Politik Ekonomi İlmihali

Jean Baptiste Say
Sermaye nedir? Zenginlik nedir? Mülkiyet nedir? Say Kanunu olarak da bilinen prensibin müellifi Fransız ekonomist Jean-Baptiste Say bu kitabında politik ekonomiye dair konuları olabilecek en basit anlatımla, soru cevaplarla ilerleyerek, konu hakkında hiçbir fikri olmayan bir okurun dahi anlayabilecegi sekilde izah ediyor. Yazarın, üslubunca genis izahatler getirirken okurun zihninde belirebilecek tüm soruları ustaca sezip kendi akısına dâhil ettigini dikkatli okurlar fark edecektir. “Her az kendi talebini yaratır.” Jean-Baptiste Say
Kitabın Konusu:
96 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

96 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
5 saatte okudu
OKUNMALI
Ekonomi konusunda herhangi bir bilgisi olmayan kişilerin bile rahatlıkla anlayabileceği düzeyde yazılmış. Çok kısa sürede okuyup anlayabilirsiniz içeride anlatılan kavramları. Ek olarak ülkeler ile vatandaşların kitabın çoğu yerinde kıyaslanması bu ekonomik kavramların hem makro hem mikro seviyede nasıl işlediğini daha rahat anlamamızı sağlıyor.
Politik Ekonomi İlmihali
Politik Ekonomi İlmihaliJean Baptiste Say · Liber Plus Yayınları · 201767 okunma
96 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Politik Ekonomi İhmilali
Jean Baptiste Say ünlü Fransız gazeteci ve iş adamı. 18-19. yy sürecinde ülke ekonomisine büyük kazanç sağlamış. Yazdığı kitaplar ekonomi için temel taş niteliğindedir. Politik Ekonomi İhmilali kitabı ise size şu terimleri açıklıyor. Kapitalizm, alım-satım, sermaye, üretim-tüketim, stopaj, câri açık, vergi, üretken sermaye, ithalat, ihracat, ürün çeşitliliği, rant, geri ödeme, ana para, sermaye oluşturma, kar oluşturma vs. Temel oluşturmak veya ekonomi alanında düşüncelerinizi geliştirmek istiyorsanız sizin için güzel bir kitap olacaktır.
Politik Ekonomi İlmihali
Politik Ekonomi İlmihaliJean Baptiste Say · Liber Plus Yayınları · 201767 okunma

Yazar Hakkında

Jean Baptiste Say
Jean Baptiste SayYazar · 4 kitap
Jean-Baptiste Say (1767 - 1832) Lyon'da doğmuştur. Orduya gönüllü olarak iştirak etmiş, sigorta memuru olmuş, gazetecilik yapmış ve en sonunda "Traité d'économie politique" eserini icra etmiştir. Sigorta şirketinde çalışırken Adam Smith'in eserini okuyarak iktisat konusunda ilgisini arttıran Jean - Baptiste Say kendi görüş ve fikirlerinide bu yolla geliştirmiştir. İlk olarak ekonomi ilminin sınırlarını çizerek ekonomi ve siyaseti birbirinden ayırmıştır. Ona göre fizik kanunları gibi ekonomininde kanunları vardır ve bu kanunları değiştirilemez fikrini ortaya koymuştur. Bu kanunlar eşyanın tabiatından doğar ve insanların eseri değildir. Düşünceleriyle fizyokratların, merkantalistlerin ve Adam Smith'in düşüncelerini hem tenkit etmiş hem de üzerine bir takım düşünceler ekleyerek olan düşünceyi daha da zengineştirmiştir. Jean-Baptiste Say'a göre tabiat her türlü faalyet sahasında insanla müştereken çalışır. İstihsal madde değil fayda yaratmaktadır. Devlet içinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hakimler, hekimler ve diğer meslek gruplarının hizmetleri de ona göre verimlidir, faydalıdır, maddi ve manevi ihtiyacları karşılarlar. Sermaye maddi mallar değil o malların değeridir ve daima aynı değerini muhafaza eder. Jean-Baptiste Say: Her arz, kendi talebini yaratır. görüşündedir. Say kanunu mahreçler kanunu olarak da bilinir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.