Selvi Atıcı
Gecenin karanlığı üzerine en derin koyuluğuyla çöktüğünde Gazel, bir binanın en üst katındaydı. Ve o binadan canlı çıkması imkânsızdı. Hayatta tek bir kez bile olsa, geleceğiyle ilgili bir kararı kendisi verebilmek istedi. Nasıl öleceğini seçebilmek istedi. Onu kovalayan adamlar çoktan o binaya girmiş ve merdivenleri çıkmaya başlamışlardı. Birazdan yakalanacaktı. Ve yine, birilerinin onun adına verdiği kararları uygulamak zorunda kalacaktı. Başkalarının elinde oyuncak olmaktansa, ölmeyi tercih etti. Ve kendini boşluğa bıraktı. Aynı gece, Ömer'in üzerine de kopkoyu bir karanlıkla çökmüştü. Bütün gün hastalarıyla ilgilenmiş ve ameliyattan ameliyata koşturmuştu. Trafikten kurtulmak için girdiği ara yolda ilerlerken aklından geçen karmakarışık düşünceler, büyük bir gürültü ve sarsıntıyla bölündü. Pat! Arabasının üzerine bir şey düşmüştü. İlk anda ne olduğunu anlayamadı ama birkaç saniye sonra ön camına doğru uzanan bir kadın eliyle karşı karşıya kaldı. O el Ömer'e, 'beni tut' diye yalvarıyor gibiydi. O eli tuttuğu anda, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Ne Ömer için; ne de Gazel için… (Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konusu:
424 sayfa

7/10 puan verdi
Yazarın romanlarında belli başlı olgular var ve mutlaka rastlıyorsunuz bu olaylara. Mesela sevmeyi bilmeyen ultra yakışıklı erkek. Her zaman daha önce aşık olup deli divane olan ama aşırı güzel olmayan bir baş rol kadın. Taraflar arasındaki her sayfada dile getirilen cinsel çekim. Bir şekilde suyun akıp yolunu bulması. Ve tabi ki taraflardan birinin herhangi bir sebeble başına bir sey gelip hastanelik olmasi. Bunlari yermek icin anlatmadım ama çoğu kitabında da rastlayınca özellikle kayıp şehir serisinde kabak tadi vermeye başlıyor. Kimliksiz, gitme, pinokyonun rüyası... Yarasa ve Sen adlı kitaplar diğerlerinin yanında çok çok yukarda ki bunlar da saydığım klişelerin bazılarından nasibini almış tabi ki. Yazarin bir cok kitabını satın aldim ve bu kitaba kadar keyifle okuyordum. Ama bu kitaptan sonra sanki ayni şeyleri okudum ben ya gibi bir düşünce sardı beni.
9/10 puan verdi
Çok şiddetli bir tavsiye ile karşınızdayım. Kayıp Şehir serisinin ikinci kitabını bir günde okumak zorunda kaldım. Evet "zorunda kaldım" çünkü elimden bırakamadım! Çok sevdim, çok bayıldım. Çünkü çok sıcacık bir hikaye okudum. Çok tatlı karakterler tanıdım. . İlk kitabın kahramanı Deryal'in doktor dostu olarak tanıştığımız Ömer Pinokyo'nun Rüyası'nda sadece beyaz önlüklü doktor olmaktan sıyrılıp beyaz atlı bir prense dönüşüyor. Ama ne prens! Diğer yanda ise hayatının bitme noktasında, peşindeki adamların elinde ölmektense hiçbir zaman hakim olamadığı hayatını kendi seçtiği şekilde sonlandırmayı seçen bir Gazel. Ve ölmek için yüksek bir binadan atlayıp Ömer'in arabasının üstüne düşünce bittiği yerde yeniden başlayan yeni bir hayat! . Selvi Atıcı'nın okuduğum ikinci kitabı bu... Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki karakter yaratma konusunda gerçekten çok başarılı. Ayrıca hikayeyi çok savurmadan ve çok kalabalıklaştırmadan anlatmayı başaran bir yazar olduğunu düşünüyorum. Müthiş enteresan bir hikaye yaratmanın derdine girmek yerine varolanı iyi anlatmayı tercih ediyor. Okumayı düşünüp de kararsız kalanlarınız varsa ben kesinlikle tavsiye ederim. Yormadan akıp giden ve keyif alacağınıza yürekten inandığım bir kitap. Umarım sizler de beğenirsiniz. Herkese keyifli okumalar.
