Peygamberimizden 101 Hatıra

Mehmet Yaşar Kandemir

Peygamberimizden 101 Hatıra Sözleri ve Alıntıları

Peygamberimizden 101 Hatıra sözleri ve alıntılarını, Peygamberimizden 101 Hatıra kitap alıntılarını, Peygamberimizden 101 Hatıra en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
''Allah hayrını versin, Muaz! İnsanları yüzükoyun Cehennem'e düşüren şey, dillerinin söylediğinden başka nedir ki?'' Kim Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsa, ya faydalı söz söylesin veya sussun, zararlı söz söylemesin! Sizler hayırlı söz söyleyerek kazançlı çıkınız; zararlı söz söylemeyerek esenliğe kavuşunuz.'' ~Hz. Muhammed (s.a.v)
Sayfa 121
Güzel dinimizi Sevgili Peygamberimiz'den sahâbîler öğrendi. Öğrenmenin en güzel yolu sormaktı. Sahâbe dediğimiz Peygamber dostları da öyle yaptı.
Reklam
''Vabısa! Kalbine danış! İyilik; kalbin uygun gördüğü ve yapılmasını onayladığı şeydir. Kötülük ise; kalbi tırmalayan, başkaları sana yap diye fetva verse bile, içe sinmeyen şeydir.'' ~Hz. Muhammed (s.a.v)
Sayfa 72
~~ İnsan , dindarlığı derecesinde sıkıntıya uğrar. Hadis-i Şerif
Abdullah ibni Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: Birgün adamın biri Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem'in huzurunda geğirdi. Resûl-i Ekrem ona şöyle dedi: "Bırak şu geğirmeyi canım! Dünya da karınlarını tıka basa doyuranlar, kıyamet günü uzun süre aç kalacaklardır." Tirmizî, Kiyâmet 37; İbni Mâce, Et'ime 50; Elbânî, Silsiletü'l-ehâdîsi's-sahîba, I, 672-677, nr.343
Reklam
"Rüzgara lanet etme! Onun görevi esip savurmaktır. Şunu iyi bil; Bir kimse hak etmediği halde bir şeye lânet ederse, lânet kendisine geri döner."
Reklam
Allah'ın ve halkın sevgilisi olmak
Bir gün Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem'in yanına bir adam geldi ve: "Ey Allah'ın elçisi!" dedi. "Bana bir iş söyle; onu yapınca beni hem Allah hem de insanlar sevsin." Resûl-i Ekrem ona şunu söyledi: "Dünyaya değer verme, Allah seni sevsin. Kimseden menfaat bekleme, halk seni sevsin."
Sayfa 158Kitabı okudu
Ebû Hüreyre radıyallahu anh şöyle diyor: Bir gün Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem arkadaşlarına: "Gıybet nedir, bilir misiniz?" diye sordu. Onlar da: "Allah ve Resulü daha iyi bilir" dediler. Resûl-i Ekrem: "Gıybet, din kardeşini, hoşlanmadığı bir şey ile anmandır" buyurdu. Sahabilerden biri: "Ya söylediğim kusur o kardeşimde varsa?" deyince şöyle buyurdu: "Eğer söylediğin kusur onda varsa gıybet etmiş olursun; eğer onda yoksa, o zaman iftira etmiş olursun." Müslüm,Birr 70; Ebû Davûd, Edeb 35; Tirmizî, Birr 23
İyi İle Kötünün Ölçüsü
Ebu Ümame Suday ibni Aclan (r.a) anlatıyor: Bir adam Resul-i Ekrem'e (s.a.v): ''Ey Allah'ın elçisi! İman nedir?'' diye sordu. Peygamber Efendimiz ona: ''Yaptığın iyilik seni sevindirir, işlediğin kötülük de seni üzerse, sen mü'minsin'' buyurdu. Bu defa adam: ''Ey Allah'ın elçisi! Günah nedir? diye sordu. Resul-i Ekrem ona şunu söyledi: ''Bir şey kalbini tırmalarsa, onu yapma!'' (Ahmet b. Hanbel, Müsned)
Sayfa 137
228 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.