Psikoloji Tarihini Yeniden Düşünmek

Kolektif
Hâlihazırdaki psikoloji tarihi metinleri, Antik Yunandan Descartes’a hızlı bir geçiş yaparken İslam düşüncesinin altın çağları atlanmış oldu.  Böylece, bu metinlerin daimi okuyucuları olan ruh sağlığı öğrencileri ve profesyonelleri modern psikolojinin kökenlerine dair bütüncül bilgi ve yorumlardan mahrum kaldılar. Bu kitap, İslam düşünce tarihinde köşe taşı isimlerin, insanın psikolojik yapısı, işleyişi, bu yapının “bozulması” ve “düzelmesi”ne dair görüşlerini, bugünkü psikoloji ve psikoterapi tartışmalarına ışık tutacak şekilde yeniden betimlemek istiyor. Bu sayede hem insan psikolojisine dair üretilen bilginin tarihsel sürekliliği belirginleştirilecek hem de bugünkü tartışmalarda ihmal edilen teorik ve pratik imkânlardan ilham almak mümkün olacaktır. İslam Düşüncesinde Psikoloji ve Psikoterapi kitabımız için kullandığımız “Sağlam Temeller ve Yeni Ufuklar” ifadesinde olduğu gibi; elinizdeki bu kitap da yeni ufukların arayışında, sağlam temelleri oluşturma çabasının bir ürünüdür.
272 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

272 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Kitap,İslam düşünce geleneklerinin ruh,zihin,nefs,insan,kendilik vb kavramlar hakkında neler söylediğini alanının nadide örneklerini ele alarak anlamaya daha doğrusu tanıtmaya çalışan bir emeğin ürünü.Bu açıdan bir tanışma niyetiyle okunabilecek bir kitap.Kaynak eserlere ve kanakların şerhlerine yönlenmek için bir başlangıç noktası olarak kullanılabilir.Örneğin İbn Arabi ile ilgili kısım beni Fusus’ul Hikem ve Fütuhat-ı Mekkiye okumak noktasında heveslendirdi diyebilrim.Tasavvufta seyr-i süluk durakları (hal/makam) ile modern psikoloji arasında bir çapraz okumaya dair Kemal Sayar’ın Sufi Psikolojisi kitabına bakılabilir.
Psikoloji Tarihini Yeniden Düşünmek
Psikoloji Tarihini Yeniden DüşünmekKolektif · Muhit Kitap · 202321 okunma

Yazar Hakkında

Kolektif
KolektifYazar · 9710 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "
Kelebeğin Rüyası
Kelebeğin Rüyası
" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "
Güzel Yazılar - Şiirler
Güzel Yazılar - Şiirler
" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "
Sivil İtaatsizlik
Sivil İtaatsizlik
" gibi yayınlar.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.