Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Peygamberimiz ve Sosyal Hayat

Abdurrahman Çetin

Peygamberimiz ve Sosyal Hayat Gönderileri

Peygamberimiz ve Sosyal Hayat kitaplarını, Peygamberimiz ve Sosyal Hayat sözleri ve alıntılarını, Peygamberimiz ve Sosyal Hayat yazarlarını, Peygamberimiz ve Sosyal Hayat yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ruh Sağlığı...
Stres, ruhi gerilim demektir. Fizyolojik bakımdan sağlıklı görünen nice insanın, ruh sağlığı yerinde olmadığı görülür. Bir takım sebeplerle korku, kuşku, üzüntü ve gerginlik içinde olan insan huzurlu ve mutlu olamaz. İnsanı bu tür olumsuzluklardan kurtaracak en etkili unsur imandır, Allah'a güvendir. Allah'a teslim olmuş, O'nun gücüne ve rahmetine inanmış insan kolay kolay bunalıma düşmez. Çünkü o bilir ki hayır da şer de Allah'tandır.
Sayfa 161Kitabı okudu
Musibete Karşı Tedbir...
İnsanlar deprem, kuraklık, sel baskını, salgın hastalık... gibi afetlerden ders çıkarmalı, gereken maddi ve manevi tedbirleri almalıdır. Salgın hastalıkları önlemek için tıbbın gösterdiği tedbirleri almak, Deprem için uygun zemine sağlam bina yapmak... insana düşen görevler arasındadır. İmkanlar ölçüsünde gereken önlemleri aldıktan sonra Allah'a tevekkül edilmelidir. Başa gelenleri de bir imtihan olarak değerlendirmeli, Allah'a isyan sayılabilecek söz ve davranışlardan sakınmalıdır.
Sayfa 151Kitabı okudu
Reklam
"Niçin bu durum başıma geldi? Ne yaptım da böyle oldu?" gibi sorular akla gelebilir. Meseleye ceza açısından bakmamak gerekir. Oysa insan suçsuz ve günahsız olarak dünyaya gelir. Kaldı ki her olumsuzluk, ceza olsun diye insanın başına gelmez. Öyle olsaydı Allah'ın en seçkin ve sevgili kulları olan peygamberlerin başına onca sıkıntı gelir miydi? Peygamber efendimiz : " Musibetlerin çoğu enbiyaya, sonra evliyaya, daha sonra da derecelerine göre diğer insanlara isabet eder." buyurmuştur.
Sayfa 122Kitabı okudu
Peygamberimize, insanlar arasında en çok iyilik edilmesi gereken kim olduğu sorulunca o : " Annen, annen, annen, sonra baban, sonra sırasıyla yakın akrabalarındır" buyurmuştur.
YÖNETİMDE ADALET...
Her ülkede yönetenler ve yönetilenler mevcuttur. İyi yöneticilere sahip ülkeler kalkınır, güçlü ve mutlu olur. Beceriksiz veya zalim yöneticilerin idaresinde kalan ülkeler ise huzur ve mutluluk yüzü göremez. Bu bakımdan ülke yönetimine getirilecek insanların çok iyi seçilmiş olması lazımdır. Ayrıca onların uygulayacağı kanun ve kurallarda akılcı, gerçekçi ve adil olmalıdır. Yöneticilerin, işe ehil; yani yapacağı işi iyi bilen, dürüst, becerikli, akıllı kimseler olması gerekir. Aksi halde toplumda sıkıntı, huzursuzluk ve kargaşa meydana gelir.
Peygamberimizin bildirdiğine göre yöneticiler, topluma karşı büyük sorumluluk taşırlar. Onlar takva ile emreder ve adaletle hareket ederlerse sevap kazanır; takva ve adaletten başkasıyla emreder ve hüküm verirlerse, bundan meydana gelen günah, onların üzerine döner.