Psikoloji Diyor Ki: Özgürlük, Kendini Doğru İfade Etmeyi Başaranlarındır.

Burak Öge
“İnsanları geçimsiz yapan sevgisizliktir. Birbirine düşman eden iletişimsizliktir. Güzellikten yana ne varsa yok eden ilgisizliktir.” —Konfüçyüs “Hayır” Demenin En Sağlıklı Yolu Nedir? Öfkeliyken ya da Öfkeli Birisiyle Nasıl İletişim Kurulur? Narsis ve Zehirli İnsanlarla Nasıl Başa Çıkarız? İlişkilerimizi Nasıl En Sağlıklı Noktaya Getirebiliriz? Duygularımızı ve Düşüncelerimizi En İyi Şekilde Nasıl İfade Ederiz? Bu kitapta öğrendiklerinizden sonra “Ailem, eşim, sevgilim, iş arkadaşım, patronum beni anlamıyor, kendimi anlatamıyorum” demek yok. Eğer iyi bir dansçıysanız kontrolü kendi elinizde tutarsınız. İletişim de tıpkı iki kişinin dans etmesi gibidir. Eğer iyi dans edemezseniz sağa sola savrulursunuz ve kötü bir görüntü ortaya çıkar. İyi bir iletişimci her zaman kontrolü elinde tutar ve süreci istediği gibi yönlendirir. Duygularımızı içimize atmak yerine özgür bırakmalıyız. İçsel rahatlığın en temel bileşenlerinden birisi de duyguları paylaşmaktır. Uzman Klinik Psikolog Burak Öge çok satan DUYGULARININ KÖLESİ OLMAYAN HAYATININ EFENDİSİ OLUR kitabından sonra bu sefer de bizlere etkili iletişimin sırlarını aktarıyor. Düşüncelerinizi paylaştıkça omuzlarınızdaki yükler azalacak ve özgürlüğün tadını çıkaracaksınız.
280 sayfa

Puan vermedi
Ne tarafa dönsem stres,öfke patlaması,nereye baksam üslupsuzluk,saygısızlık... İletişim kuramıyoruz ve egolarımız insanlık eşiğimizi gecti.. Dinlemek,konuşmak,paylaşmak adına bildiğimizi bize hatırlatırcasına okunası bir kitap. "Kişisel Gelişim" klişesinin dışında oluşunu da hatırlatmak isterim.
Puan vermedi
İletişimimin güçlü olduğunu düşünüyordum. Ta ki bu kitabı okuyana kadar. Meğer biz iletişim değimiz şeyin ne kadar yanlış bir iletişim şekli olduğunun belki de farkında değiliz. İşte bu kitap size doğru iletişimi, duygu-düşünceleri nasıl doğru yansıtabiliriz, karşımızdaki insanı daha iyi nasıl anlayabiliriz sorularını örneklendirerek anlatmakta ve uygulamalı olarak yaptırmakta. Kesinlikle çok keyif alarak eğlenerek okuyacaksınız.
10/10 puan verdi
İletişim: iletilmek istenen bilginin hem gönderici hemde alıcı tarafından anlaşıldığı ortamda bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir. Kitabın asıl değindiği konu yukarıda yazdığım iletişimin tanımını en doğru bir şekilde hayatımıza uygulamak. Bu konuda güzel uygulamalar açıklamalarıyla birlikte hayattan örnekleriyle bizlere sunulmuş ve 6 ay boyunca bunları tekrar etmemiz istenmiş. Peki bizim yaptığımız iletişim hataları nelerdir? Çoğu kez konuşma sıramız gelsin diye karşımızdaki insanı dinliyoruz daha doğrusu dinliyormuş gibi yapıyoruz.Asla o kişinin ne demek istediğine odaklanmıyoruz, önceliğimiz onun ne dediği değil bizim nasıl anlamak istediğimiz. Öfke, motivasyon düşüklüğü, aşağılanma, depresyon, yaptığımız bir işi onaylattığımızda çoğu kez karşı taraftan beklediğimiz cevabı alamıyoruz. Ya ciddiye alınmıyoruz ya da sert bir tepkiye maruz kalıyoruz. Bunlar için neler yapmalıyız? Hem dinlediğimiz hem dinlendiğimiz bir iletişim nasıl olmalı? Her şey mükemmel olacak diye bir kaide yok, peki biz yanlışı nasıl düzeltebiliriz? İyi bir iletişim için kendimizin mi yoksa karşı tarafın mı haklı yönlerine odaklanmalıyız? Gardını indirme, empatik aynalama, soru sorma teknikleri nedir, ne işe yarar? Hepsinin ve daha fazlasının cevabı kitapta var. Bazı yerlerde çok şaşıracaksınız “ben bunu yapmazdım ama demek doğrusu buymuş” diyeceğiniz çok yer var. Özellikle psikoloji ile ilgilenenlerin daha severek okuyacağı bir kitap olacak çünkü biraz teorik bir kitap.
8/10 puan verdi
Doğru iletişim her şeydir!!
İnsanları geçimsiz yapan sevgisizliktir. Birbirine düşman eden iletişimsizliktir. Güzellikten yana ne varsa yok eden ilgisizliktir… (Burak Öge Kitaplarını okurken önce duvara çok sert çarpıyor, sonrasında ben nasıl bunu fark edememişim diyorsunuz. Tek bir cümle ile anlatılacak olanı, karşınızdakine saatlerce başka şekillerde ifade etmeye çalıştığınızda anlıyorsunuz ne kadar hırpalandığınızı. Çünkü asıl sorunun sizin iletişimsizliğinizden değil, karşınızdakinin sizden duyduğu hayır cevabına katlanamadığından,sınırlarınızın onun için bir hiç olduğundan çıktığını çok sonra fark ediyorsunuz. Artık o bir savaş oluyor , iletişim değil! Sizin içinde olmadığınız bir savaş. Düşünce özgürlüğü, iletişim özgürlüğü herkesin en doğal hakkıdır. Bunlara veto vurup sizin içinize çekilmenize sebep olanlardan uzaklaşın. Tıpkı kitapta dediği gibi. Kendinizi, duygularınızı doğru ifade ettiğinizi biliyorsanız,ÖZGÜRSÜNÜZ!! Engellenilmiş olmak,son noktaya gelip artık isyan etmeniz,iletişimsiz olduğunuzu değil, manipülasyona uğradığınızı ifade ettiklerinizin sizi bir çözüme ulaştırmaması karşınızdakinin çıkarına olmadığı gösterir. Sakin olun ve duygularınızın kölesi olmadan, doğru ifade ettiklerinizi yanınıza alıp çizginizi bozmadan ilerleyin…)
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.