Kadim ve Modern Bilimin Sırları ve Teoloji İçin Temel Bir Anahtar

H. P. Blavatsky
Bu dev esere başlarken, esrarengiz ve sırlarla dolu bir kapının önünde durduğumu biliyordum. Üstelik, yazarının ruhunun, her seferinde, kitaplarının çevirmenlerini itinayla seçtiğini ve o istemedikçe bir sözcüğüne bile dokunmanın çok zahmetli olduğu rivayetinden de haberim vardı ve ‘anahtarı’’ kullanıp ‘’kapıyı aralamaya’’ karar verdim. Helena Petrovna Blavatsky’nin bu baş yapıtında, felsefe, ezoterizm ve okültizmin derin sularında bilinenden bilinmeyene doğru ilerleyecek, parapsikoloji, medyumluk, duyuötesi varlıklar , elemental ruhlar, hayaletler, çözülemeyen fenomenler ve reenkarnasyonun karanlık geçitlerinde heyecanlı bir serüven yaşayacaksınız.. Eski Mısır gizemleri,Budizmin sırları, kadim astronomi ve astroloji, Hint, Pers ve Pagan kültürleri, gerçek Kabala, İskandinav mitleri, Zerdüşt felsefesi, Hint Vedaları, Sufilik gibi ezoterik öğretiler bu dev eserde tek tek karşınıza çıkacak, yüzyıllardır karşı karşıya gelen din dünyası ve pozitif bilimlerin çatışmalarını, ünlü bilim adamlarının çalışmaları ve yaşamlarına dair notları, Paracelsus, Pisagor ve Mesmer gibi bilim dâhilerinin müthiş buluşları ve Plato’nun tarihsel öğretilerini bulacaksınız. Ayrıca, varoluş teorilerine,kozmogonilere ve ünlü kehanetlere de değinen Blavatsky,kendine özgü alegorik ve ironik dil kullanımı ve tekdüzelikten uzak anlatım şekliyle , bir yandan sert eleştirilerini tatlı imalarla yumuşatırken, aynı zamanda okuyucuyu düşünmeye zorlayıp sık sık gülümsetmeyi de ihmal etmeyecektir... Bu ilginç kitapta, RUH’un, doğum, yaşam ve ölüm döngülerinin iç yüzünü, ölüm-sonrası bilinmezliğinin perde arkasını da görebilecek, ‘’Astral Işık’’, ‘’Gri madde’’, ‘’Ether’’, ‘’Yaşam-Ateşi’’ , rüya gizemlerini, Levh-i Mahfuz’un ezoterizmdeki yerini büyük bir ilgiyle okuyabilecek, her satırda ‘’peçe’ biraz daha kalktığında, anahtarın açtığı kapılarda ‘’şahit olacaksınız.’’ Bana onun dili olma fırsatı veren, muhteşem kadın Helena Petrovna Blavatsky’nin ruhuna sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.. ‘’Ölüm geldiğinde, ruh, ait olduğu yere, yıldızlara yükselir, beden ise, ait olduğu fiziksel elementlerine, toprağa geri döner….
432 sayfa

Kadim ve Modern Bilimin Sırları
432 syf.
8/10 puan verdi
Peçesiz İsis 1 Kadim ve Modern Bilimin Sırları ve Teoloji İçin Temel Bir Anahtar Isis Unveiled - Volumes 1, 1887.
Yöntem
432 syf.
Puan vermedi
Bilimsel yönteme getirdiği eleştirilerle dikkat çekmektedir, insanı düşünmeye sevk eden derinlikli bir tartışma sunuyor.Bilimsel yöntemin eleştirilebilir bir insan yapısı olduğunu vurgularken, sınırlarını ve kusurlarını ortaya koyarak, modern bilimin temelindeki eksiklikleri sorgulaması oldukça değerli bir çaba. Ancak, bu eleştirilerin ardından somut, bir çözüm ya da alternatif bir yöntem önerilmemesi, tatminsizlik hissi yaratıyor.Buna rağmen eser, modern bilimin sınırlılıklarını ve kadim bilgilerin bilimle olan derin bağlarını etkileyici bir şekilde ele alıyor. İnsanlığa, kadim bilgilerin ne kadar yanlış anlaşıldığını gösterirken, olaylara her zaman daha geniş bir perspektif ile bakmak gerektiğini gösteriyor.
391 syf.
8/10 puan verdi
Hayatınızda okuyabileceğimiz en zor, nadir eserlerden biri olan bu #kitap ,Her okuyanın anlayamayacağı bilgilerle donanmış bir labirent olmakla beraber, Doğal olarak verdiği bilgilerin bir kısmı çağın gerisinde kalmıştır. Eser ,Okültizmle ilgilenen kişiler dışında, hayatınıza pek bir şey katmayabilir
391 syf.
9/10 puan verdi
Okültizm okumalarında kesinlikle okunması gereken bir metin. Okült çalışmalarınve deneylerin öncesinde Amerika'da, Avrupa'da ve hatta Asya'da yaşanan iftira ve karalama çabalarının harika bir özeti çıkarılmış.

