Pleksus

Henry Miller

Pleksus Sözleri ve Alıntıları

Pleksus sözleri ve alıntılarını, Pleksus kitap alıntılarını, Pleksus en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Kağıtlardan yükselen fikirleri insan canlı olarak hissedebiliyor. Biliyor musun…”
Tüm sorumlulukla içinde bulunduğumuz bu dünyadan daha iyi bir dünya var mı? Çalışma, gelecek nesil için değil! Çalışmayı bırak, yaratmaya bak!
Kelimeler, cümleler.. bu kadar mı tatmin eder?
Nietzsche, Rimbaud, Van Gogh gibi büyük güneşler, kutsal gök gibi aynı kaderle ıstırap çekecek insan güneşleridir. Ancak batıp kaybolduktan sonra onların parlaklıklarını fark ederiz. Onların batışlarından ötürü döktüğümüz göz yaşları, yeni güneşlerimizi görmemizi engeller.
Ee başka başka?
…bütün günahlardan temizlenmek. İliklerime kadar ıslanmak, sonra bıçaklanmak, sonra bir hendeğe atılmak, sonra ağır bir kamyonun tekerlekleri altında ezilmek, sonra çamurlara bulanmak, silinmek, temelli olarak ortadan kalkmak istiyordum.
Cennetin bütün yıldızları, güneşin yardımıyla üzerimizde parıldarken neden hâlâ karanlık içinde bocalıyoruz?
Hüküm süren vahşet ruhuna üzülüyoruz, fakat ölüm kefenini yırtmak için insan ruhunun tahrik edilmesi gerekir.
Biliyor musunuz, kimi zaman biraz kaçık olduğumu düşünüyorum.
Bugünün insanları için cennet sadece günahtan kurtulma anlamı taşımaz, işten kurtulma anlamı da taşır, çünkü çalışma nefret ve tiksinti verisidir.
Ki yutar da.
Her zaman gelişmekte olan şehir, daima, onu üzerinde bulunduğu her şeyle beraber yutmakla tehdit eder.
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.