pan Dergisi - Sayı: 10 Gönderileri

Pan Dergisi - Sayı: 10 kitaplarını, Pan Dergisi - Sayı: 10 sözleri ve alıntılarını, Pan Dergisi - Sayı: 10 yazarlarını, Pan Dergisi - Sayı: 10 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ben karamsar değilim bayım, buralar çok karanlık!
Sayfa 37 - Bankın Aksi UcuKitabı okudu
"hayata âşık değilim ama ölümden fena korkuyorum."
Sayfa 25 - 17 Yazına Ait Bir FotoğrafKitabı okudu
Reklam
Ben aslında uzun bir süredir kayıpmışım gibi hissediyorum ama arayanım yok, aranmayan bir şey ne kadar kayıptır emin olamıyorum.
Sayfa 24 - 17 Yazına Ait Bir FotoğrafKitabı okudu
“öteki”nin sesini kısmaya çalışmak, en baskın ifade özgürlüğü ihlallerinden biridir.
Uzun Sürmüş Bir Günün Akşamı bize inancın ve dogmanın ne olduğunu, adeta bedenimizin içinden geçirerek sorgulatıp düşündürür.
12 Eylül 1980 darbesinin ardından “kitapsızlaştırma” projesi, sübvansiyonun kaldırılıp kâğıt fiyatlarının inanılmaz ölçüde artması, kitapla silahın yan yana suç aleti olarak sergilenmesi vb. şekillerde yürütülürken yaşanan kan kaybı, neoliberal politikaların tatlı haplar olarak yutturulması sürecinde “amaan bırakın bu entel takıntıları” gibi yaklaşımlarla, bilginin, kültürün aşağılanmasıyla sürdürüldü.
Reklam
Kitap kurtları her kuşakta azınlıktadır; okumak müthiş ödüllendirici olmakla beraber zorlu, yorucu, bezdirici olabilen bir süreçtir.
ah, ah bazı şeyler, bazı şeyler imkansızca özleniyor!
"Ben karamsar değilim bayım, buralar çok karanlık!”
Kendini özel hisseden ama bir türlü hak ettiği değeri göremediğini düşünen insanlar vardır ya işte ben tam öyle bir salağım
Reklam
Artık ailemle daha az görüşüyorum, babamdan harçlık isteyince utanılacak yaşlara geldim.
Seninle yürüdüğümüz gün, ıslak taşların ve sarı ışıkların arasında elini elime almak istedim ama sana söylemeye çekindim. Nasıl olsa bir daha görüşürüz diye de çok umursamadım bu durumu ama bir daha görüşmedik
Şiirin devamında yer alan “linç edilmem için artık tüm deliller elde / kazandım nefretini fahişelerin / lânet ediyor bana bakireler de” dizeleri dördüncü döneme hâkim olan birey-toplum çatışmasının göstergesidir. Tüm toplum taraflarınca reddedilen Özel’i devlet veya sistem de daima gözetlemektedir.
Sosyalist çevre ile arasındaki gemileri yakan Özel, yeni dahil olduğu İslamcı entelijansiyanın da kendisini kabul etmeye hazır olmadığını bilir (Özel, WSNBD 94). Dolayısıyla Özel, toplum içinde ve görüşler arasında yalnız kalmıştır.
Sezai Karakoç’un genel yayın yönetmenliğini yaptığı, İslamcı çizgide olan Diriliş dergisinde yayımlanan şiir, İsmet Özel’in sosyalist düşünceyi terk ettiğini, kendisini artık bir “Müslüman” olarak nitelediğini muştular (Guida 121).