Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Payitaht İstanbul

Ahmet Apaydın

Payitaht İstanbul Sözleri ve Alıntıları

Payitaht İstanbul sözleri ve alıntılarını, Payitaht İstanbul kitap alıntılarını, Payitaht İstanbul en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fotoğraflar, yalan söylemez...
Sayfa 99 - Yedikıta KitaplığıKitabı okudu
Sizin görüşünüz nedir?
Devirden ve şartlardan dem vuranların hakkı yok değil;ama ölçülü bir yerleşim, tabiata meydan okuyan değil, onunla bütünleşen, tarih ve coğrafyanın izlerini yansıtan bir şehir herkesin hakkı değil mi ?
Sayfa 144Kitabı okudu
Reklam
Eminönü, eskiden beri bir cazibe merkezi olagelmiştir. İstanbul'un fethinden sonra, şehre gelen malların kontrol altına alınabilmesi için bir Gümrük Eminliği binası yapılmış. Bundan dolayı bu mahalleye "Eminlik Önü" denmeye başlanmış. Zamanla halk yakıştırmasıyla bu isim, bugün de kullanılan "Eminönü" şekline dönüşmüş.
Sayfa 99 - Yedikıta KitaplığıKitabı okudu
" Müşteri dört bir taraftan sözlerle, işaretlerle çağırılır. Rum tüccar, biraz da azametli bir tavırla seslenir; aynı derecede hilekâr ama daha mütevazı görünen Ermeni mübalağalı bir hürmetle celbetmek ister; Yahudi satacağı şeyleri kulağınıza fısıldar; dükkânının eşiğinde bir mindere bağdaş kurup oturan ağırbaşlı Türk ise ancak gözleriyle davet eder ve işi kadere bırakır."
Sayfa 221 - Yedikıta KitaplığıKitabı okudu
İstanbul'da kalan eserlerin ihtişamına kapılmamak mümkün değilken gidenlerin hüznü yeter bize...
Sayfa 111 - Yedikıta KitaplığıKitabı okudu
... ölçülü bir yerleşim, tabiata meydan okuya değil, onunla bütünleşen, tarih ve coğrafyanın izlerini yansıtan bir şehir herkesin hakkı değil mi?
Sayfa 141 - Yedikıta KitaplığıKitabı okudu
Reklam
Osmanlı payitahtı İstanbulu gönlünde yar eyleyenlere..
yedikıtaKitabı okudu
"Geldikleri gibi giderler!" Bugün Vahdettin zamanında İstanbul'u ele geçiren işgal kuvvetlerinin Kurtuluş Savaşı sonucu tası tarağı toplayıp gitmelerinin ardından kahraman-ı âlişan Türk ordusunun İstanbul'a girişinin, #İstanbulunKurtuluşu'nun 99. Sene-î devriyes-i 4 yıl 10 ay süren işgal, 6 Ekim'de Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu'nun İstanbul'a girmesiyle nihâyet buldu Bu özel günde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve cem’ kahramanlarımızı saygı ve minnetle yâd etmekteyiz efendim
Ebu Eyyübe'l Ensari Hazretleri
"Bu şehirde yaşayan müslümanlara ne mutlu!" deyip Peygamberimiz'in(s.a.v.) İmam Buhari'nin rivayet ettiği şu hadisiyle onları müjdeliyor: 'Ashabımdan bir beldede vefat eden kimse,o belde halkı için kıyamet gününde bir kumandan ve nurdur.'
Istanbul'da kalan eserlerin ihtişamına kapılmamak mümkün değilken gidenlerin hüznü yeter bizlere...
Reklam
"Ahmet Şevki,İstanbul'dan ayrılırken ona duyduğu sevgiyi ve hüznünü mükemmel bir şekilde ifade etmektedir: Belki günler bizi tekrar bir araya getirir, kavuşmayı yine görürüm Keşke şehirlerin de bir kalbi olsaydı,insan kalbi gibi yansaydı Keşke bendeki hüzün İstanbul'da da olsaydı, ayrılığın ne yaptığını görseydi Nerede olduğumu bilmiş olsa,minareleri ve kaleleri ses verirdi.
Sayfa 33
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.