H. P. BlavatskyYazar · 17 kitap
Rus Okültist, Teosofi Derneği'nin kurucusu ve Teozofi'nin batıda yaygınlaşmasını sağlayan kişidir. Madam Blavatsky diye de bilinir. 31 Temmuz 1831'de o zamanlar Rus İmparatorluğu'nun bir şehri olan Yekaterinoslav'da (günümüzde Ukrayna) Rus-Alman karışık soylu aristokrat bir ailede doğdu ve 8 Mayıs 1891'de Londra'da ölmüştür. 1848'den 1858'e kadar dünyayı dolaşmış, 1873'te New York'a göç etmiştir. 1878'te de Amerikan vatandaşı olmuştur. Büyük ölçüde kendi kendini yetiştirmiş ve gençlik yıllarında Batı ezoterizmine ilgi duymaya başlamıştır. Dünyayı gezerken "Kadim Bilgeliğin Üstatları" adlı bir grup ruhani ustayla karşılaştığını ve bu kişilerin onu Tibet, Shigatse'ye gönderdiklerini. Burada din, felsefe, bilim ve dinin sentezi hakkında daha derin bir anlayış geliştirmesi için eğittiklerini iddia etti. Hem çağdaş eleştirmenler hem de sonraki biyografi yazarları, iddia edilen bu ziyaretlerin bir kısmının veya tamamının hayali olduğunu ve bu dönemi Avrupa'da geçirdiğini savundular. 1870'lerin başında, Blavatsky Spiritualist harekete dahil oldu; Spiritüalist fenomenlerin gerçek varlığını savunmakla birlikte, temas edilen varlıkların ölülerin ruhları olduğu şeklindeki ana akım Spiritualist düşünceye karşı çıktı. 1873'te Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşerek Henry Steel Olcott ile arkadaş oldu ve bir ruh çağıran medyum olarak tanınırken bazı dolandırıcılık suçlamalarıyla da karşı karşıya geldi. 1875 yılında New York'ta Blavatsky, Olcott ve William Quan Judge ile birlikte Teosofi Cemiyeti'ni kurdu. 1877'de Teosofi dünya görüşünü özetleyen bir kitap olan Isis Unveiled'ı yayınladı. Hermetizm ve Neoplatonizm'in ezoterik doktrinleriyle yakından ilişkilendiren Blavatsky, Teozofi'yi "bilim, din ve felsefenin sentezi" olarak tanımladı ve tüm dünya dinlerinin altında yatan bir "Kadim Bilgeliği" canlandırdığını ilan etti. 1880'de Olcott ile birlikte Hindistan'a taşındı. İngiliz sömürge yönetiminin karşı çıkmasına rağmen, Teozofi Hindistan'da hızla yayıldı, ancak Blavatsky sahte paranormal fenomenler üretmekle suçlandı. 1885'te Avrupa'ya döndü ve Londra'da Blavatsky Lodge'u kurdu. Burada, eski Tibet el yazmaları olduğunu iddia ettiği şeylerin bir yorumu olan Gizli Doktrin'i ve ayrıca The Key to Theosophy ve The Voice of the Silence adlı iki kitap yayınladı. Yakalandığı gripten kurtulamayarak öldü. Blavatsky, yaşamı boyunca tartışmalı bir figürdü. Destekçileri tarafından aydınlanmış bir bilge olarak görüldü ve eleştirmenler tarafından bir şarlatan olarak alay edildi. Teosofi doktrinleri, Hindu ve Budist fikirlerin Batı'da yayılmasının yanı sıra Ariosophy, Antroposophy ve New Age Hareketi gibi Batılı ezoterik akımların gelişimini etkiledi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.