8/10 puan verdi
Selvi atıcı nın anlatımını çok beğendim. Daha ilk sayfalardan içine alan, akıcı bir kitaptı.. Tabi bu kitapta da gözümü tırlmayan ayrıntılar yok değildi ama konusu ya da daha doğrusu hissettirdiği aşk güzeldi.
10/10 puan verdi
Ömer & Gazel Bazı kitaplar vardır okurken içinde yaşıyormuşsun gibi olur işte öyle bir kitaptı sanki onlarla aynı evin içinde aynı havayı soludum çok güzeldi ve severek okudum.
10/10 puan verdi
Her şey çok yerindeydi kitapta. Ne bütün kitap dram şeklinde ilerliyor ne de hep esprili. Kapağını çok sevdim ben ve kitabı ciltli olarak almanızı öneriyorum. Gözüme batan şey tek tük yazım yanlışları oldu. Yayınevine sesleniyorum: Umarım yeni baskılarda bu tekrar gözden geçirilip düzeltilir. Bu harika kitap bir tane bile yazım yanlışını hak etmiyor.
SELVİ ATICI | PİNOKYO'NUN RÜYASI
Kitabı çok severek okudum.Yazarın çok güzel bir anlatımı var,betimlemeler,duygu aktarımı,kurgu ilerleyişi ve diyaloglar tam yerinde yazılmış.Çok çok çok beğendim.Farklı bir kurgu içeriyor kitap.Doktor bir adamın trafikten sapmak için girdiği sokakta arabasının üzerine bir kızın düşmesiyle başlıyor herşey,doktorumuz Ömer çimen yeşili gözleriyle Gazel'in ameliyattan sonra konuştuğu tek kişi olunca Doktorumuz kimsesi olmayan bu kızımıza yani pinokyomuza yardım ediyor ve daha sonrasında gelen aşk.Mükemmel bir anlatımı vardı yazarın.Yazar Selvi Atıcı'nın emeğine sağlık. @brunettee |
10/10 puan verdi
Bu yazarın okuduğum ikinci kitabı, öncesinde “Kimliksizi” okumuştum ve çok beğenince hemen sıraya ikinci kitabı “Pinokyonun rüyasını” aldım. Yoruma geçmeden önce gruptaki “Deryal” fanatiği kızlara sesleniyorum, bence Ömer açık ara farkla solladı Deryalı :D benim yeni favorim Ömer :D Yakışıklı, çapkın, aşkla işi olmayan vurdumduymaz, ukala, hastanede herkesi deli eden iç dünyasında yalnız bir adam Doktor Ömer... Ancak bir o kadar yardımsever… Çaresizlikten yaptığı birçok yanlışa rağmen masum, güzel ve hayattan ağır darbeler alan Gazel… Hayatı için savaş vermekten vazgeçtiği anda Ömer’in tamda tepesine düşüyor :) “Başına taş düşsün” deyimi vardır ya :) valla tamda öyle başlıyor hikayemiz…. Gazelin arada savurduğu küfürler :) Ömer'in buna verdiği tepkiler çok hoştu :) Birde o her gün alınan çukulatalar yokmu :) Deryal ve Ademin de olduğu kısımlara gelince daha bir keyif aldım diyebilirim :) Yazılacak çok şey var ancak açık vermek istemiyorum… Ben kitabı çok severek okudum, hepinize tavsiye ediyorum :) Selvi Atıcı yüreğine, kalemine sağlık.. Başarılarının devamını diliyorum :)
8/10 puan verdi
Pinokyo'nun Rüyasını okurken bir kez daha Selvi Atıcı'yı seçtiğim için mutlu oldum. Neden mi? Çünkü kitaptaki kadın karakterleri aşk romanı seviyesindeki kitaplar için gayet yüksek bir seviyede. Bir kere çok güçlüler. bu güçlü yanları elde etmek için çok şey kaybediyorlar. kimi zaman ailelerini kimi zaman özgürlüklerini kimi zaman da bu kızımız gibi hafızasını. Gerçi bu kız her şeyini kaybetmişti. son olarak elinde nasıl öleceğini seçmek kalmıştı. O da bir binanın çatısından atlayarak bunu seçmişti. Belki ölümü gerçekleşmedi ama esas çocukla böyle tanıştı.:)
7/10 puan verdi
DİPNOT: SPOİ İÇERİR Yorumuna girip girmemekten kararsız kaldığım bir kitap oldu Pinokyo'nun Rüyası. Kitabı sevdim mi evet sevdim. Ömer'in serseri, çapkın hallerini ve Gazel'in bazen ürkek bir ceylan oluşu bazen tırnaklarını çıkaran bir kedi oluşunu okumak eğlenceliydi ama kitapta beni rahatsız eden bir şey vardı o da Ömer'in ilk baştaki karakteri. Ne olursa olsun hayatındaki insana saygı duymadan onu altadan biri olması ( Deniz'in de bunu bilmesine rağmen sırf parası için susması ayrı bir olay) ve Gazel'i öperken bir dakika sonraki davranışı beni sıktı. Sanırım ben ne istediğini bilen karakterleri okumayı sevdiğim için Ömer karakteriyle biraz ters düştüm ve kendisini ne kadar sevsem bile benimseyemedim:/ ve keşke Ömer ettiği sözler ve davranışları yüzünden biraz sürünseydi. Onun dışında ikisini birlikte okumak eğlenceliydi.
7/10 puan verdi
Fena değildi. Doktorun kararsızlığı, Deniz’le olan ilişkisi ne kadar sinir bozsa da tek oturuşta bitecek bir kitap. Yazarın kalemini sevdim, çoğu Türk yazar gibi saçmalamıyor. Akıcı ve okunabilir. Çoğu şey kıvamında yazılmış, bu da yazarı okutturuyor.

Selvi AtıcıYazar · 12 kitap
Evli, iki kız annesi otuz yaşında bir ev hanımıyım Asıl ben buyum Her ev hanımı gibi günlük işimi, yemeğimi yapar, kızlarımla ilgilenirim.Sessiz biriyim, tüm canlıları acayip şekilde severim, dostluk ve arkadaşlığa çok önem veririm. İnsanlar için çok fazla kredim vardır, ama bittiğinde de kesin bir bitişi olur. Yazmak dışında yine ortaya bir şeyler çıkaracak ufak şeylerden hoşlanıyorum. Kalemlikler, çöp kovaları, örgü... Bunun gibi şeylerle uğraşıyorum. Favori kitap deyince benim için biraz zor oluyor Ben okuduğum her kitabı severim aslında. İçinde mutlaka alacağım bir şeyler olur. Sıkıldığım kitaplar da vardır elbette, ama genel olarak çok kısa süre içinde tırnaklarımı yiyerek okuduğum bir Milenyum serisi vardır Bunun dışında Tess Gerritsen, Jean Christophe Grange, Lisa Valdez, Judith Mcnaught, Ayşe Kulin gibi yazarları favorilerim olarak sıralayabilirim. Daha da çok var aslında Film ve dizi kültürüm çok yeni bunun için heyecanla beklediğim üç diziyi söyleyebilirim; Walking Dead, Game of Thrones ve bir de Yabancı Amma uzatmışım
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.